Mik azok amik a legfontosabbak egy babának 6 hónapos koráig ?
Rácsos babaágy
Utazóágy
Cumisüveg/cumi
Orrszivo
Pelenka
Babaolaj
Tusfürdő
Babakád
Babakocsi 3in1
Törlőkendő
Testápolo
Popsikrém
Vattakorong
Rácsvédő
Zenélő forgos játék ( ágy fölé)
Lepedo
Takaro (vastag,vekony,babakocsihoz)
Ágyneműhuzat
Eddig ezeket irtam össze,kell még valami vagy esetleg irtam valamit ami felesleges ?
Ami nekünk volt: ruhàk, pelenka (moshatò ès eldobhatò is), törlőkendő (moshatò ès eldobhatò is), kis takarò, karikàs hordozò, autòs hordozò, mòzeskosar (alig hasznàltuk) ès kiskàd, orrszìvò, popsikrèm (ritkàn kellett), tetra pelenka (ebből több kellett volna). Kaptunk egy leharcolt babakocsit, magunktòl nem vettünk volna. Jàtèkokat is kaptunk, de az elejèn felesleges, utana meg az ,,igazi" dolgok jobban érdekeltèk.
Velünk aludt ès anyatejes volt. Az àgyon pelenkàztuk.
Tusfürdő és testápoló helyett szerintem gyógyszertári fürdető krém, amit receptre is felír a doki. Tetrapelenka szerintem minimum 10 db, ha gyakran mosol. Én javaslok ilyen nagy puha fürdőlepedőt, jobb a baba bőrének mint a törölköző (törire tettem rá ezt, és erre szedtem ki a kádból)
Cumisüveg szerintem tartalékba nem árt, ki tudja, de mi se használtuk. Cumink viszont nem volt, az meg kellett, de később vettük.
Fültisztító pálcika (pl köldök ápoláshoz, bár erről megoszlanak a vélemények)
Lázmérő, ami csak a babáé. Rugalmas végű digitális a legjobb, ami gyorsan mér.
Köröm vágó olló, ami csak a babáé, direkt babáknak van lekerekített végű.
Gyógyszertàri fürdető meg krèm olyan borzalmas, rà nem kennèm a gyerekemre... A cumival az a baj, hogy ha van ,,tartaleknak" akkor könnyebben elkezdi az ember hasznalni, mint hogy a problèma forràsàt keresse.
7 èv alatt 1x sem mèrtünk làzat. Azt hiszem valahol kallòdik egy 15 èves làzmèrő a hàzban... Ollòval sose mertem a gyerek körmenek nekimenni, csipeszt kapott, de ez egyèni preferencia.
Szerintem kell lázmérő és kisolló. Inkább legyen és ne használd mint fordítva. A csipesz veszélyesebb.
Gyógyszertári fürdetőt meg tudni kell használni, nem a gyerekre kentem soha, fél bögre forró vízben feloldva fürdővízbe tettem. Sokkal jobb mint a bolti allergénekkel telenyomott, és tök olcsó.
Kérdező, ami még eszembe jutott, hogy a mosáshoz legyen valami otthon ami nem allergizál (bababarát mosószer vagy mosószóda, ecet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!