Mikortól van szüksége a babának más babák társaságára?
Az enyémek kb 4 hónapos kortól érdeklődtek a gyerekek iránt. Illetve a lányom pl már 2 hónaposan megismerte a 15 éves bátyját, mosolygott rà, imádja.
A kisfiam 6-8 hónaposan nagyon élvezte a találkozókat, nyár volt, pokróc, piknik - mosolygott mindenkire, kúszott a többiekhez.
Kb egyéves kortól már mindketten kifejezettem igénylik a gyerektársaságot. Pl most voltunk egy családnál, ahol az ottani 3 éves megsimogatta az én 1 évesemet, aki ragyogó boldogsággal szaladt onnantól utána. A saját 3 éves nővére is a legérdekesebb számára, ha ő játszik vele, akkor en hiaba hívom.
"Te jo ég..Hogyne lenne,de ez gyerek függő."
Most akkor ki a hülye?
Átlagos gyereknek nincs igénye, csak 3 fele közeledve. És nyilván vannak kivételek mindkét irányban.
Vannak extrovertált gyerekek, akik korán nyitnak és vannak introvertáltak, akik akár 4 évesen is inkább csak a felnőtt társaságit keresik.
Az egyke fiamnak kellett, hogy szokja a gyerekeket, mert 1 éves kora körül bántotta őket sajnos. Azaz nem tudta mire vélni a másik gyerek közeledését és mindig el akarta őket lökni magától, meg ilyenek. A kisebbik gyerekem már tesó mellett szocializálódott, vele semmi ilyen probléma nem volt.
Szerintem bőven elég ehhez a játszótér vagy olyan kávézó, amiben van gyerek sarok. Nem kell feltétlenül baba-mama klub.
Nevetségesnek tartom ezeket a lepontozásokat. Azt végképp, hogy azért van a gyereknek szüksége mások társaságára, mert az anyjuk megunta a babázast. Ezt amúgy meg is magyarázhatná valaki, ezek szerint amikor a játszón homokozol a babaval/kisgyerekkel, az már nem is vele foglalkozás? Vagy ha a baráti családdal piknikeztek? Végül is akkor mit nevezünk babazásnak?
Sajnálom az ilyen embereket.
És igen, az extrovertált babák szeretik a gyerektársaságot, akkor is ha valaki gyereke csak 3-4 évesen érdeklődik mások iránt. Ezt meg én tartom furcsának, én meg a gyerek szocializálását tartom a szülői feladataim részének. De ha vki leírja hogy ő próbálta, de a gyereke nem és nem érdeklődött, nem fogom ismeretlenül meghazudtolni meg lepontozni.
13. De mire alapozod, hogy az átlagos gyereknek nincs igénye?
A mi ismerőseink közül, ahol sokan kb egyszerre szültünk, 1 olyan gyereket tudok, aki 3 évesen nem barátkozik, ő viszont elég furcsa eset. Az összes többi baba, akit én valaha láttam, legalább a kúszómászó kortól már örömmel vette a gyerektársaságot. Az hogy nem játszanak együtt kooperatív játékot még 1 évesen, nem azt jelenti, hogy nem élvezi....
Az unokatesóm gyereke is 12 hónapos volt amikor idehoztak Karácsonykor, ragyogó boldogsággal tipegett azonnal az én gyerekeimhez.
"De mire alapozod, hogy az átlagos gyereknek nincs igénye?"
A szakirodalomra, ami egy kicsit nagyobb merítésből dolgozik, mint Daaa... a két gyerekes okos anyuka tapasztalatai.
Most pillanatnyilag csak személyeskedsz. Nem az én tapasztalatomról van szó, hanem sok más anyukáéról.
Szerinted mit ír pontosan a szakirodalom? Nem lehet hogy ott a félréértés valahol?
Másrészt még mindig más nézet, hogy igen, a gyerekek különbözők, és más az, hogy a barátkozó gyerekek szülei csak kamuznak mert megunták a babázást.
Szerinted aki így vélekedik, az mire alapoz? Amellett hogy logikailag értelmetlen a gondolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!