Kutya és baba együtt?
Sziasztok!
A napokban rengeteg cikket dobott fel nekem a facebook olyan tragédiákról hogy kutya ölt meg csecsemőket.
A helyzet az hogy nekünk is van egy 4 hónapos babánk meg egy 2 éves 10 kilós kutyusunk, és a sok rossz cikk láttán kicsit megijedtem hogy mi lesz majd. :(
A kutyusrol tudni kell hogy amióta velünk van nagyon szigorúan van fogva,vannak szabályok amiket be kell tartania kezdetektől fogva, a baba étkezésre is tudatosan készítettunk fel pl első pillanattól kezdve a babaszoba tabu volt neki illetve minden olyan dolog amit szerettünk volna hogy betartson meg a baba előtt jóval be lett vezetve neki. Kanapéra nem mehet, soha nem aludt egy ágyba velünk mindig a helyén alszik, illetve szobakennelt is használunk régóta. Járt nálunk magán tréner illetve kutyaoviba is jártunk vele.
Velünk szemben tisztelet tudó, szofogado és behivhato. Soha nem ugrál illetve pofátlankodik a magánszférankba.
Összességében tehát nincs baj a kutyussal, annyi hogy az idegenektol tartja az elején a távolságot (menhelyi kutyus egyébként de mi neveljük 3 hónapos kora óta). Agresszív viselkedést nem mutatott iranyunkba meg soha semmilyen formában sem.
Benti kutyusrol van egyébként szó. Baba soha nincs kettesben a kutyussal mindig felügyelettel vannak együtt. De mégis aggódom hogy mi lesz ha kuszni mászni fog már a baba :(. Egyébként érdeklődnek egymás iránt már. A kutyus szagolhatta már a lábát a babának illetve a baba sokat van a habtapin is. Szintén felügyelettel csak!
Eddig nem volt semmi gond, a kérdésem az hogy ezek fényében mit tudok még tenni hogy ne legyen biztosan baj? Szeretjük a kutyust nagyon és nem akarunk megválni tőle sokat tanítotuk is, viszont nyilván a gyermekem fontosabb.
Köszönöm a tanácsokat :)
Soha ne hagyd őket kettesben, amíg pici a gyerek, és akkor valószínűleg nem lesz gond.
Az ilyen felelőtlen szülők gyerekét szokta széttépni a kutya, mint a 2-es. Mert ő megbízik benne, hát besz*rok. Én nem vagyok ellene a kutyatartásnak gyerek mellett, de fel kell fogni, hogy a kutya nem ember, és sajnos igen, bármikor bekattanhat egy olyan kutya is, akiről azt gondoljuk, ő aztán soha.
Nem. Attól függetlenül, hogy évente van 5-6 cikk halálos kutyatámadásról, attól még minden második háztartás tart szerintem minimum egy kutyát. Nekünk volt 3 is szüleimnél annak idején, nekünk most egy. És a többi, most csak a hasamra csapva, mondjuk 4 millió kutya csak Magyarországon nem csinált soha ilyet.
Én eleve megtanítottam a gyerekeimet, hogy nincs kutyán lovaglás, nincs farok, fül húzás. Ha sírt rajta, akkor sírt, de megtanulta. A saját érdekében.
Másrészről a macskákkal sem hagytam soha egyedül a gyereket. Mármint persze, ha együtt néztek tévét, nem álltam őrt felettük.
Nagyon nagyon ritka, hogy egy állat csak úgy bekattan a semmiből és támad! Az ideggyenge kutyát már hamarabb kilehet szűrni, ahogy az agresszívon is látszik, hogy agresszív, esetleg kajaféltő, morgó stb.
Barátnőméknél a másfél éves szintén tudta, hogy simogatni lehet, kaját adni neki lehet (volt hogy együtt ették a kukit a kanapén), de ráncigálni nem.
És persze nagyon fontos mindenek felett, a hozzászoktatás!
A mi macskánk is utálta az idegeneket, de a gyerekeket megszokta. Muszáj volt neki. :)
Nagy kutyas vagyok.
Az a lenyeg, hogy ne maradjanak kettesben, es a gyerek is legyen megtanitva.
Amikor ilyen cikket olvasol, nem irjak bele mik a dolog elozmenyei. Nagyon sok a felelotlen ember sajnos, es ennek mindig artatlanok isszak meg a levet.
Mult heten volt epp Angliaban egy baleset ilyenbol, sajnos meg is halt az 1.5 eves kislany.
Amit tudunk: a csalad 1 hettel elotte vette a felnott kutyat, amit most vizsgalnak, hogy engedelyezett fajta -e az orszagban ( itt 4 fajta tiltott, pit bull, tosa , fila braselio, es argentin dog), tehat ebbol ugye mar kovetkezik, hogy valoszinu harci kutya volt. Azt nem tudjuk, hogy egyedul volt-e vele, de nem ertem a gondolkodast, hogy felnott harci kutyat venni ket kisgyerek melle... 😢
Amiket olvasol azert az annyira szurrealis, mindig a sajat eletedet nezd.
13
Hagyjuk már ezt a harci kutyát. Amstaffból pont annyi ideggyenge van, mint a csivavából, azt is mégis agyba főbe veszik gyerek mellé.
Nekem is amstaffom van, egy legyet sem ölt meg soha. És nincs egyedül hagyva sem a gyerekekkel a biztonság kedvéért. Imádja egyébként a gyerekeket, simán felneveltem mellette kettőt. :) Az egyetlen, amiért félnek tőle, mert húh, nagyot haraphat. Igen, mint bármelyik 30 kilósnál több kutya. Akár egy németjuhász, akár egy labrador.
Amikor én kisgyerek voltam, enegm egy németjuhász, meg egy komondor próbált meg szétszedni.
Melyik is volt "harcikutya".
Ja, a szomszédom csivavájáról nem is beszélve, meg a másik szomszédom pulijáról, aki a saját gazdájának ment neki. De voltak ennek jelei, csak lexarták. Bárhonnan jöhet ki ideggyenge kutya.
Ezt a harci kutya szöveget én sem szeretem. Minden kutya lehet harci kutya, akit úgy nevelnek, fajtól függetlenül. Sőt, a Pitbull kifejezetten gyerek barát. Sokan annyit nincsenek tisztában evvel. És egy yorki vagy csivava sokkal támadóbb, agresszívebb is lehet.
Amúgy a kérdésre válaszolva, több ismerősömnek van lakásban kutya tartva baba, kisgyerek mellett. A kutyák pici koruk óta megszokták a gyerek jelenlétét, sőt kifejezetten védik őket, figyelik minden mozdulatukat, követik őket. Barátnőmék tacskója tűri, hogy a kisgyerek húzza a fülét, rámásszon stb, soha nem volt probléma. De persze ettől függetlenül soha nem hagyták felügyelet nélkül őket, a kutya kiszámíthatatlan, bármennyire is jól nevelt.
Köszönöm a sok választ. :)
Nekünk gyerek előtt se volt szabad mindent neki szóval ilyen szinten nincs változás a baba érkezésevel. :)
Nekem lenne egy kérdésem...és tényleg nem bántani akarok senkit.csak érdekel.hogy tudjátok olyan higeniaban tartani a kutyát hogy az jó legyen .értem azt hogy furdetve vannak még kozmetikus. Na de a kutyus nyalja a fenekét... Ha kint van mindent össze járkál hullik a szőre...és még mondhatnám ....ez senkit nem zavar. ha az én gyerekeim megsimogatni egy kutyust azonnal kézmosás....felek a fertőzésektől..
Nagy lányom egy szer bél férhet kapott az egyik barátnője kutyájátol náluk aludt.... Ezen kívül van egy sztorim is..anyósom elvitte sétálni a 4eves lányomat aki soha nem bántotta az állatokat
Nem is engedtem neki ... És egyik szomszéd nenivel beszélgettek kint az utcán a neni nagy kutyusaval ..a lányom egyszer csak megfogta a kutyus herjet....nem tudom miért nem csak gondolt egyet...én pont ekkorra értem oda ..a jó isten se tudja mi van ha nem kapom el ...megszoritja a kutyus biztos nem tudta volna vissza tartani az ösztöneit.
Én felék de ez csak egy velemeny
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!