Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mennyi idos volt a...

Kinek mennyi idos volt a babája mikor levalasztotta, illetve hogy csinálta?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 9hónapos kizarolag anyatejes baba(5honapos koraig utana HT) es szeretnem lassan leszoktatni a cicirol.

Az lenne kerdesem ki hogy csinalta?

A bokkeno nalunk az h ejjel nagyon sokszor felkel es csak cicivel alszik vissza..(pedig o egy nagyonn jo alvo baba volt..most meg mintha kicsereltek volna)

Van, hogy 10-15x is felsir...felorankent es ebbe egy kicsit kezdek belefaradni

Napkozben is meg 2-3x van cici attol fugg mennyire van etvagya más etelekhez.

Ugy latom rajta , hogy elegge ragaszkodik a cicikhez tehat magatol biztos nm fogja elhagyni..

Ki hogy csinalta? Es ha esetleg sikerül ejjel hogy altassam vissza? Ezen nagyon sokat agyalok..

Es tapszerbol milyet adjak neki ? Soha nem ivott meg 1ml sem.

Köszönöm a segítségeket elore is :)

2022. márc. 23. 21:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Igen tuti h jonnek a fogai. Ketto mar kint van alul. Felult pedig most tort at az elso. Illetve annyira izgo mozgo h felsir es almaban maszna meg allna fel..erre mondjak h a mozgasfejlodes miatt kel? (Elso gyerekek anyuka vagyok :) )

7es: köszönöm a valaszod, nagyon hasznos volt 🥰

2022. márc. 23. 22:10
 12/21 anonim ***** válasza:
62%
Ragtapaszosok: 9 hónapos baba ezt nem fogja fel. Én inkább szoptatási tanácsadót kérdeznék erről!
2022. márc. 23. 22:13
 13/21 anonim ***** válasza:
16%
12 nem kell felfogni. Nincs és kész. Ha elapad akkor sincs. A különbség hogy az egyik kényszer helyzet a másikat pedig te hozod magad miatt, mert Neked így jó.
2022. márc. 23. 22:16
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
Ha a mozgasfejlodes miatt ebred, vagy akar a foga miatt, akkor az is lehet, hogy az elvalasztassal csak magaddal cseszel ki. Nalam igy volt, igaz, endm csak ejjelre akartam elvalasztani. Na onnantol duplaannyiszor kelt, es csak setalgatva tudtam megnyugtatni.
2022. márc. 23. 22:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14 vagyok, ettol fuggetlenul sok hyereknel megoldja az ebredeseket a reszleges vagy teljes elvalasztas.
2022. márc. 23. 22:20
 16/21 anonim ***** válasza:
49%

Miert akarod elvalasztani ? Az ejjeli keles miatt ? Mert arra semmi garancia, hogy nem kel ugyanennyiszer, vagy meg tobbszor. Aztan ordit egesz ejjel, te meg kilencszer mesz tapszert kesziteni a konyhaba, hat nem lesz jobb.

Megvartam mig elvalasztja magat, 2 eves volt, de 1 eves koratol mar csak reggel meg este szopizott.

2022. márc. 23. 22:28
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok: szegénykém, igen, akkor nálatok most minden összejött. Ébred a foga miatt, illetve igen, nagymozgások, pl. mászás, felállás, járás előtt szegényke idegrendszere nem tud éjjel sem leállni, fut a program, gyakorolja a test a megtanulandókat. Nálunk ugyanez volt, sírva átmászás mindenen, sírva felállás, stb. Nagyon sok türelem kellett akkor és nagyon kemény volt, de átvészeltük, most tök jól alszik ahhoz képest. Sőt, képzeld, a beszédfejlődés is okozhat ilyen alvásborulást. Egyetértek a 14-essel és sokaknak nem fog tetszeni a tanácsom, de szerintem ezek tükrében ne válaszd még el, mert sokkal nehezebben fogtok átjutni ezeken a megterhelő szakaszokon, mert a megnyugvás-megnyugtatás tutifix eszköze mindkettőtök számára elveszik. Illetve azt próbálgathatod, hogy két éjjeli szopi között vissza tudod-e altatni pl. ringatással, de nyilván attól te sem leszel kipihentebb hosszútávon, ha a foga miatt nem alvó babád a cici helyett csak a válladon tud megnyugodni.

A ragtapaszos dolog nem jó ötlet ilyen picinél, ezzel sem fognak egyetérteni sokan, de ha nincs sürgető oka, érdemes az elválasztást későbbre időzíteni, amikor már érti is a megbeszélteket. Akkor nem traumatizálja úgy (értsd jól). Nálam pl. idegsítő szokása alakult ki 1 év körül: szopi közbeni mellbimbómorzsolás. Hiába mondtam neki, miért nem jó ez anyának, ha rászóltam, sírt. Most már, 6 hónappal később elég ha szólok, megfogja a saját kezecskéjét, hogy ne csinálja, és bizonygatja, hogy csak "szopik-szopik". És tényleg. Szóval nagyon sok mindent meg lehet velük értetni a megfelelő időben, de sajnos ez nem 9 hónaposan van.

2022. márc. 23. 22:34
 18/21 A kérdező kommentje:

Igen, reszben azert HÁTHA akkor nem kel ennyiszer..

Ezt a ragasztos dolgot nem szeretnem, sir igy is ha nincs neki egybol ott a cici, eleg drasztikusnak tartom de kinek mi :)

A masik felelem igen..esetleg levalasztodik akkor meg tapszerezhetek ejjel meg ringatgatom..igy azert kenyelmesebb megoldas az egyutt alvas es nem kell sehova sem mászkálni, ugy h egy kicsit eltolom ezt az esti levalasztast egyelore..

Beszedfejlodes? Hat a napkoban annyira szeretne valamit mondani..egesz szepen kimondja ,hogy baba , mama, apa,abab es hasonlok

Ja es van h almaban is mondja h baba😂😂

Köszönöm mindenkinek a valaszokat 🥰

2022. márc. 23. 22:41
 19/21 anonim ***** válasza:
En 12 honaposan kezdtem el, de nagyon lassana csinaltam, nem siettem vele mert nagyon szeretett szopizni a kislanyom. Addigra mar minden etkezese ki volt valtva. Ha leultem 5 percenkent jott hozzam szopizni. Kb 3 honapig azt csinaltam, hogy mar ezt az 5 percenkenti cicizeseket nem engedtem neki, csak az alvas elottit. Eloszor sirt, kerte, de eltereltem a figyelmet. Utana a deli elalvasnal adtam neki tehentejet. Elso 2 nap sirt utana teljesen megszokta. Ekkor mar csak esti alvasnal es ejszaka 1-2 x szopizott. Olyan 1,5 ho mulva este altattam volna es mondta, hogy tejcsi (a tehentejre gondolt). Nagyon meglepodtem, de masnap kiprobaltam, hogy este is azt adok neki. Na nekem igy szokott le. Kozben terhes is lettem de ot egyaltalan nem zavarta.
2022. márc. 24. 04:51
 20/21 anonim ***** válasza:
17, úgy tudom, a cicibirizgálás egy természetes jelenség, olyan mint a komfortcicizés és minden baba csinálja, akit több mint fél évig szoptatnak. Engem is nagyon idegesített eleinte, de tréningeztem magam annak tudatában, hogy ez neki jó. Leválasztásnál szokták is javasolni, hogy szoptatásra ne, de birizgálásra, simogatásra adják oda a cicit. [link]
2022. márc. 24. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!