Hogyan is vezessük be a tejet? Hígítani kell vízzel? Vagy az csak a házi tejnél van? És milyet adjak neki?
Figyelt kérdés
Teljesen ellentétes a doki és védőnő. Doki szerint 3,5% adjak, a védőnő szerint nem terheljem meg magas zsírtartalmú tejjel, csak 1,5% adjak. De ő azt mondja nem kell hígítani.Ti hogyan csináltátok?
Azt tudom forralni kell.
2010. szept. 13. 23:22
11/15 anonim válasza:
első
én 18 hónapos lányomnak nem adok tejet és egy darabig nem is fogok.
12/15 A kérdező kommentje:
Én lassan úgy gondolom bevezetem a tejet. Nincs senki allergiás a családban. 1 évesen még nem adtam volna neki, de már most 16 hónapos elmúlt.
Ma kikértem egy másik orvos véleményét, aki vagy 2,8% vagy 3,5% tejet ajánlott.
2010. szept. 14. 12:39
13/15 anonim válasza:
Forralni kell, mert a pasztőrözés nem öl meg minden baktériumot:A pasztőrözés az enzimek inaktiválását és a baktériumok vegetatív alakjainak jelentős arányú elpusztítását célzó, viszonylag enyhe beavatkozás. A sterilezés, forralás ( csírátlanítás ) valamennyi mikroorganizmus (közöttük a hőtűrő baktériumspórák) gyakorlatilag teljes elpusztítását lehetővé tevő erőteljes hőkezelés.
14/15 anonim válasza:
Tégladobozos (UHT) tejet nem kell forralni.
15/15 anonim válasza:
Én úgy olvastam egy szakkönyvben, hogy alacsony zsírtartalmú tejjel kell kezdeni,nem olyan terhelő....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!