Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól van szüksége a...

Mikortól van szüksége a babának más babák társaságára?

Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 17:23
1 2
 11/19 Derjaderja ***** válasza:
0%

Az enyémek kb 4 hónapos kortól érdeklődtek a gyerekek iránt. Illetve a lányom pl már 2 hónaposan megismerte a 15 éves bátyját, mosolygott rà, imádja.

A kisfiam 6-8 hónaposan nagyon élvezte a találkozókat, nyár volt, pokróc, piknik - mosolygott mindenkire, kúszott a többiekhez.

Kb egyéves kortól már mindketten kifejezettem igénylik a gyerektársaságot. Pl most voltunk egy családnál, ahol az ottani 3 éves megsimogatta az én 1 évesemet, aki ragyogó boldogsággal szaladt onnantól utána. A saját 3 éves nővére is a legérdekesebb számára, ha ő játszik vele, akkor en hiaba hívom.

2022. jan. 23. 22:32
 12/19 anonim ***** válasza:
13%
Ezek itt mind hülyék.Mi az hogy nincs szüksége egy gyereknfk gyerek társaságra.🤦🤦Te jo ég..Hogyne lenne,de ez gyerek függő.A lányom egy éves korában,ha meglátott egy gyereket az utcán,majd kiugrott a kocsibol.Imád gyerekekkel lenni.
2022. jan. 23. 23:24
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

"Te jo ég..Hogyne lenne,de ez gyerek függő."

Most akkor ki a hülye?

Átlagos gyereknek nincs igénye, csak 3 fele közeledve. És nyilván vannak kivételek mindkét irányban.

Vannak extrovertált gyerekek, akik korán nyitnak és vannak introvertáltak, akik akár 4 évesen is inkább csak a felnőtt társaságit keresik.

2022. jan. 23. 23:54
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Az egyke fiamnak kellett, hogy szokja a gyerekeket, mert 1 éves kora körül bántotta őket sajnos. Azaz nem tudta mire vélni a másik gyerek közeledését és mindig el akarta őket lökni magától, meg ilyenek. A kisebbik gyerekem már tesó mellett szocializálódott, vele semmi ilyen probléma nem volt.

Szerintem bőven elég ehhez a játszótér vagy olyan kávézó, amiben van gyerek sarok. Nem kell feltétlenül baba-mama klub.

2022. jan. 24. 09:42
 15/19 Derjaderja ***** válasza:
0%

Nevetségesnek tartom ezeket a lepontozásokat. Azt végképp, hogy azért van a gyereknek szüksége mások társaságára, mert az anyjuk megunta a babázast. Ezt amúgy meg is magyarázhatná valaki, ezek szerint amikor a játszón homokozol a babaval/kisgyerekkel, az már nem is vele foglalkozás? Vagy ha a baráti családdal piknikeztek? Végül is akkor mit nevezünk babazásnak?

Sajnálom az ilyen embereket.

És igen, az extrovertált babák szeretik a gyerektársaságot, akkor is ha valaki gyereke csak 3-4 évesen érdeklődik mások iránt. Ezt meg én tartom furcsának, én meg a gyerek szocializálását tartom a szülői feladataim részének. De ha vki leírja hogy ő próbálta, de a gyereke nem és nem érdeklődött, nem fogom ismeretlenül meghazudtolni meg lepontozni.

2022. jan. 24. 10:33
 16/19 Derjaderja ***** válasza:
55%

13. De mire alapozod, hogy az átlagos gyereknek nincs igénye?

A mi ismerőseink közül, ahol sokan kb egyszerre szültünk, 1 olyan gyereket tudok, aki 3 évesen nem barátkozik, ő viszont elég furcsa eset. Az összes többi baba, akit én valaha láttam, legalább a kúszómászó kortól már örömmel vette a gyerektársaságot. Az hogy nem játszanak együtt kooperatív játékot még 1 évesen, nem azt jelenti, hogy nem élvezi....

Az unokatesóm gyereke is 12 hónapos volt amikor idehoztak Karácsonykor, ragyogó boldogsággal tipegett azonnal az én gyerekeimhez.

2022. jan. 24. 10:37
 17/19 anonim ***** válasza:
45%

"De mire alapozod, hogy az átlagos gyereknek nincs igénye?"

A szakirodalomra, ami egy kicsit nagyobb merítésből dolgozik, mint Daaa... a két gyerekes okos anyuka tapasztalatai.

2022. jan. 24. 11:26
 18/19 Derjaderja ***** válasza:

Most pillanatnyilag csak személyeskedsz. Nem az én tapasztalatomról van szó, hanem sok más anyukáéról.

Szerinted mit ír pontosan a szakirodalom? Nem lehet hogy ott a félréértés valahol?

2022. jan. 24. 12:09
 19/19 Derjaderja ***** válasza:
55%

Másrészt még mindig más nézet, hogy igen, a gyerekek különbözők, és más az, hogy a barátkozó gyerekek szülei csak kamuznak mert megunták a babázást.

Szerinted aki így vélekedik, az mire alapoz? Amellett hogy logikailag értelmetlen a gondolat.

2022. jan. 24. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!