Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyre kevesebb fiatal nő akar...

Egyre kevesebb fiatal nő akar gyereket, mi ennek az oka?

Figyelt kérdés

Fiú vagyok és én szeretnék majd, de sok lány nem szeretne. Majdhogynem undorodnak a gyerekektől. Mi ennek az oka?

Ha találnak megfelelő társat, meg megfelelő anyagi háttér is lenne hozzá akkor sem akarnának?

2022. márc. 14. 10:26
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
68%

Mindenki azt csinál az életével amit akar. Mindneki másként gondolkodik.

Te így.

Én meg azt látom borzasztónak, amikor egy nő 45 évesen egyedül van a macskáival. Mert azért azt is be kell látni, hogy a legtöbb férfinak is előbb utóbb “betöltődik a program”, előjön belőlük is a család utáni vágy.

Én 36 éves vagyok. Jó életem volt eddig is, szép, tartalmas. De az a boldogság, amit az elmúlt három hónapban megéltem a gyerek mellett, meg igazából már előtte is a terhesség alatt, amellett eltörpül és jelentéktelenné válik minden korábbi. Utazások, bulik, karrier, stb.

Úgy szeretni valakit, hogy gondolkodás nélkül meghalnál érte, az elmondhatatlan öröm.

2022. márc. 14. 11:28
 12/38 anonim ***** válasza:
75%

11-es, ha szerinted mindenki másként gondolkodik, akkor miért nem fogadod el, hogy én nem akarok gyereket?

Nekem az, ha gyerekem lenne, mérhetetlen kín és lemondás lenne. Nem pedig elmondhatatlan öröm. Van, aki így érzi. Ettől még nem borzasztó az életem, soha nem is lesz az. Mert nem érzem, hogy engem a gyereknevelés tenne boldoggá.

2022. márc. 14. 11:31
 13/38 anonim ***** válasza:
63%
Én speciel azért tartok tőle, mert rohadt önző és érzéketlen vagyok. Kivétel nélkül mindenkivel szemben. Bár mivel a férjem szeretne, így belementem, hogy majd lesz. Néha bennem is van, hogy szeretnék, de szerintem ezek csak az ösztönök. Ha racionálisan gondolkodok alkalmatlan vagyok szülőnek.
2022. márc. 14. 11:34
 14/38 anonim ***** válasza:
81%
Minek akarjon ? Balkáni fizetésekért gürcölünk nyugati árak mellett. Lakáshoz jutni önerőből, több évtizednyi hitel nélkül szinte lehetetlen. Floridában is olcsóbb egy ház, mint mondjuk Budapesten, holott a fizetések köszönő viszonyban sincsenek a magyaréval. Nincs normális oktatás és egészségügy. A vezetőnk egy gátlástalan tolvaj szemétláda. Világjárvány van, ráadásul a világháború is a nyakunkon lassan. Az infláció az egekben, a forint a béka feneke alatt. Mégis mire vállaljon a magyar gyereket ?
2022. márc. 14. 11:36
 15/38 anonim ***** válasza:
69%

Allitolag 10ből 7 házasság válással végződik, a férfiak gyakran csalnak,lelépnek. Egyedül kínlódni a gyerekekkek nem egy nagy buli.

Munkahelynél gyerekeid vannak vagy fel se vesznek vagy csesztetni fognak, ha tp-re mész.A fizetések szarok. Szerintem ezek a fő indokok.

2022. márc. 14. 11:42
 16/38 anonim ***** válasza:
31%
Kedves 14, akkor miért nem Floridában élsz? Máris vállalhatnál akkor gyereket a kánaánban, segíts magadon isten is megsegít 😉
2022. márc. 14. 11:43
 17/38 anonim ***** válasza:
51%
Gratulálok 16-os, hogy ennyit fogtál fel az ostoba agyaddal.
2022. márc. 14. 11:54
 18/38 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem aki nem szeretne gyereket, mindig fog kifogást találni, hogy miért ne legyen. De ez így van rendjén, nem mindenkinek való egy gyermek, így jobb is mindenkinek, ha nem lesz. Én viszont ezzel nem tudok azonosulni, sok ismerősömet látni, akik hasonló felfogással voltak, majd 40 éves korukra benőtt a fejük lágya, de hát a biológia nem vár. Én mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni, szüleim példáját követve. 50 éves korukra felnőtt gyermekeik vannak, akik önállóan élnek - élvezik az életet, utaznak, stb.
2022. márc. 14. 12:14
 19/38 anonim ***** válasza:
61%
Én a túl nagy felelősség miatt nem szeretnék, meg hogy nem azt csinálhatnék amit szeretnék hanem a gyerekkel kell foglalkozzak 0-24. Én erre sajnos vagy nem sajnos de képtelen lennék, így inkább nem keserítem meg se a saját se a gyerek életét. Ezen az anyagi biztonság és a megfelelő férfi se tudna változtatni.
2022. márc. 14. 12:24
 20/38 anonim ***** válasza:
75%
Képzeld el, hogy 9 hónapig terhes vagy, aztán szoptatás, meghízol, nem a tiéd a tested. Fáradt vagy, egy gyereket kell életben tartanod, aki még kommunikálni sem tud rendesen. Ha együtt is élsz az apjával, eljárás hogy te csináld a házimunkát. Ugye csak néhány évig van ez, de ha váltok, akkor tiéd a gyerekkel járó összes felelősség, te oldd meg a logisztikát, te legyél táppénzen, oldd meg az iskolai szüneteket, persze ezek csak akkor problémák, ha egyáltalán felvesznek valahová dolgozni. Apuka meg jó esetben fizet 40 ezer forint gyerektartást, a láthatár pedig nem kötelesség neki, hanem jog.
2022. márc. 14. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!