Napirendes Anyukák, adnátok tippet kérlek?
" De azért rengetek könyvet és módszert olvastam az ő születése előtt is és próbáltam nagyjából keretet adni az egésznek. Szerintem 50% nevelés 50% gyerek habitusa! Például 3 óránként etettem, ha kellett fel is ébresztettem hozzá, ha előbb akart enni cumit kapott!"
Áruld már el, ezt melyik könyvben olvastad...
" Minden este ugyan az, ugyan abban az időben történt, és a mai napig szigorúan este 7kor fürdés, fogmosás, mese olvasás, jó ejt puszik es reggel 7 (nem bölcsis napokon) 8ig alvás."
Erre is kíváncsi lennék, melyik könyv írja.
Nálunk is ez a helyzet, most három hónapos a kisebb, a nagyobb járt oviba, de a kicsi születés óta nem vittük, mert amig járt két hetet járt aztán egy hétig betegen itthon volt, tartottunk tőle, hogy így nehezebbek lennenek a napok. Hatkor vacsorázunk, kis játék, furdes, a férjem fürdeti mindkét gyereket miközben én rendbe teszem a vacsora után a házat. Aztán a férjem mesét olvas a nagynak, én a kicsit szoptatom, utána picit ringatom, leteszem. Aztán átmegyek a nagyhoz és meg én is olvasok egy utolsó mesét, aztán atbeszeljuk röviden mi volt a napban jó, nehéz, mi lesz holnap. Nyolcra alszik mindkettő és kezdodik a kettesben töltött esténk. A kicsi még egyszer, van, hogy ketszer kel enni éjjel.
Napkozben kettőt babakocsiban alszik a négyből a kicsi, oda időzítem a két levegozest. Az egyik seta/pékség/jatszoter a másik csak a kertünkben történik.
Itt nem a ritmussal van a probléma, azt igény szerinti szoptatással is lehet tartani. Nekünk gyönyörű napirendünk volt úgy is, hogy adtam nekik enni, ha éhesek voltak, és hagytam őket aludni is. A naggyal az első időben alakulgatott a napirend, de féléves korára beállt (később persze, ahogy nőtt, változott), a kicsi pedig egyéb lehetőség híján első naptól a nagyhoz alkalmazkodott.
Soha nem ébresztettem őket fel enni, és soha nem kaptak cumit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!