Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, mennyire fertőtleníte...

Anyukák, mennyire fertőtlenítetek és tisztítotok mindent, ami leesik, vagy amiből mondjuk korábban evett a 6 hó körüli baba?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt azt, hogy ha leesik pl. cumi, akkor megy a sterilizálóba, vagy csak elmossátok?

Ha leesik játék a földre otthon (plüss) kimossátok, vagy visszaadjátok simán?

Cumisüveget amiből ivott/evett, elmosogatjátok simán mosogatóval, vagy kifőzitek?

Újszülöttnél természetesen mindent kifőztem, de már féléves, most már nem teszem...ti hogy vagytok vele?

2011. jan. 25. 19:26
 1/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor én meg nem aggódtam túl a dolgokat..szóval cumisüveget simán elmosogattam,a cumit lemostam (hetente egyszer azért kifőztem.A házba nincs akkora retek,hogy a leesett plüss játékot egyből dobjam a mosógépbe....Egyébként gondolom szokott a gyerek a földön kúszni mászni stb és nem pillanatonként rohan az ember a kezét mosni vagy fertőtlenítő kendővel törölgeti megállás nélkül.
2011. jan. 25. 19:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Első babás anyuka vagyok,és én az első pár héten sterilizáltam a cumit és az üveget. Hetente ki/lemostam a játékait. Nem vittem túlzásba. Most már 10,5hónapos ugyan úgy mosom el a dolgait mint a mienket.
2011. jan. 25. 19:39
 3/6 anonim ***** válasza:
7 hós és én sem sterilizálok mindent amihez vmi más is hozzáér mint a baba... én ilyen idős koromban már valószinű a csirke kekit ettem az udvaron :D
2011. jan. 25. 20:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is így gondolom :)
2011. jan. 25. 23:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! 5,5 hónapos a babám,én sem viszem túlzásba a sterilizálást,és még sosem volt szájpenészünk sem( mondjuk ezen csodálkozom :), de örülök neki :) ) Cumit,cumisüveget simán elmosom és heti 1x fertőtlenítem,de természetesen ha pl. az utcán esik le cumi,akkor azt mindjárt sterilizálom. Játékait még ennél is ritkábban,kb. 2 hetente sterilizálom. Én is úgy gondolom,hogy a túlzott higiénia sem vezet jóra. De természetesen ügyelek rá,hogy itthon is lehetőleg tisztaság legyen.
2011. jan. 26. 08:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ neked is, szép napot! :)
2011. jan. 26. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!