Nekünk is az apja nevét kapta a fiam,de azért,mert tetszett a név,akkor is ezt kapta volna ha nem így hívják a férjemet. Ha nem tetszett volna a neve,csak azért nem kapta volna,hogy az apja nevét kapja. A Károlyt biztos nem adtam volna.
2022. jan. 27. 09:41
12/25 anonim válasza:
Nekem nincs bajom se ezzel a névvel, se azzal, hogyha a családban öröklődik egy név. Apám és nagyapámnál is így volt, sosem keverték össze őket... :))
Szerintem nem régimódibb vagy rosszabb név, mint mondjuk egy István vagy László.
De ha neked ellenérzéseid vannak, akkor ne erőltessétek. A gyerek közös, így a nevéről is közösen döntsetek.
2022. jan. 27. 10:04
13/25 anonim válasza:
Csóri gyerek nehogy már Karcsi legyen.Alá írom nem kell mindenkinek Brendonnak meg Benediktnek lenni,de nyugodtan lehet választani a kicsit..normálisabb nevek közül is.Ami egyik véglet se,és illik a vezetéknévhez. 😅
Ha apuka annyira ragaszkodik hozzá esetleg második névnek bele mennék,a második nevek többnyire mindig ilyenek.Nekem is anyám neve a második.Nem használom,de ott van.
2022. jan. 27. 10:27
14/25 anonim válasza:
A fiam két nevet kapott, az elsőt az édesapja neve után. Ő a negyedik generáció. De ha nekem nem tetszett volna, nem adtuk volna, max második névként. Mindenképpen olyan nevet válasszatok közösen, ami mindkettőtöknek tetszik. Amúgy különösebb bajom nincs a Károly névvel. Persze régiesen hangzik a mostani divat nevek mellett. De inkább Károly, mint Noel vagy Bence.
2022. jan. 27. 10:48
15/25 anonim válasza:
Bírom ezeket a kérdéseket. Add, ha neked és a férjednek tetszik, és tegyél magasról arra, mit mondanak mások. Inkább egy Károly (Karesz), mint egy sokadik Zalán, Frodó, Marcell.
2022. jan. 27. 13:31
16/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Az elején még nagyon ódzkodtam ettől a névtől, de az az igazság, hogy kezdek vele megbarátkozni. Második név lenne, de másik fiúnév meg egyáltalán nem tetszik. Valahogy hülyén hangzik az összes fiúnév nekem, nem akarok egy 8. Benikét vagy Marcikát az ovis csoportba.
2022. jan. 27. 13:37
17/25 anonim válasza:
Mert most nem mindegy neked,hogy a 8.Benike vagy a 4.Karcsika lesz a csoportban? Nincs olyan név a világon amiből ne lenne egynél több.
Akármelyik nevet fogod adni mindig ott lesz az,hogy az oviban legalább 1 másik olyan nevű gyerek van.Akkor is,ha a tiéd a következő Juan Pablo.
Azt add ami tetszik,kit érdekel mennyi van belőle.Nem mind a te gyereked és nem mindet fogod legalább 18 éves koráig szólongatni.
2022. jan. 27. 14:04
18/25 anonim válasza:
Nem akarsz nyolcadik Benikét a csoportba, de a harmadik Szabó Karcsika a dédi születésnapi zsúrján tök oké... 3:)
2022. jan. 27. 14:07
19/25 anonim válasza:
Én sem vagyok névhagyományozás párti, pedig nálunk is volt egy ilyen vonal a családban. Engem mindig is zavart, de nem vagyunk egyformák.
Károlyt nem adnám, mert nekem nem tetszik, ennek ellenére normális viselhető névnek tartom, nem hiszem hogy hátrány érné miatta a gyereket az élete során.
A top 10 divatos név meg a Károly mellett azért van még sok másik is, de a ti döntésetek a dolog.
2022. jan. 27. 14:50
20/25 anonim válasza:
Nekem nem tetszik a név, ezért nem adnám. Az én apukám és nagypapám is Jenő, a másik nagypapám Dezső volt. A a külföldi exem szerint ezek nagyon szép nevek, én biztos nem adtam volna. A volt szomszédunknál 3 generáció Gyula van, ami így még el is megy, de ott Gyuszi, Gyuszkó és Gyuszika névre hallgatnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!