Egyre kevesebb fiatal nő akar gyereket, mi ennek az oka?
Fiú vagyok és én szeretnék majd, de sok lány nem szeretne. Majdhogynem undorodnak a gyerekektől. Mi ennek az oka?
Ha találnak megfelelő társat, meg megfelelő anyagi háttér is lenne hozzá akkor sem akarnának?
#29, teljesen egyetértek veled, kivéve, hogy az ember nem azért csinál gyereket, hogy legyen majd, aki "támogassa öregkent". Nekem pl ez a szempont soha nem jutott eszembe, és remélhetőleg vagyunk még így páran ezzel.
1-es voltam
Szerintem ha valaki várni akar a gyerekkel mert nem élte ki magát vagy mert nem akar lemondani bizonyos dolgokról az ok.
Inkább várja ki valaki azt az időt amikor testileg és lelkileg is képes vállalni a gyereket mintsem hogy valaki tudatlanul és erdektelenul vágjon bele.
Egyszerűen egyre több nő megteheti. Biztos vagyok benne hogy mindig voltak nők akik nem akartak gyereket, de ha nem dolgozol, nem lehet vagyonod, nem tudsz elválni, illegális az abortusz és az a társadalmi norma hogy a férjed az úr, eléggé mindegy hogy mit akarsz.
Az utóbbi mondjuk 70 évben rengeteget haladt a női egyenjogúság, manapság a legtöbb felnőtt nőnek érettségije vagy diplomája van, dolgozik, van bankszámlája, egyenlő jogai vannak, képes egyedül fenntartani magát. Társadalmilag elfogadottabb hogy fiatal nők egyedül élnek, karriert építenek, csak később házasodnak. Sokkal kevésbé van jelen a nyomás hogy férjhez kell menni akár komoly kompromisszumok árán is. Sokkal egyszerűbb elválni, bántalmazó vagy simán megromlott kapcsolatokból kilépni mert van hova mennie és vannak jogszabályok amik megvédik. Ennek kapcsán sok más norma mellett a gyerekvállalás is megkérdőjeleződött, egyre több nőben tudatosult hogy egyáltalán van választása és egyre több nő mondhatta ki hogy nem akar gyereket anélkül hogy kivetné magából a társadalom, a szülei nyakán maradna vagy rákényszerítené a férje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!