Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kutya és baba együtt?

Kutya és baba együtt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A napokban rengeteg cikket dobott fel nekem a facebook olyan tragédiákról hogy kutya ölt meg csecsemőket.

A helyzet az hogy nekünk is van egy 4 hónapos babánk meg egy 2 éves 10 kilós kutyusunk, és a sok rossz cikk láttán kicsit megijedtem hogy mi lesz majd. :(

A kutyusrol tudni kell hogy amióta velünk van nagyon szigorúan van fogva,vannak szabályok amiket be kell tartania kezdetektől fogva, a baba étkezésre is tudatosan készítettunk fel pl első pillanattól kezdve a babaszoba tabu volt neki illetve minden olyan dolog amit szerettünk volna hogy betartson meg a baba előtt jóval be lett vezetve neki. Kanapéra nem mehet, soha nem aludt egy ágyba velünk mindig a helyén alszik, illetve szobakennelt is használunk régóta. Járt nálunk magán tréner illetve kutyaoviba is jártunk vele.

Velünk szemben tisztelet tudó, szofogado és behivhato. Soha nem ugrál illetve pofátlankodik a magánszférankba.

Összességében tehát nincs baj a kutyussal, annyi hogy az idegenektol tartja az elején a távolságot (menhelyi kutyus egyébként de mi neveljük 3 hónapos kora óta). Agresszív viselkedést nem mutatott iranyunkba meg soha semmilyen formában sem.

Benti kutyusrol van egyébként szó. Baba soha nincs kettesben a kutyussal mindig felügyelettel vannak együtt. De mégis aggódom hogy mi lesz ha kuszni mászni fog már a baba :(. Egyébként érdeklődnek egymás iránt már. A kutyus szagolhatta már a lábát a babának illetve a baba sokat van a habtapin is. Szintén felügyelettel csak!

Eddig nem volt semmi gond, a kérdésem az hogy ezek fényében mit tudok még tenni hogy ne legyen biztosan baj? Szeretjük a kutyust nagyon és nem akarunk megválni tőle sokat tanítotuk is, viszont nyilván a gyermekem fontosabb.

Köszönöm a tanácsokat :)

2022. márc. 28. 09:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%

Soha ne hagyd őket kettesben, amíg pici a gyerek, és akkor valószínűleg nem lesz gond.

Az ilyen felelőtlen szülők gyerekét szokta széttépni a kutya, mint a 2-es. Mert ő megbízik benne, hát besz*rok. Én nem vagyok ellene a kutyatartásnak gyerek mellett, de fel kell fogni, hogy a kutya nem ember, és sajnos igen, bármikor bekattanhat egy olyan kutya is, akiről azt gondoljuk, ő aztán soha.

2022. márc. 28. 10:14
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Attól függetlenül, hogy évente van 5-6 cikk halálos kutyatámadásról, attól még minden második háztartás tart szerintem minimum egy kutyát. Nekünk volt 3 is szüleimnél annak idején, nekünk most egy. És a többi, most csak a hasamra csapva, mondjuk 4 millió kutya csak Magyarországon nem csinált soha ilyet.

Én eleve megtanítottam a gyerekeimet, hogy nincs kutyán lovaglás, nincs farok, fül húzás. Ha sírt rajta, akkor sírt, de megtanulta. A saját érdekében.

Másrészről a macskákkal sem hagytam soha egyedül a gyereket. Mármint persze, ha együtt néztek tévét, nem álltam őrt felettük.

Nagyon nagyon ritka, hogy egy állat csak úgy bekattan a semmiből és támad! Az ideggyenge kutyát már hamarabb kilehet szűrni, ahogy az agresszívon is látszik, hogy agresszív, esetleg kajaféltő, morgó stb.

Barátnőméknél a másfél éves szintén tudta, hogy simogatni lehet, kaját adni neki lehet (volt hogy együtt ették a kukit a kanapén), de ráncigálni nem.

És persze nagyon fontos mindenek felett, a hozzászoktatás!

A mi macskánk is utálta az idegeneket, de a gyerekeket megszokta. Muszáj volt neki. :)

2022. márc. 28. 10:34
 13/22 anonim ***** válasza:
45%

Nagy kutyas vagyok.

Az a lenyeg, hogy ne maradjanak kettesben, es a gyerek is legyen megtanitva.

Amikor ilyen cikket olvasol, nem irjak bele mik a dolog elozmenyei. Nagyon sok a felelotlen ember sajnos, es ennek mindig artatlanok isszak meg a levet.

Mult heten volt epp Angliaban egy baleset ilyenbol, sajnos meg is halt az 1.5 eves kislany.

Amit tudunk: a csalad 1 hettel elotte vette a felnott kutyat, amit most vizsgalnak, hogy engedelyezett fajta -e az orszagban ( itt 4 fajta tiltott, pit bull, tosa , fila braselio, es argentin dog), tehat ebbol ugye mar kovetkezik, hogy valoszinu harci kutya volt. Azt nem tudjuk, hogy egyedul volt-e vele, de nem ertem a gondolkodast, hogy felnott harci kutyat venni ket kisgyerek melle... 😢

Amiket olvasol azert az annyira szurrealis, mindig a sajat eletedet nezd.

2022. márc. 28. 11:14
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

13

Hagyjuk már ezt a harci kutyát. Amstaffból pont annyi ideggyenge van, mint a csivavából, azt is mégis agyba főbe veszik gyerek mellé.

Nekem is amstaffom van, egy legyet sem ölt meg soha. És nincs egyedül hagyva sem a gyerekekkel a biztonság kedvéért. Imádja egyébként a gyerekeket, simán felneveltem mellette kettőt. :) Az egyetlen, amiért félnek tőle, mert húh, nagyot haraphat. Igen, mint bármelyik 30 kilósnál több kutya. Akár egy németjuhász, akár egy labrador.

Amikor én kisgyerek voltam, enegm egy németjuhász, meg egy komondor próbált meg szétszedni.

Melyik is volt "harcikutya".

Ja, a szomszédom csivavájáról nem is beszélve, meg a másik szomszédom pulijáról, aki a saját gazdájának ment neki. De voltak ennek jelei, csak lexarták. Bárhonnan jöhet ki ideggyenge kutya.

2022. márc. 28. 11:28
 15/22 anonim ***** válasza:
78%

Ezt a harci kutya szöveget én sem szeretem. Minden kutya lehet harci kutya, akit úgy nevelnek, fajtól függetlenül. Sőt, a Pitbull kifejezetten gyerek barát. Sokan annyit nincsenek tisztában evvel. És egy yorki vagy csivava sokkal támadóbb, agresszívebb is lehet.

Amúgy a kérdésre válaszolva, több ismerősömnek van lakásban kutya tartva baba, kisgyerek mellett. A kutyák pici koruk óta megszokták a gyerek jelenlétét, sőt kifejezetten védik őket, figyelik minden mozdulatukat, követik őket. Barátnőmék tacskója tűri, hogy a kisgyerek húzza a fülét, rámásszon stb, soha nem volt probléma. De persze ettől függetlenül soha nem hagyták felügyelet nélkül őket, a kutya kiszámíthatatlan, bármennyire is jól nevelt.

2022. márc. 28. 11:38
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mire gondolsz, mert az, hogy ráfekszik, minél nagyobb a baba annál kevésbé lehetséges. Az 3 kilós ujszülötteknél van, hogy,még rendesen sírni sem tud és kutya, macska ráfekszik és agyonnyomja, persze az sem gyakran. Ha mindig felügyelettel van a kutya ilyen nem történhet.
2022. márc. 28. 12:00
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk egy boston terrierünk van 3 éve. 1 éves volt mikor örökbe fogadtuk egy hagy ne mondjam milyem helyről. Azóta is hálás úgy érzem. Velünk aludt az ágyban a terhességem végéig. Sőt mikor hazajöttünk a kórházból szülés után is egy darabig. Aztán kikerült az ajtónkhoz az ágyába, mert nagyon horkol és a 13 hós gyermekem nem a legjobb alvó. A kisfiam imádja, egésznap boldogítják egymást. A kutya is szereti, mindig nyalogatja. Együtt esznek mindent. Gyereket is tanítom a kutyához hogyan is kell bánni vele, de egyre ügyesebb és már nem tépi a kutya fülét, sőt mindig megy és megöleli és megpuszilja. Örülök hogy ennyire jól megvannak. Ja és a kutyát az alvás kivételével sehonnan nem tiltottam ki. Az intimszférája a gyerek előtt és után is megmaradt és szerintem ez a normális. Nem jó ha gyerek előtt mindent utána meg semmit nem szabad neki. Mi így tanítottuk, így szoktattuk. Persze ha nagyon eleven a gyerek mellett akkor rászólunk, hogy picit óvatosabban, ne lökje fel véletlenül a gyereket a nagy ugrándozásba. Kitudja, lehet eljön az az idő hogy a fiam mellett fog majd aludni, ha 4-5 éves lesz és saját szobájába kerül egy nagyobb ágyra. :)
2022. márc. 28. 13:10
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ. :)

Nekünk gyerek előtt se volt szabad mindent neki szóval ilyen szinten nincs változás a baba érkezésevel. :)

2022. márc. 28. 15:21
 19/22 anonim ***** válasza:
84%
Senkiben, meg az emberekben sem lehet megbizni teljesen. Es egy dolog ha a gazda esetleg megbizik a kutyajaban, es egy teljesen mas, mikor egy masik ember eletet is ramerne bizni. En sem feltem soha a kutyainktol, pedig nekem balesetem is volt. Odatogyogtam a nemetjuhaszunkhoz (artalmatlan volt) es a mancsat vegighuzta a fejemen, magyaran kikarmolt. Nem agressziobol. Volt visitas, orditas, fejvarras. Adhattak nekem barmit, vegig orditottam a varrast. Meg megvan a hegem, de ugye a hajam miatt nem latszik semmi. Neha sajnos egyszeru, artalmatlan dolgokert is nagy arat kell fizetni. Mert a kutya nem bantani akart, megis az egesz csalad es en is nem feletjuk el, ami tortent. Ezert mondom, nem lehet senkiben megbizni, foleg nem egy allatban. Es nem azert, mert nem szeretnenk. Felnott embereknel is elgurul, ahogy egy gyereknel is. Pont egy allat eseteben ne tortenne meg? Es nem, mint irtam, nem mindig agressziobol tortenik az ilyen. Esetemben sem azert tortent. En kicsi volt, o meg nagy es eros. Sajnalatos baleset. Abba viszont bele sem akarok gondolni, hogy ennel komolyabb dolgok tortenhetnek, tortennek is sajnos, nem balaeset miatt, hanem konkret agresszio kovetkezmenyekent. Egy felnott ember, vagy egy masik gyerek is banthatja az enyemet, egyertelmu, hogy egy allat is. Pedig elvileg mindegyik kap(ott) nevelest. Ahogy a beteg emberek java is a sitten. Csunya pelda, de igaz. Szoval en nagyon vigyaznek.
2022. márc. 28. 16:20
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Nekem lenne egy kérdésem...és tényleg nem bántani akarok senkit.csak érdekel.hogy tudjátok olyan higeniaban tartani a kutyát hogy az jó legyen .értem azt hogy furdetve vannak még kozmetikus. Na de a kutyus nyalja a fenekét... Ha kint van mindent össze járkál hullik a szőre...és még mondhatnám ....ez senkit nem zavar. ha az én gyerekeim megsimogatni egy kutyust azonnal kézmosás....felek a fertőzésektől..

Nagy lányom egy szer bél férhet kapott az egyik barátnője kutyájátol náluk aludt.... Ezen kívül van egy sztorim is..anyósom elvitte sétálni a 4eves lányomat aki soha nem bántotta az állatokat

Nem is engedtem neki ... És egyik szomszéd nenivel beszélgettek kint az utcán a neni nagy kutyusaval ..a lányom egyszer csak megfogta a kutyus herjet....nem tudom miért nem csak gondolt egyet...én pont ekkorra értem oda ..a jó isten se tudja mi van ha nem kapom el ...megszoritja a kutyus biztos nem tudta volna vissza tartani az ösztöneit.

Én felék de ez csak egy velemeny

2022. márc. 31. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!