Anyukák! Hogy lehet napirendet betartani?
Szia!
Sehogy ne tegyél rendet :)
3 fix időpont legyen: reggeli-ebéd-fürdés, a többi alakulni fog, nyugi!
Még csak 4 hónapos :-)
Nem kell rend. Minek? Most ha belegebedsz beállítassz neki (vagy magadnak?) egy "rendet", aztán 1-2 hónap múlva elkezd jönni a foga, a csuda nagy rend oda lesz 1 nap alatt. ideges feszült leszel, mert nem "úgy megy minden ahogy megszoktátok".
Jól csinálod,majd a gyerek beállít magának egy szuper kis rendet, neked kell majd alkalmazkodnod hozzá. Nekem 16 hónapos a kisfiam és kb 8 hónapos korától van "rend" ami nem a kajálásokat illeti, mert az csak megközelítőleg zajlik, inkább akkor eszik amikor éhes, az alvásokban volt rend amíg kettőt aludt, azok voltak fixek, most már sak nappal egyzser alszik és most megint nincs rend, mert ma 10:30-kor alszik el, tegnap 13:30-kor aludt el, tegnapelőtt nem is aludt.
Szóval, nyugalom, nincs baj, ha nincs rend. majd lesz! :-) Sok boldogságot, és rugalmas akadályvételeket .-)
Nem írtad, anyatejes-e vagy tápszeres, a szoptatott babáknál még kevésbé kell rendet tartani az evésben, mint a tápszereseknél, de szerintem nekik sem lesz bajuk attól, hogy akkor kapnak enni, amikor éhesek.
Legyen a napnak egy ritmusa, ami mindkettőtöknek megfelel. Ne csak a fürdésnek legyen ideje, hanem a sétának, az önálló és a közös játéknak is. Nem percre pontosan, hanem rugalmasan. Közben hadd egyen, amikor éhes. Ha látod rajta az álmosság jeleit, vidd aludni, hamar ki fogod ismerni a ritmusát, de ebben is legyél rugalmas, mert ez még sokat fog változni.
Az én tapasztalatom immár a második, igény szerint szoptatott babámmal, hogy a hozzátáplálás megkezdésével kezd rendszer kerülni az evésbe. Az enyém most tízóraira eszik gyümölcsöt, ebédre főzeléket, így a délelőtt már teljesen beállt, a délután viszont még káosz, kaja tekintetében legalábbis. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!