Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit temetnénk ha elhanyagolja...

Mit temetnénk ha elhanyagolja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Sógornőmről van szó. Az unokahúgom.2 hónapos és teljesen el van hanyagolva. Fürdetni hol fürdeti, hol nem. Nincs semmi napi rutinja. Vizet se ad neki. Hiába mondtuk anyuval, hogy tök jó hogy szoptat de néha inni is kellene neki adni. Folyamatosan alulöltözteti, a baba most is náthás. Szinte egész nap ölbe cipeli, fel lett kapatva. Jóformán sosem teszi hasra mondván hogy a gyerek nem szereti. Teljesen le van maradva a korához képest. A fejét is alig tartja meg. Az én lányom ilyenkor már teljesen kinyomta magát fekve. Sokat sír is, hasfájós, de semmilyen tanácsot nem fogad meg.

Édesanyám nagyon sokat segítene, de oda sem figyel rá. Pedig anyukám felnevelte már 4 gyereket. Egyszerűen nem tudunk hatni rá és aggódunk a baba miatt.

2022. jan. 21. 21:00
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
97%

És a te védőnődnek mi köze ahhoz, hogy neveli a sógornőd a gyerekét?

Amúgy is, hagyjuk már a védőnőket, egyik hülyébb, mint a másik.

2022. jan. 21. 22:00
 22/52 A kérdező kommentje:

Nincs itt ellentmondás 19-es. Jól érted, a gyerekkel a kezében is telefonozgat. Sétál vele és nyomkodja. Szoptatja és közben sorozatot néz. Ki nem szakad a kezéből.

És az ölébe kaparja de a testi higiéniáját és fejlődését igenis elhanyagolja.

És hogy ne kellene már naponta fürdetni? Bepisil, bekakil, lebüfizi magát. Azért ezeket nem elég megtörölni egy pipsitörlővel.

2022. jan. 21. 22:12
 23/52 anonim ***** válasza:
100%

Atyam... a tápszeres gyerekemnek sem adtam vizet míg meg nem kezdődött a hozzátáplálás. Persze az ilyen baromi okosak mint ti, engem is elbizonytalanítottak de tudta ez a gyerek mi kell neki. Hát víz az pont nem kellett.

Felkapatva? Egy két hónapos? Ne viccelj már.... egy 3 évest sem lehet felkapatni. Pont annyit akar minden gyerek az anyja kezében lenni amennyire szüksége van. Van aki első perctől jól elvan kiságyban, földön, más meg jobban igényli az anyja közelségét.

Az első 4 hónapban le sem tudtam tenni a fiam. Most 3 éves, gondolod még ma is cipelem naphosszat? Nem, hiszen maguktól önállósodnak, ki-ki a maga tempójában.

Én konkrétan egy csecsemőstöl kaptam meg a kórházban mikor meglátta, hogy rajtam alszik a fiam, hogy "na így kell elkapatni". Szívem szerint gratuláltam volna az 50 évvel ezelőtti szintjéhez, de végül csak annyit mondtam, hogy ez legyen az én gondom.

Az meg hogy a te lányod mit csinált két hónaposan az pont semmit nem jelent. Ugyanis két hónaposan lényegében nem kell csinálnia semmit.

Napirend? Bőven ráérnek azzal, nem mellesleg értelmes szülő halad a gyerek tempójával. Amúgy ez is olyan hogy mire kialakul egy napirend már keresztbe is húzza valami. Egy fogzás, egy mozgásfejlődés, akármi.

Remélem észre veszed hogy te mész szembe az autópályán.

2022. jan. 21. 22:14
 24/52 A kérdező kommentje:

Ahhoz nincs köze. De az meg tudja mondani, hogy hogyan lehetne rávenni hogy figyeljen kicsit jobban oda.

Az a baj hogy a bátyámnak hiába mondjuk, mindenben a felesége után megy. Anyutól is eltávolodik. Szegény édesanyám 1 hónapos korában látta először élőben a babáit. Mert a covid...bezzeg a másik nagymama már az első napokban láthatta.

2022. jan. 21. 22:15
 25/52 anonim ***** válasza:
100%
Mire figyeljen?!? Pont jòl csinàlja. A telefonozàsba meg ne köss bele, manapsàg kb. mindent azon csinàl az ember. Hìrek olvasàsa, kapcsolattartas ismerősökkel, szakirodalom olvasasa, szèpirodalom olvasasa, filmnèzès, ügyintèzès, stb. Ha kicsit telefonozgattal volna te is, akkor elolvashattad volna megbìzhatò forrasokbòl, hogy nem kell a kizàrolagosan anyatejes babànak vìz ès hogy nem muszàj minden nap fürdetni.
2022. jan. 21. 22:18
 26/52 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mit csináljon szoptatás közben? Órákig merengjen a babán, könnyes szemmel?

Igen az elején van ilyen, aztán néhány percben ez kimerül és az ember addig csinál valamit. És erre nagyon jók a telefon adta lehetőségek. Majd mikor már többet lesz ébren, meg szaladni kell utána akkor nem lesz ennyit a kezében a telefon.

És tetszik vagy sem, a mai ajánlás igen is az hogy nem kell naponta fürdetni. Ez nem egyenlő azzal hogy a saját mocskában van napokig.

Egyébként én magam is naponta fürdettem, mert élvezte az első perctől kezdve. De a védőnőm is azt javasolta hogy elég két naponta.

Én meg azt hittem hogy azt fogom olvasni, sír és nem vesz róla tudomást... de remélem egy troll vagy.

2022. jan. 21. 22:18
 27/52 Derjaderja ***** válasza:
94%

Régi ajánlásokat ismetelgetsz, kizárólagos útként, maximális meggyőzòdéssel.

Sajnos tudom, hogy találsz hozzá gyerekorvost, van amelyik szerint 3 óránként kell szoptatni és nem szabad kivenni a babát a kiságyból amúgy.

Kolléganőmnek a gyerekorvos anyósa pl oltásellenes (általánossagban) és a bárányhimlő elleni oltásnál felajanlotta neki, hogy lekönyveli de nem adja be. Mert jobb elkapni.

Védőnők meg idehaza tényleg gyakran eleg kártekonyak, és a saját random ötleteiket utasításként és szakmai javaslatkènt adják el annak aki nem néz utána.

Ha ez nem kamu kérdés akkor tedd már túl Magad rajta, hogy vki máskènt nevel mint Te. Ahogy 11 írja, a sógórnőd modern és tájékozott módom nevel. Nem kötelező így, de szó sincs elhanyagolasról.

Hasaltatni meg nem kell, ha eleget van karban. Ez a legmegosztóbb felvetésed, amiben a szakemberek se ugyanazt mondják, ne nyissunk vitát rajta itt, csak fogadd el, hogy nem értetek egyet szerintem.

Egy másik családról van szó, az hogy anyukád mennyit várt a fia gyerekére, irreleváns abból a szempontból, hogy egy szàmodra idegen nőbe beleállsz, és tájékozódás nélkül összevissza vadolod.

2022. jan. 21. 22:23
 28/52 anonim ***** válasza:
87%
Neked még nincs gyereked, ugye? Látszik... Amúgy abban nincs igazad, hogy kell neki víz. Nem kell, még egy tápszeres babának sem. Fürdetni sem kell mindennap. A hasaltatásnál mondjuk igazat kell adjak, de ezt majd ők lemeccselik a védőnővel. Adhatsz neki jó tanácsokat, javasolhatsz ezt-azt, de sok beleszólásod nincs, ha tetszik ha nem. Az ő gyereke, az ő életük.
2022. jan. 21. 22:23
 29/52 anonim ***** válasza:
100%

Még szerencse, hogy a bátyád a felesége után megy. Tetszik vagy sem, mostmár a sógornő és a babájuk az elsődleges család, akik számítanak, a többi az mind kiszorul második helyre minimum.

Hívd rám nyugodtan a gyámügyet, képzeld nálunk sem fürödnek minden nap és nem adtam vizet ht-ig. Jelentem a 4 éves sem száradt ki, sem a 2 éves. Nem mocskosak a gyerekek és kapaszkodj meg: szoptatás között sokszor olvastam, vagy csak nyomkodtam a telót, mert olyan szar vagyok.

Az kellene, hogy a férjem a tesójára meg a szüleire hallgasson, mikor a mai ajánlások épp azok a dolgok, amiket én és a férjem közösen eldöntöttünk. És ezzel a hozzáállással max csak azt éritek el, hogy még távolabb maradnak tőletek, de azt hiszem ezzel maguknak tesznek szívességet.

Jó Isten

Ui. Remélem ez tényleg egy esti heccelős kérdés volt és nem a valóság

2022. jan. 21. 22:27
 30/52 Derjaderja ***** válasza:
97%

Amúgy én is azt hittem, hogy egy depressziós vagy pszichotikus nőről fogsz írni, aki éhezteti egy sötét szobában es sírni hagyja a gyereket.

Mint elhanyagolas.

Erre itt egy hordozott, igèny szerint szoptatott, minden bizonnyal szeretettel és értelemmel gondozott baba...

2022. jan. 21. 22:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!