Mikor kellenek a szankciòk?
Figyelt kérdés
Kisfiam 16 hònapos ès bizony nèha már tud csúnyán viselkedni. Amúgy jò gyerek, okos, ügyes, de pl ma is mondtam hogy nem, nem kukázunk, nem szabad ezt-azt vagy ha feljebb emeltem már a hangom valami miatt fogta ès direkt földhöz vágta a játèkát. Aztán ugye rámnèz...megint szètdobálta a játèkot. Segìtsetek, mi a helyes ilyenkor? Pròbálom megőrizni a türelmem, de nem vagyok tökèletes, sőt, sokszor èrzem magam szr anyának, mert türelmetlen vagyok, pedig igyekszem nem kiabálni vele. Szòval mostanában gyengèbben is eszik, nèha hisztizik az etetőszèkben is már. Sokszor eldobja a poharát, megmutattam hogy kell szèpen lerakni, mert tönkremegy, kèpes is rá, szèpen lerakta az asztalra. De ha olyanja van meg izombòl földhöz vágja. 1x arcon csapott, megmondtam ez fáj anyának, simizünk helyette. Harapni is pròbált 1x, de azòta sosemy ezeket felfogta, hogy nem szabad. Szeretnèm jòl csinálni, de pl olyan dolognak ilyen korban van èrtelme, hogy elmondom, ha eldobod a játèkod elveszem? Vagy ha azt mondom nem eszel, akkor èhes maradsz, biztos nem kèrsz? Akkor nincs, legközelebb átgondolod. Ilyeneknek van már èrtelme? Hogy "kell" ezeket a hisztiket, csúnya viselkedèseket lereagálni? Foglalkozom vele sokat, nagyon èrtelmes egyèbkènt, de már kòstolgat èn nem szeretnèm, ha a gyerek irányìtana minket.2022. márc. 7. 22:11
11/16 anonim válasza:
Szerintem tök jól csinálod! Annyira ritka látni, hogy valaki következetesen, de szeretettel nevel.❤️
12/16 anonim válasza:
Sosincs korán a következetességhez. Ha valamivel "fenyegeted" azt tartsd is be és ha valamit elveszel ne add vissza, akármennyire üvölt. Sose adj második esélyt, mert kihasználják. :)
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen. Sajnos most sem volt hajlandò reggelit enni. Nem erőltetem, de kezd zavarni. Ti ilyenkor kèsőbb megkìnáljátok vagy mit tesztek? Egy hete kapta az MMR oltást, azòta ez van...pedig előtte olyan sokat ès jòìzűen evett ...ebèd sem nagyon megy, a kednvencèt csináltam, hokaido krèmlevest ès bele sem szagolt...de legalább a tejszìnes-darálhusis tèsztát megette...
2022. márc. 9. 07:49
14/16 A kérdező kommentje:
12-es: igen, azt hiszem ez a kulcs :) Igyekszem majd...Eddig 1x vettem el játèkát, de nem.hogy üvöltött, letojta. Nyilván ez majd idővel változik :D
2022. márc. 9. 07:50
15/16 anonim válasza:
Az oltás okoz enyhe tüneteket, lehet csak simán étvágytalan, vagy akár fájhat is kicsit valamije.
Igyon eleget, és kínálgasd.
Én nem aggódnék ezen. Illetve ha nem is az oltás, lehet hogy csak simán válogat kicsit ami jellemző 1-2 éves kor között.
Nálunk azóta eszik szépen hogy bölcsibe ment 20 hónaposan. Kapjuk a jelentést miből mennyit eszik, és a főétkezéseknél a legrosszabb eddig az volt hogy csak a felét ette meg. Addig itthon.. ne tudd meg. Csinálom neki a kedvencét és a fejére borítja a tálat, meg hozzám dobja az evőeszközt...
No mindegy.
Milyen az a hokkaido krémleves?
16/16 A kérdező kommentje:
Hehehe :) Nem tudom, lehet en hibazom el, talan tul koran kinalom a kajat neki. Most 9 utan sima kenyeret kert ragcsalni, gyorsan csinaltam neki almas zabkasat es megette az egeszet, ehes volt. Talan azzal fogok probalkozni matol, hogy kesobb reggeliztetem es kihagyom a tizorait, hatha ehesebb lesz ebedre es meg fogja enni jobban... Tökkremleves :) Imadta. Abbol evett a legtobbet anno, most meg...Na szep, nalunk ilyen nem volt ..meg :D
2022. márc. 9. 10:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!