Tenyleg könnyebb 3honapos kortol a babakkal?
Nem sajnos, de mindig mashogy lesz nehéz.
Egy masfeléves fiú anyukája.
Olyan értelemben könnyebb, hogy túljutsz, túljuttok a "4. trimeszteren" (olvass utána, ha ismeretlen a fogalom). A legtöbb baba ekkortól nyugodtabbá, kevésbé síróssá, kiszámíthatóbbá válik. Illetve két oldalú a dolog: egyrészt a baba egyre inkább hozzászokik a külvilághoz, és könnyebb vele. Másrészt te is egyre magabiztosabb és rutinosabb vagy, mint anya. Egyre inkább kiismered a babád, egyre inkább kitapasztalod az igényeit, így jobban is kezeled őt. Úgy is írhatom, hogy mindketten megerősödtök a magatok módján. Az én kislányommal is sokkal könnyebb lett ilyen értelemben 3-4 hós korától. Addig káosz volt az életünk, azt sem tudtam szinte, hol vagyok. Aztán kezdtük kiismerni egymást, és hozzászokni a helyzethez. 3-4 hós korától már kezdett nálunk kialakulni egyfajta rutin, egy kezdetleges napirend, és megtanultam észrevenni a jelzéseit, az igényeit. Szerintem IGEN, ilyen értelemben szinte minden babával könyebb kb. 3 hós kora után. Elmúlik az őskáosz, ami azokban a hetekben van, amiket először töltesz friss szülőként otthon vele. Amikor félholt vagy a kialvatlanságtól, érzed, hogy fenekestül felfordult az életed, és fogalmad sincs, miért üvölt a babád, vagy jól csinálod-e ezt, vagy azt. Ez a klasszikus értelmében tényleg könnyebb lesz.
De. Utána másfajta nehézségek jönnek a fogzással, mozgásfejlődéssel, hozzátáplálással, szobatisztasággal, dackorszakkal. És még sokáig lehetne folytatni. Ilyen értelemben nekem a most 19 hónapos kislányommal is irtó nehéz. Szülőként és gyerekenként változó, ki, melyik korszakot éli meg nehéznek. De azután az első 3 hónap nehézségei nyilván nem jönnek már el újra, ugyanazzal a gyerekekkel :).
Nàlunk igy volt. Utàna is persze vannak nehèzsègek, de egy hasfàjòs, ordìtò sosem alvò babàval nàlunk a dackorszak is sokkal könnyebb, pedig 2 èvesen is kel èjjel.
Akinek eszik-alszik babàja van, annak persze, hogy ahogy nő, nehezedik a pàlya
Annyira egyéni. Nekünk 7 hónap után lett nehéz addig evett aludt. Varrtam mellette este.
Aztán 2,5 éves koráig rengeteget volt fent éjszaka. Orrmandula műtétig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!