Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mióta megszületett a babám, a...

Mióta megszületett a babám, a barátnők hirtelen eltávolodtak, nem hívnak, nem jönnek. Miért ilyenek az emberek? Attól, hogy gyermekem született még ugyanolyan vagyok, ugyanúgy vágyom a társaságra.

Figyelt kérdés
Az úgynevezett legjobb barátnőmmel rendszeresen tartottuk a kapcsolatot hosszú hosszú évek óta, most 1 éves a babám és még egyszer sem látta!!! Nemhogy nem látta, még a telefont sem emelte fel, csak az első hónapban. Néhány kolleganőmmel is nagyon jóban voltunk, most mégsem jelentkeznek, így kicsit rossz érzésekkel megyek vissza a munkahelyemre.
2010. szept. 10. 09:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Velem is hasonló a helyzet!Tényleg furák az emberek! Hozzám is érdekes módon azok jöttek, akikkel nem voltam olyan szoros kapcsolatban, meg is lepett a kedvességük, míg az állítólagos barátnőm azóta felém sem néz. Én sem igazán értem mindezt, és nemcsak a babás helyzet tekintetében, hanem alapjában is egy kissé ki vagyok ábrándulva a barátságból... De nagyon örülök annak a pár embernek, aki gondol rám!!
2010. szept. 10. 10:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem is van sajnos ilyen tapasztalatom. Főleg a gyermektelenek távolodtak el. Az egykori legjobb barátnőmmel már annyira eltávolodtunk, hogy már nem is hiányzik, inkább haragszom rá. Egyetlen egyszer látta a lányomat, (most már 4 éves) de akkor sem érdekelte a gyerek. Szinte r se nézett. Utána sokáig nem is beszéltünk, találkoztunk, aztán 1 év után én kezdeményeztem még egy találkozót, elmentem én hozzá. Fél napig nála voltam, és egyszer nem kérdezett rá, hogy hogy van a kislányom, mit csinál, milyen, stb. Csak levágott egy monológot, hogy ő úgy sajnálja a gyerekeseket, mert csupa lemondás és depresszió az életük... Na, itt elvágta magát nálam. Főleg azért, mert tudom, hogy a barátságunk 10 éve alatt mindvégig gyermekre, családra vágyott, csak sajnos mindig hülye pasikat fogott ki, nem jött össze egy normális kapcsolat sem. Mikor ezt mondta, már 40 éves volt, szóval biztos hogy a saját szomorúságát próbálta azzal álcázni, hogy elkezdte játszani az öntudatos szinglit. De nálam ez akkor is az utolsó csepp volt. A második gyereket még nem is látta, pedig tudja, hogy megszületett, egy SMS-en kívül semmi reakciója.

Egyébként van egy nagyon kedves rokonom, akinek szintén nem lehetett soha saját gyereke eü. okból. De ő nem taszította el magától a gyerekes ismerőseit, hanem pont, hogy minden gyereket kicsit a sajátjaként imádott, pótmamáskodott, vitte őket mindenféle programokra, vásárolt nekik, stb. Ez már kb. 20 éve így megy, azóta már több generáció felnőtt, van, ahol most már pótnagymama, de mindig kb. 5-6 gyerekkel törődik egyszerre. Mind rokoni, baráti körből. Ő így élte ki az anyai hajlamait, és közben a barátságait is tudta ápolni. Miért nem tudja a legtöbb ember így csinálni?

2010. szept. 10. 10:41
 13/15 anonim ***** válasza:
falun lakunk,de ha varosba laknek en sem vinnem a gyereket jatszoterre,az a sok rosszindulatu anyuka,a sok pletyka kiborito!nekem a legjobb baratnom 20km lakik tolunk mar amikor itthon van mert kulfoldon el,de most hogy itthon volt en voltam nala mert o nem tudott eljonni,nincs abbol semmi ha te megy,nincs az eloirva sehol hogy nekik kell menni mindig,azert mert neked babad van!6 honapos a babam de en mindenhova viszem magammal,baratnok, seta,kavezas,attol az elet nem all meg sot boldogabb hogy gyerek van.menj te ha ok nem mennek,persze 1*2* aztan ha neha nem mennek ok is akkor felejtoek,van millio egy mas ember aki pont a te baratsagodra var!
2010. szept. 10. 10:42
 14/15 A kérdező kommentje:
10.32 ment a privi!
2010. szept. 10. 11:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Ami a pesti játszóteret illeti, hát igen, vannak érdekes anyukák-apukák! Igazából én sem szeretek kijárni, de ha sétálunk, és elmegyünk a játszótér mellett, a kislányom annyira örül, nevet, vigyorog, tapsol, hogy menjünk be! Én vidéki vagyok, de Pesten élek, és sokkal de sokkal másabbak a városi emberek, mint "mi". Egyáltalán nem barátságosak, igazából a közvetlenséget sem nagyon vettem észre. Nem mondhatnám, hogy barátkozni akartak. De nem is a játszótér a lényeg, hanem a barátok, kollegák, akik elfelejtettek. Magányosnak érzem magam néha.
2010. szept. 10. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!