Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit temetnénk ha elhanyagolja...

Mit temetnénk ha elhanyagolja a gyerekét?

Figyelt kérdés

Sógornőmről van szó. Az unokahúgom.2 hónapos és teljesen el van hanyagolva. Fürdetni hol fürdeti, hol nem. Nincs semmi napi rutinja. Vizet se ad neki. Hiába mondtuk anyuval, hogy tök jó hogy szoptat de néha inni is kellene neki adni. Folyamatosan alulöltözteti, a baba most is náthás. Szinte egész nap ölbe cipeli, fel lett kapatva. Jóformán sosem teszi hasra mondván hogy a gyerek nem szereti. Teljesen le van maradva a korához képest. A fejét is alig tartja meg. Az én lányom ilyenkor már teljesen kinyomta magát fekve. Sokat sír is, hasfájós, de semmilyen tanácsot nem fogad meg.

Édesanyám nagyon sokat segítene, de oda sem figyel rá. Pedig anyukám felnevelte már 4 gyereket. Egyszerűen nem tudunk hatni rá és aggódunk a baba miatt.

2022. jan. 21. 21:00
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
98%
A sógornőd a leírtak alapján a mai legmodernebb elvek szerint gondozza a babáját.
2022. jan. 21. 21:28
 12/52 A kérdező kommentje:
A modernséggel tényleg nincs gondja, mert kb folyamatosan a telefont nyomogatja.
2022. jan. 21. 21:31
 13/52 anonim ***** válasza:
98%

Én mondjuk úgy bæsználak ki a lakásomból, mint azt a bizonyos macskát sz@rni….

A tesód és a sógornő valami angyali türelmű szentek

2022. jan. 21. 21:32
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom de sötét vagy!
2022. jan. 21. 21:33
 15/52 anonim ***** válasza:
100%
Kifejezetten jól csinàl mindent a gyerek körül. Ti meg kàros tanàcsokat adtok neki, rosszintulatùak vagytok, ès a kakit kavarjàtok.
2022. jan. 21. 21:40
 16/52 anonim ***** válasza:
100%
Isten mentsen mindenkit egy ilyen kotnyeles, rosszindulatú rokontól.
2022. jan. 21. 21:43
 17/52 anonim ***** válasza:
100%
Anyós is mondta a válogatottnál válogatottabb marhaságait, mert ő felnevelt 4 gyereket... Fú de utálom az ilyen embereket. Törődj a magad dolgával.
2022. jan. 21. 21:44
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Eskü mindjárt magamra hívom ezek után a gyámügyet 🤦‍♀️

Az én 3 hónaposom sem kap anyatejen kívül mást.

3 hónapos koráig nem hasaltattam (ahogy hasra tettem bukott, a doki is és a védőnő is mondta ne eröltessem.

Most 3 honapisan kezdte el tartani a fejét.

Napi rutin?! Az mi 🙈🤣🤣

Fürdessem ebben a klóros vízben minden nap?! Mégis mivel keni össze magát? Miben izzad le?

Megsúgom, egy hosszu bodyba és a kezeslábasban hordom az udvarra, akár 2 órára. Mire beérünk még mindig forró a háta. De tuti megfázott 🤦‍♀️

Ilyenkor örülök, hogy nem tartom a kapcsolatot a rokonokkal. Sógornődnek is ezt kellene tennie.

Én már lehet elástalak volna anyáddal együtt....

Egyébként nem hallottál még arról, hogy minden gyerek más? Mindegyik máshogy fejlődik?!

Tudjuk, a tied csodagyerek, kinyomta magát... meg fekvőzött is, 1 évesen meg Petőfit szaval. Idióta.

2022. jan. 21. 21:50
 19/52 anonim ***** válasza:
100%

Most egész nap a telefont nyomkodja vagy egész nap a gyereket cipeli ölben? Elhanyagolja vagy elkapatja?

Van amivel én se értek egyet, de sok az ellentmondás a történetedben, biztos, hogy túlzol.

2022. jan. 21. 21:53
 20/52 anonim ***** válasza:
99%

Nahát...!

Én sem adtam vizet a két hónapos anyatejes babámnak, ugyanis nincs rá szüksége, minden tanult szakember ezt mondja, max. az 50 éves védőnő nem.

Nem fürdettük, csak két naponta, és két hónaposan napirendje sem volt, hogy lett volna, ha mindig máskor kelt-aludt-evett?

Rengeteg volt ölben, és még köztünk is aludt :)

Mai napig kint altatom nappal, ha nem esik az eső, ma is két órát aludt kint jóízűen.

Ja, és az én sógornőm is ugyanilyen kotnyeles, okoskodó, kéretlen tanácsokat osztogató, aki a saját gyerekét nem tudja normálisan nevelni, az anyjával nevelteti inkább. Nem te vagy az véletlenül? :D (mondjuk az én anyóson normális, a saját lányát is leosztotta, hogy ne okoskodjon nekünk).

Egy boldog, életvidám 9 hónaposom van most, aki már lépeget, jókat eszik, kicsattan az egészségtől és nem hiszem, hogy bárki bármikor elhanyagoltnak tartotta volna :D

2022. jan. 21. 21:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!