Adnátok népszerű nevet a gyereketeknek?
Ha normális név, simán. A Jázmin jó név s még sosem találkoztam senkivel, akit így hívtak volna. Bezzeg Csengével sokkal, de azt a nevet is szeretem :)
Természetes, hogy a népszerű nevekből rengeteg van. Amíg egy gyermeket nem hívnak úgy, mint az egyik szülőt vagy 3 unokatestvérét is, addig nekem OK.
Persze. Inkább divatnevet mint nyakatekert elvont "dekülönlegesezagyerek" nevet.
Bár én inkább a hagyományosabb neveket kedvelem, de semmi baj a Jázminnal, kislánynak aranyos és felnőttként is viselhető.
Nálunk a fő szempont a neválasztásnál az volt, hogy mindkettőnknek tetszen, és szépen hangozzon a vezeteknevvel.
Szóval igen adnám. Jazmin szerintem egy nagyon szép név.
Mi végül olyan nevet választottunk, ami nem túl népszerű, nincs a százas listán, mégis mindenki ismeri. De nem ez volt a szempont.
Az első két gyermekem már 12 és 10 éves. Akkor még úgy voltam vele, minél ritkább nevük legyen, nehogymár 3 legyen az osztályban majd belőle (az én nevem ilyen és baromira zavart anno, minden osztályomban szó szerint 3 volt rajtam kívül, a főiskolán már csak 2)
Ehhez képest a lányom bevallottan nem szereti a nevét :(
A fiam neve meg olyan gyakori lett 12 év alatt, hogy ugyanaz van, mint nálam volt , oviban is suliban is volt rajta kívül 1-2 tuti.
Most várjuk a harmadikat, a névadás csak és kizárólag ismert és mindennapos nevek irányába megy.
Korábban ezt el sem tudtam volna képzelni, az ember ízlése nevek terén is sokat változik a huszas éveitől a harmincasokig.
Szóval igen, adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!