Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy ertetek el hogy a babatok...

Hogy ertetek el hogy a babatok minnel tobb szot kimondjon ?

Figyelt kérdés

Elnezest ha huje a kerdes...tudom , mimden nap mondokazunk,meset olvasunk stb. De ugy kulonosebben arra lennek kivancsi hogy egy uj szo tanulasahoz tobbszor sokszor ...millioszor ismeteltetek el azt a szot vagy igy magatol jott a babatoknak hogy egyszer csak kimondja ?

Emellett szerintetek aki sok meset nez ( azt mondjak keslelteti a beszedet a tv) ennek ellenere van olyan baba itt aki amugyis hamar elkezdett beszelni?

2022. jan. 27. 10:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer csak kimondta.Megneveztem az öt körülvevő dolgokat és kb ennyi.Szandekosan tanítani káros is lehet.
2022. jan. 27. 11:14
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell így erőltetni. Úgy tanulja meg a beszédet, hogy hallja ahogyan a családtagjai beszélnek egymással. Mondóka aranyos, de nálunk nem kezdett el tőle beszélni.
2022. jan. 27. 11:19
 3/13 anonim ***** válasza:
90%
A babák nem úgy tanulják a nyelvet mint az idegen nyelvet a felnőttek. Ha nem rágod a szájába akkor is megtanulja. Nagyon sok tényezős, hogy ki mikor kezd beszélni. A mondókázás, beszélgetés nem árt az biztos. A televízióból is nagyon sokat tanulnak a gyerekek, hiába ördögi szerkezet. Nyilván a tévéhez nem kell beszélni, de a nyelvet ugyanúgy tanulja belőle.
2022. jan. 27. 11:53
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Hát eleve ugye állandóan beszéltem hozzá, narráltam, ami történik vele, pl. pelenkázáskor. 9-10 hónapos korától folyton rámutat dolgokra, azokat mindig el kell neki mondani, hogy mik. Ha kéri, ötszázszor :D Egy időben az volt a kedvenc programja, hogy képeskönyveket nézegettünk és mutatta a képeket, én meg mondtam, mi az ott. Aztán egyszer csak elkezdte megpróbálni ő is kimondani (egyéves kora körül talán). Az utóbbi pár hétben, kb. amikor a másfél évet betöltötte, minden új szót megpróbál utánunk ismételni (a legutóbbi tegnap volt: "makkó" - mackó). Nem írod, mekkora a gyereked, ha még "baba" (1 év alatti), akkor még sehány szót nem kell mondania :)
2022. jan. 27. 12:10
 5/13 A kérdező kommentje:

Elnezest...nekem meg mindig " baba " a kislanyom :)))

1 ev es 2 honapos

2022. jan. 27. 12:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell még beszélnie, 2 évesen "kell" minimum 20 szó, de azok is egyszerűek, pl. mama, vauvau, akár saját halandzsa szó is lehet.
2022. jan. 27. 12:57
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Beszèltem hozza ès előtte sokat. Olvastam neki. Egy evesen mèg nem beszèlt, 2 èvesen màr cukin, ès mi èrtettük, 3 èvesen màr folyamatosan ès vàlasztèkosan.
2022. jan. 27. 13:06
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
ó, hát 1 év és két hónaposan ha gügyög, esetleg szótagokat ismételget, az bőven elég :)
2022. jan. 27. 13:27
 9/13 A kérdező kommentje:

Hat mama , apa, papa, es ha mondani akar valamit akkor baba ba ba..bababa minden csak baba :)))

Koszonom !

Csak kivancsi voltam ki mennyit mondogatja esetleg neki a szavakat.

Feltem hogy nem csinalom jol...mivel en is szoktam neki ismetelgetni persze szavakat de nem oszpontositok ra kulonosebben...inkabb csak siman beszelek vele

2022. jan. 27. 13:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
teljesen jó, amit csinálsz, csak minél természetesebben :) nem kell így "direktbe" tanítani, sőt! :) 4 és 8 voltam
2022. jan. 27. 14:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!