6 hónapos babám van, hogy csak “úgy” nagyon keservesen sír. (Nem éhes,nem almos tiszta pelus) mindent megprobalok megtenni, hogy jobb legyen neki de egyszerűen nem jövök rá a baj forrásaira. Ez sírni hagyas ?
Fogzás, idegrendszeri fejlődés, front, bolygóállás, barmitől lehet.
Az enyém ma konkrétan 1órát ordított, és nem jöttem rá mi a baja. Ha felvettem azért sírt, ha letettem azért. Ha leültem azért, ha felálltam azért
Én betettem az ágyába, kisírta magát, abbahagyta.
Oo dehogynem . Kortizol termelődik plusz
Ha sírni hagyjuk a babákat, az súlyos problémákhoz vezethet, amely negatív hatással van a fejlődésükre és későbbi jóllétükre.
Az első élethónapokban átélt intenzív stressz megváltoztatja az agyi hírvivő anyagok hálózatát, ami az agy felépítésében és működésében is változásokat okoz. Az agyi változások hasonlítanak azokhoz, amelyeket depressziós felnőttek agyában látni.
Ha egyedül sír a baba, túlaktiválódhat az adrenalinrendszere, amely növeli a későbbi agresszivitás, impulzivitás kockázatát. A sírni hagyás hátráltatja az immunrendszer működését, ezáltal fogékonyabbak lesznek a betegségekre. Egy kutatás szerint a sírni hagyott babáknál nem fejlődtek ki bizonyos intellektuális és társas készségek, és nehezen kontrollálták érzéseiket.
Szerintem hagyd abba az olvasást, az ilyen olyan fórumokról, aminek a fele alaptalan...
A mai világban kb minden is káros nekik a "kutatások alapján".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!