A legtöbb anya (ill itt ugy tűnik) miért inkább a negatív "szankciók" alkalmazását tartja megoldásnak a humánusabb helyett, ha gyereknevelésről van szó?
Sőt.a humánus megoldásokat helyből ellenségeskedésnek veszik, elutasitják és képesek a pofon helyénvalóságát is megindokolni.
Ez a büntetési nevelési eszközhöz valo ragaszkodás jo érzéssel tölti el őket hogy pl átlép az ordito gyereke felett, vagy bármi?nem tudom mire gondoljak. És elkeserìtő hogy mennyi gyerek szenvedhet önmaga miatt is (pl a hiszti a gyereknek se jo) de a szulő miatt is(aki erre pl leüvölti)
A kismamablogon azt irta Vida Ágnes nem konkrétan az ölelés ténye a fontos hanem hogy biztisitsd annak szándékával arrol hogy mellette állsz.
Meg nem is a nevelési modszer a lényeg a kérdésemben, hanem hogy miert nem nyitottak egyáltalán a humánus megoldásokra. El sem gondolkoznak sokan rajta csak tovább indokolják a maguk
meglátásait.
Ragaszkodnak a negativ megoldasokhoz.
Kisgyerekek még.sokmindenben amatőrnek érzem magam, ìgy szinte iszom a netes gyerekneveléses gyereklélektanos fejlődéses pszichologiai elemzéses dolgokat.
Pláne hogy beválnak.
Korábban én is kikészültem és pár uj ismeret (humánus javaslat)szinte csodát hozott abban hogyan kezeljem a helyzetet/eket. Irhatnék tengernyi példát.
Az addig oké hogy valami másnak nem válik be, de maga a nyitottság arra hogy korrektül akarok eljárni a gyerekkel szemben, ezt nem látom itt hogy általános lenne. Hogy valaki nem elintézni akarja a helyzetet(hogy csend legyen) hanem valoban megoldani akarná(hogy a gyerekben se legyen tüske) mert nekem ugy tűnik jóval többmindent megértenek mint hinnénk
mert jo nehanyan kaptunk egy ket sallert gyerekkorunkban es megsem lettunk sz..r emberek... nekem es ferjemnek is nagyon jo a kapcsolata a szuleivel (sot szerintem peldaerteku elnezve a barati tarsasagomon vagy a mai szegenyes kapcsolati vilagon) pedig bizony volt hoy megutottek amikor valoban olyan.volt a szituacio hogy kijart (baleset, veszely okozasa stb)
en meg azzal nem ertek egyet hogy neveljunk viragbogarakat fiukbol lanyokbol meg a tanar nehogy csunyan merjen nezni mert akkor kirugjan stb...regi bevalt rendszerek ellen a mai tulsagosan polkorrekt es tulsgosan liberalis nevelesi elvek semmit se ernek csak még nem jottek ra.
Szted létezik ilyen,hogy valaki mindig minden helyzetben humánusan,átgondoltan egy hangos szó,indulat nélkül cselekszik???
Nem tartom életszerűnek!
Egyébként pedig,nekem pl.iszonyatosan tele a hócipőm azzal,hogy még a gyereknevelésben is mások elvárásainak kellene megfelelnem!
Nézd csak meg,ha elmész egy hisztis gyerekkel vásárolni az is bai,ha rászólsz,meg az is ha ráhagyod! Benned meg csak gyűlik a feszkó és ezek szerint már nem is üvölthetsz egy jót,hogy kiadd,mert valaki "megsérül", hát b+!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!