Kinek mennyi idos volt a babája mikor levalasztotta, illetve hogy csinálta?
Sziasztok!
Kisfiam 9hónapos kizarolag anyatejes baba(5honapos koraig utana HT) es szeretnem lassan leszoktatni a cicirol.
Az lenne kerdesem ki hogy csinalta?
A bokkeno nalunk az h ejjel nagyon sokszor felkel es csak cicivel alszik vissza..(pedig o egy nagyonn jo alvo baba volt..most meg mintha kicsereltek volna)
Van, hogy 10-15x is felsir...felorankent es ebbe egy kicsit kezdek belefaradni
Napkozben is meg 2-3x van cici attol fugg mennyire van etvagya más etelekhez.
Ugy latom rajta , hogy elegge ragaszkodik a cicikhez tehat magatol biztos nm fogja elhagyni..
Ki hogy csinalta? Es ha esetleg sikerül ejjel hogy altassam vissza? Ezen nagyon sokat agyalok..
Es tapszerbol milyet adjak neki ? Soha nem ivott meg 1ml sem.
Köszönöm a segítségeket elore is :)
Igen tuti h jonnek a fogai. Ketto mar kint van alul. Felult pedig most tort at az elso. Illetve annyira izgo mozgo h felsir es almaban maszna meg allna fel..erre mondjak h a mozgasfejlodes miatt kel? (Elso gyerekek anyuka vagyok :) )
7es: köszönöm a valaszod, nagyon hasznos volt 🥰
Miert akarod elvalasztani ? Az ejjeli keles miatt ? Mert arra semmi garancia, hogy nem kel ugyanennyiszer, vagy meg tobbszor. Aztan ordit egesz ejjel, te meg kilencszer mesz tapszert kesziteni a konyhaba, hat nem lesz jobb.
Megvartam mig elvalasztja magat, 2 eves volt, de 1 eves koratol mar csak reggel meg este szopizott.
7-es vagyok: szegénykém, igen, akkor nálatok most minden összejött. Ébred a foga miatt, illetve igen, nagymozgások, pl. mászás, felállás, járás előtt szegényke idegrendszere nem tud éjjel sem leállni, fut a program, gyakorolja a test a megtanulandókat. Nálunk ugyanez volt, sírva átmászás mindenen, sírva felállás, stb. Nagyon sok türelem kellett akkor és nagyon kemény volt, de átvészeltük, most tök jól alszik ahhoz képest. Sőt, képzeld, a beszédfejlődés is okozhat ilyen alvásborulást. Egyetértek a 14-essel és sokaknak nem fog tetszeni a tanácsom, de szerintem ezek tükrében ne válaszd még el, mert sokkal nehezebben fogtok átjutni ezeken a megterhelő szakaszokon, mert a megnyugvás-megnyugtatás tutifix eszköze mindkettőtök számára elveszik. Illetve azt próbálgathatod, hogy két éjjeli szopi között vissza tudod-e altatni pl. ringatással, de nyilván attól te sem leszel kipihentebb hosszútávon, ha a foga miatt nem alvó babád a cici helyett csak a válladon tud megnyugodni.
A ragtapaszos dolog nem jó ötlet ilyen picinél, ezzel sem fognak egyetérteni sokan, de ha nincs sürgető oka, érdemes az elválasztást későbbre időzíteni, amikor már érti is a megbeszélteket. Akkor nem traumatizálja úgy (értsd jól). Nálam pl. idegsítő szokása alakult ki 1 év körül: szopi közbeni mellbimbómorzsolás. Hiába mondtam neki, miért nem jó ez anyának, ha rászóltam, sírt. Most már, 6 hónappal később elég ha szólok, megfogja a saját kezecskéjét, hogy ne csinálja, és bizonygatja, hogy csak "szopik-szopik". És tényleg. Szóval nagyon sok mindent meg lehet velük értetni a megfelelő időben, de sajnos ez nem 9 hónaposan van.
Igen, reszben azert HÁTHA akkor nem kel ennyiszer..
Ezt a ragasztos dolgot nem szeretnem, sir igy is ha nincs neki egybol ott a cici, eleg drasztikusnak tartom de kinek mi :)
A masik felelem igen..esetleg levalasztodik akkor meg tapszerezhetek ejjel meg ringatgatom..igy azert kenyelmesebb megoldas az egyutt alvas es nem kell sehova sem mászkálni, ugy h egy kicsit eltolom ezt az esti levalasztast egyelore..
Beszedfejlodes? Hat a napkoban annyira szeretne valamit mondani..egesz szepen kimondja ,hogy baba , mama, apa,abab es hasonlok
Ja es van h almaban is mondja h baba😂😂
Köszönöm mindenkinek a valaszokat 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!