Meddig szoptattad a babádat? Miért hagytad abba? Leválasztottad, vagy elfogyott a tej?
13 hónapos koráig. Teljesen belebetegedett a szervezetem. Lefogytam, felborult a hormonrendszerem, rosszul éreztem már magam a napi 8-10 szoptatástól.
Leválasztottam.
Talán előbb kellett volna, még mindig nem vagyok jól. Menstruációm össze-vissza, arcom ragya. Szóval engem megviselt.
14,5 hónapos kisfiú lestrapált anyukája
11 hónap 3 hét. Ő szokott le magától, egyszerüen egyik napról a másikra nem volt hajlandó a szájába venni a cicit.
Próbálkoztam még egy hétig minden egyes nap (este és reggel), de csak az ordítás ment. Lefejtem a cicit, mindennap egyre kevesebb jött le végül már semmi.
Én megsirattam a dolgot őszintén megmondva:)
Mondjuk lehet h én rontottam el, mert addigra már napközben nem szopizott csak reggel este, és nappal a plusz folyadékot cumisüvegből adtam csőrös pohár, vagy rendes pohár helyett és szerintem leszokott a szopizásról, merthogy az nehezebb munka.
2 évig.
Aztán mintha elvágták volna nem kellett neki, pedig addig nagy cicifüggő volt:)
1. 14,5 hónapig szopott. Missed. ab-om volt, altattak, ezért kihagytam 1,5 nap szoptatást. Utána már hiába kínáltam, nem kellett neki.
2. 18 hónapos volt napra pontosan az utoló szopizásnál. 17 hónapos korától ki-ki maradt egy-két nap a szopások között (már csak este szopott ekkor). Magától hagyta abba, de nagyon jó volt nekem is, hogy fokozatosan apadt el a tejem.
3. jelenleg 26,5 hónapos naponta még mindig 3-4x szopik. Nem úgy viselkedik, mint aki hamarosan magától abba kívánja hagyni. Én mostanában kezdtem megunni, úgyhogy a tavasz folyamán befejezzük (remélem).
1.baba-9 hósan elválasztotta magát,pedig volt bőven tej
2.baba-17 hónaposan magától kiköpte bár még rendesen volt itt is tej
3.baba-még pici 2,5 hónapos és imád cicizni:)))Remélem legalább 2 éves koráig szopizni fog:)
10 hónapig.kb.9 hónapos korától már csak reggel szopizott(így szép lassan apadt is).10 hónaposan átköltözött a saját szobájába és nem kelt reggel enni.
Őszintén megmondom,kicsit örültem neki.Nem volt bajom a szopival,de nem is imádtam szoptatni,amikor kicsi volt,akkor sem.(tápszert nem kapott)
Amúgy is 1 év körülig terveztem szoptatni,ha nem szokott volna le akkor leszoktattam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!