Adnátok népszerű nevet a gyereketeknek?
Második gyerekünket várjuk épp, kisfiút várunk, Marcell lesz. Igen, tudjuk, hogy minden harmadik gyerek Marci, de az a helyzet, hogy soha nem tudtunk fiú nevet találni, mindig csak lány nevek tetszettek (az első lány lett, így nem volt gond). Nagy nehezen a Marciban megegyeztünk, hogy mindkettőnknek tetszik, úgyhogy biztos, hogy nem vetjük el csak azért, mert gyakori.
A lányunknál egyébként azt hittük, milyen ritka nevet adtunk, itt senkit se hívnak így a tágabb értelemben vett környéken. Ehhez képest a gyakorin mindig azzal találkozom, hogy gáz, mert tucatnév :D
Igen:) Én másoktól függetlenül létezem:):)
Na, szal, ha nekem véletlenségből pont az a név tetszik, ami épp tucatnév, akkoris adnám. És én még akkor is adnám, ha lenne már a családban egy, engem nem zavarna. Pl ha ilyen közeli, hogy tesóm gyerekét hívnák így, vagy a szomszédot, akkor sem zavarna, én azt adnám. Meg pl mondjuk ez egy speciális eset, de nekem mondjuk kislány korom óta tetszik egy fiú -és egy lánynév, amikhez igazából ragaszkodom; minimum második névnek, de méginkább elsőnek. Szóval adnék mindenképpen ilyen nevet.
11es, a Marcell nagyon szép név. Rengeteg gyereket ismerek, és ebből csak egy aki Marcell.
Én azt mondom inkább legyen "tucatneve" egy gyereknek mint olyan különleges hogy azt se tudják fiú-e vagy lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!