Meddig fertőtlenítetted a baba dolgait?
Semeddig. A cumikat és az üveget is csak elmostam.
A sógornőm, 3 éves koráig kifőzte a gyerek cuccait, amikor megunta és csak elmosta, olyan száj fertőzéselett, hogy hetekig alig evett ivott, na akkor mondtam ezt nem. A gyerekeimnek nem is volt.
3 vagyok
Jártam takarítani 2 hetente egy családhoz, olyan sterilek voltak hogy 2 hét után is olyan maradt a felmosó víz, mint ha nem is használtam volna. Szegény gyerekek mindenre is allergiásak voltak.
Az allergia a bacik hiánya a szervezetünkben, a sok suvickolás miatt a több tízezer helyett pár ezer van a szervezetünkben az allergiásoknak annyi sem.
Születése előtt lefertőtlenítettem a legalapabb dolgokat, de azóta sem. Jó, hazudok, amikor új játékot kapott még olyan 5-6 hónapos koráig, akkor ha tehettem, először ki/elmostam rendesen, de csak mert azt még egyből a szájába vette, aztán ki tudja az üzletben ki taperolta korábban. De erről is hamar leszoktam (kb az első karácsonyán, amikor ugye egyből kézhez kapta az ajándékokat és játszani kezdett vele). Az immunrendszer fejlődésének is kellenek az ingerek, ahogyan a gyerek bármi más fejlődésének is. Nyilván ne hagyd kutyakakival meg csatornavízzel játszani, de azért ami egy átlag háztartásban heti rendszerességű takarítás mellett megjelenik kosz, az kifejezetten kell is a gyereknek. A túlzott fertőtlenítésektől lesz allergiás meg beteges később.
Nálunk amúgy macska van, heti 1x rendesen porszívózok és utána fel is mosok, meg még kb 1-2x (mikor hogy jut eszembe) megy egy kört a robotporszívó is. Nem mondom, hogy nem retkes a lakásunk, de egy másfél éves, önállóan enni és inni tanuló kis huncutság mellett tegye a szívére a kezét, akinél ez másképp van. Az meg, hogy pár hónapja játékból nekiállt a macska farkát is kóstolgatni és a cicaszőröket szedegethettem ki a szájából, azt hiszem eléggé felkészítette már erre az állapotra az egészségét. Az én idegeimet nem, de a kérdés persze nem arról szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!