Károly nevet adnátok a gyereketeknek?
Figyelt kérdés
Apuka saját nevét szeretné tovább "örökíteni". Nem túl régimódi?2022. jan. 27. 07:42
1/25 anonim válasza:
Alapesetben adnám, de függ a vezetéknévtől is.
De, ez elégge creepy, hogy erőlteti az apuka. 🤔
2/25 anonim válasza:
Nem. Se a név nem tetszik, se a névörökítés nemes hagyománya.
4/25 anonim válasza:
Előbb adnék női nevet a fiamnak, mint ezt
5/25 anonim válasza:
Nagyon maximum egy másik név mellé, és azt használnánk, nem a Karcsikát.
7/25 anonim válasza:
Ha nekem nem tetszene az adott név nem adnám, ez közös döntés kell legyen, olyan név, ami mindkét szülőnek tetszik. De egyébként sem vagyok a keresztnév tovabbadasa pártján. Szóval semmiképp sem. De nem a régies nevekkel van bajom, azok közül sok tetszik.
8/25 anonim válasza:
Az én férjem is Károly, több generáción át mindenkit így hívtak náluk. Az első gyerekünk fiú lett. Én mondtam, hogy ha szeretné, adhatjuk neki ezt a nevet, engem nem zavart volna. De nem akarta, mert ő is utálta a nevét, így nem lett... A második gyereknél már mondta, hogy második névnek adhatjuk az ő nevét, de ő meg lány lett :D
9/25 anonim válasza:
Engem kifejezetten a hideg ráz attól a szokástól, hogy öröklődnek a nevek a családban. Hadd legyen már annak a gyereknek saját, külön neve, ne apu kicsi klónjaként induljon az élet…
Szerintem az a férfi aki ragaszkodik ehhez, nárcisztikus.
10/25 anonim válasza:
Semmilyen körülmények között nem adnám ezt nevet egy most születő babának. A családi béke érdekében maximum második névnek, de úgy sem szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!