Emlékszik a babád (2-3 éves) a pocakban töltött időre? Vagy a születésére?
En ugy tudom, hogy a babak memoriaja meg nagyon rovid es idovel alakul ki. Mire kb. 3 vagy 4 honaposak akkor mar nem felejtik el azt a szemelyt akit kb. 1 hete lattak de azelott meg csak par napra kepesek emlekezni. Ha egy par hetes baba meglat egy uj szemelyt akkor az a szemely ismet uj lesz neki kb. 3-4 nap mulva mert nem emlekszik ra. En ezt olvastam egy konyvben de nem tudom, hogy mennyire igaz. A latasuk meg meginkabb gyenge amig a pocakba vannak. Mikor megszuletnek akkor meg par napig tiszta homalyosan latnak, csak arnyekokat es fenyeket. Esetleg a szulok arcat de azt is csak akkor ha megfelelo tavolsagban tartod (30cm korul) mert masekent nem tudnak fokuszalni meg. Igy nem igen hiszem, hogy barmit is lattak a pocakba, de ki tudja.
(Kb. fel eve viszont lattam egy musort a discovery adon, hogy allitolag van a vilagon egy olyan hely ahol a gyerekek kb. 5 eves korukig emlekeznek az elozo eletukre. Es szinte hihetelen volt amit ott elmondtak a gyerekek. Nemcsak a helyet ahol eltek de meg a szulok nevet es a testverek szamat is megmondtak amit leelenoriztek es igaz volt. A kisgyerekek ugy is beszeltek a szuleikkel, hogy a masik anyukam meg a masik testverem... Eszmeletlen volt, persze annak aki hisz benne.)
Én úgy tudom, hogy születésükkor 1 perces hosszútávú memóriájuk van!
Szóval nem emlékezhet semmire.
Az anyja szívdobogását állítólag felismeri, de csak ösztönösen.
Az elején emlékeznek a születésükre. Ezért félnek belebujni a ruhába(kibujás emléke),meg a fürdéskor.Akkor már idegen közeg nekik a víz.
Ranschburg Jenő:Szülők könyvében ir erről..
Első válaszoló!Köszönöm,hogy feltetted neki a kérdést!
Többiek,köszi a válaszokat!
Utolsó!
Ez a dal nekem is kedvencem volt,már megvolt a kisfiam,sokat énekeltem neki.Aztán felénekeltem a telefonomra,s apa szórakozása lett,hogy nyűgös időkben elővette "lehallgatásra":D
Ma már átköltve dalolászom neki,ha nem megy az elalvás..mégsincs hó:D
Lányom 27 hós, meg fogom kérdezni holnap, most nyaral a mamával,..)
Kislányom nem kompetens, még csak fél éves.
De az tuti, hogy előbb van memóriájuk, mint gondolnánk. Mindig azt mondják, 3 év alatt nincsenek emlékeik...
Nagylányom még most is emlegeti a decemberi disznóvágást, amikor csak másfél éves volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!