Egy baba mellett sincs időm, mi lenne 2, vagy 3 baba mellett? Több gyerekes anyukák írnátok?
Ha van nagyobb gyerek, akkor annak már főzni is kell a kicsi mellett, oviba, iskolába vinni, több a mosás, vasalás, stb.
Magatokra gondolom már nem jut idő, vagy mégis? Vagy teljesen feladja a régi énjét ilyenkor egy nő?
Nekünk mégcsak egy babánk van. Én akkor éreztem a könnyebbséget valamennyire, amikor elkezdett járni önállóan. sokkal jobban elvan azóta, bár hisztis, akaratos, nehéz természet. Vele kell aludni, alvásidőben tök csendnek kell lenni. Én ébredés után takarítok/takarítunk, mostmár segít a fiam. Légy türelmes, hidd el, ahogy telik az idő, napról-napra könnyebb lesz.
Senki, semmi segítségem soha nem volt, se nagyszülők, se takarítónő, senki.
De megoldjuk a párommal.
20 hónapos
Vele 2x3 órát kint is kell lenni, mert bent kezelhetetlen, szóval nem könnyű, de hidd el, amikor elindul, jóval-jóval könnyebb lesz.
Kitartás!
Biztosan írtak ikres anyukák is,nem olvastam végig az össze választ,csak láttam fél szemmel h megint háború van,ahogyan az lenni szokott:)
Azt gondolom a magam és a mások példáján,hogy abszolút babafüggő,hogy mennyi problémád van,magyarán ki tudsz e menni a wcre,anélkül h üvöltene a gyerek,v nem:)Bocs h így leegyszerűsítem a dolgot,de általában ezzel a példával jöttök:)Nekem 2 van,1 évesek lesznek a jövő hónapban,nekem jókat "dobott a gép",kezdettől alszanak,nyugodt babák.De a terhességem alatt nem erre készültem,és ezeket a jó dolgokat félve írom le most is.Gőzöm nincs h a mi érdemünk e ez,vagy egyszerűen a természetük ilyen.Apa sokat besegít,a boltba,patikába,postára járás gondja le van véve a vállamról.Etetni is sokszor etet,pelenkáz,szórakoztat,öltöztet.Amikor itthon van.De mivel nagyon sok pénzbe vannak a kicsik,ezért sokszor hétvégén is dolgozik reggeltől estig.Nagymamákra néha-néha egy ebéd erejéig lehet számítani.Főzök,mosok,vasalok,takarítok én is,majd minden nap,szinte mindegyiket.Estére én is hulla holt fáradt vok,hiszen ugye mindent duplán kell csinálni,de van időm regenerálódni,este 8-tól reggel 8 ig.
Most akadtam össze egy teszveszes adásvétel kapcsán egy anyukával,aki nem tudja feladni és becsomagolni az általam megvett cuccot,mert -bár nem mondta ki-,de tudtam h a baba miatt nem.Hallottam a telefonban,h mennyire izgatott volt,a baba a háttérben pedig nyűgösködött.Én személy szerint minden elismerésem fejezem ki az olyan anyukák iránt,amilyen te is lehetsz/vagy,mert ez állítja igazán próba elé az embert,a nyűgös,rosszul alvó,egyéb más problémákkal küzdő baba!Mást nem tudok mondani,mint a szokásos közhelyet,de ez őszinte gondolat:kitartás,hamarosan jobb lesz!
uccsó vagyok
Ja, a férjemet csak este látjuk, szóval szó szerint mindent egyedül csinálok a picurkámmal.
kedves utolsó, te vagy a BEKÉPZELT ANYUKA? Akkor nagyzoljunk együtt:)
Egyébként az én fiam is ordított már éjjel 11-től 1.30-ig, 2-ig énekeltem neki. De reggel nem tudok pihenni, csak kivet az ágy úgy-ahogy, mint a mosott rongyot. Hadd ne mondjam, hogy egy 4személyes kotyogós kávéfőzőnyi kávét bevágok egy nap.
Aki előtted írt, az vagyok.
Az én fiam 21 hónapos, kb 1 éves kora óta mondom azt, hogy mindenre van időm....előtte húúúúhhhh.....a hasfájástól, az 1 évig tartó folyamatos fogzástól és az "anyán kívül senki se nyúljon hozzám"-ig minden benne volt. ráadásul sosem játszott el egyedül és folyton rajtam csüngött (ez még mindig tart és ezt sosem bántam)szóval nem volt könnyű, aztán szerveztem, próbálkoztam, ő meg cseperedett és kialakult egy nagyon jó napirendünk, amibe bármi belefér. Reggel 6:30 kelés, kakaó, én kávé, együtt isszuk. Öltözünk, berakunk egy mosást (ő pakol be) amíg megy a gép játszunk a szobájába. Kiveszi a ruhákat, kiteregetek. Reggelizünk. Aztán játszótér. Fél 11 körül jövünk be, elkezdünk főzni, amiben tud segít, imád szorgoskodni, adogatja a krumplit stb. ül a pulton, míg fő az ebéd porszívózunk(minden másnap). 12-fél 1 ebéd, 1körül elalszik, 3-kor kel. A 2 óra alatt vagy elvégzem az olyan takarítást ami veszélyes (domestosos, vasalás) vagy pihenek, netezek, tornázok stb. Felkel, játék-kert-játszótér, uzsi. Általában fél 7 körül jövünk be, vacsizunk, fürdés, kakaó, fél 9 körül alszik el. Utána apáé az este!!!:)
Jövőre mi is ügyködünk a tesón, szerintem az eleje nagyon nehéz lesz, de addigra a nagyobb ovis lesz, aztán remélem hogy akkor is beáll majd a rend.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!