Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mikor "fedezte fel" a...

Kinek mikor "fedezte fel" a kislánya a nemi szervét? Hogy kezeltétek?

Figyelt kérdés

Lassan 19 hónapos a lányom, és egy-két napja csinálja, hogy néha pelenkázáskor, de inkább fürdetés után odanyúl és tapogatja a nemi szervét. Nyilván kíváncsi, hogy mi lehet, hiszen a pelus miatt ehhez nem fér hozzá. Ilyenkor mindig mondom neki, hogy onnan szokott pisilni (ennél többet feleslegesnek tartok mondani, hisz úgyse értené), és nem szólok rá, hogy elvegye a kezét, hisz nem is szokta gyűrködni magának. Inkább csak attól tartok, hogy lejjebb, a hüvelybemenet felé is nyúlkál, és nehogy megsértse magát az ujjával.

Mit lehet ezzel kezdeni? Tiltani, rászólni természetesen nem akarok, csak félek, nehogy kárt okozzon magában, ha véletlenül beljebb nyúl.

Amúgy nem szokta piszkálni, meg nem dörgölőzik vele vagy ilyesmi, bár mostanában sokszor mutat a pelusára, de ezt eddig annak tudtam be, hogy kezdenek az ürítési dolgok tudatosulni benne.

2022. febr. 25. 23:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Majd ő érzi, hogy mi fér bele a felfedezésbe. Hogy tenne magában kárt? Felfedezi, hogy neki ilyen van és kész.

A múltkor a barátainknál az alig 2 éves gyerkőctől kaptunk felvilágosítást, hogy az anyukájának nunija van és ott jött ki ő is, meg a kistesója is, az apukájának és nekik pedig kukijuk van, mert ők fiúk. Aztán a páros még tovább is tolta, hogy nekem mim van szerinte, és a férjemnek!? Meg is lett dícsérve milyen okos... :) Szerintem nincsen ezzel semmi gond. A tanulási folyamat része, hogy a nemiszerveket, a különbségeket is megismerik. Mi barátokként sem jöttünk zavarba, olyan természetes volt az egész beszélgetés.

2022. febr. 26. 11:31
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2022. febr. 26. 11:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van a #7 válaszolónak.

A fülében kárt tett, amikor felfedezte? A szemét kiszúrta? A torkán lenyomta az öklét, amikor a szája érdekelte? Na a puncija is pont ilyen.

2022. febr. 26. 17:27
 14/16 A kérdező kommentje:

13#

Azért a fülnek a hámrétege meg a hüvely sérülékeny nyálkahártyája nem ugyanaz. Olyan nagy kárt persze így sem tud tenni, nyilván.

De megértettem, érzi, ha fáj valami neki, és azt úgyse csinálja.

2022. febr. 26. 17:38
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

Az én másfél évesemet is érdekli, néha megtapogatja. Hagyom, miért ne hagynám? Az is a teste, nem tesz kárt benne. A beszédfejlődése nagyon hamar megindult, elég sok testrészét megnevezi már, mikor azt is popónak kezdte nevezni (mert arra kerül a pelus, ugye) javítottam, hogy az nuni. Megtanulta, mondja, mutatja fürdéskor, mint a többi, már ismert testrészét is. Engem is szokott látni pisilni, megbeszéltük, hogy anyànsk is van, onna pisilünk bele a wc-be, pelusba, nemsokára ő is belepisilhet a wc-be...

Szerintem természetes, hogy érdeklődnek, és nagyon fontos, hogy nevén tudja nevezni a saját testrészeit. Egyrészt joga van hozzá, másrészt pedig csak úgy van esélye megmenekülni pl. a szexuális bántalmazástól, hogyha nyíltan és sokat tud velünk, szüleivel beszélni a testéről már kiskorától kezdve.

2022. febr. 26. 21:14
 16/16 anonim ***** válasza:
74%

Én nagyon köszi, hogy kiírtad a kérdést, mert az én kislányom most ugyanezt csinálja, és néha rémisztően benyúl, de akkor ezek szerint nem gond. : )

Köszi!

2022. máj. 31. 12:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!