Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg sok egy majdnem 4...

Tényleg sok egy majdnem 4 hónapos babának a 160 gramm egy etetésre?

Figyelt kérdés
Anyatejet kap csak cumisüvegből, semmi tápszer. 20-án lesz 4 hónapos és több, mint 7 kiló. Ma volt itt a védőnő és először leszúrt, hogy miért nem szoptatok (mert a babám láthatóan nem eszik eleget, folyton sír szopi után, nem akar enni, ezért fejem és kapja üvegből), amikor mondtam hogy 160at eszik azt mondta az rengeteg hogy egy éves adag! Most ki vagyok akadva, hogy tényleg olyan sok az a 160 gramm? A súlya alapján, a 150nel szorozva több, mint 180at kéne ennie. Kb 6x eszik egy nap.
2008. dec. 15. 12:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok, az enyém még többet is evett. A cumisüveggel viszont vigyázz, mert abból gyorsan jön, nem kell érte megdolgozni, így tényleg túllehet etetni. Azért próbáld meg visszaszoktatni a cicire, mind kettőtőknek jobb, és kényelmesebb.
2008. dec. 15. 13:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se sok.Etesd bátran.
2008. dec. 15. 13:01
 3/11 A kérdező kommentje:
még mindig avent egyes cumival etetem, pont ezért, hogy ne jöjjön gyorsan neki a tej, hogy a cicivel sem legyen gond. le is izzad közben rendesen. Szeretném ha visszatérnénk a cicire, mert tudom, hogy sokkal jobb, de nem bírom elviselni a sírást, amit levág minden etetés után, és az elmúlt pár napban már 2 óránként evett, éjszaka is.
2008. dec. 15. 13:07
 4/11 anonim válasza:
100%

Ha az én 15 napos kislányomból indulok ki, akkor nem sok a 160 gramm. Sajnos szopizni nem akar, így lefejve üvegből adom neki, és van, hogy 140-et is megeszik. Hozzáteszem 4060 g-al és 57 cm-el születtünk, és már 4200 g-ot nyomunk :). Állítólag anyatejes babát nem lehet túletetni.

Katinka

2008. dec. 15. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is csak tanácsolni tudom, hogy próbáld szoptatni ha lehet. Én sajnos beleestem abba a hibába, hogy nem szoptattam, lusta baba volt a kisfiam nem akart szopni, megsajnáltam hét nem szoptattam, hanem fejtem é súgy adtam neki a tejcsit, így szép lassan elapadt, csak 3 hósig adtam neki így tejcsit.

Egyébként nem sok az a mennyiség, a védőnőkre nem mindig kell hallgatni:)

2008. dec. 15. 13:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, mi most vagyunk 4,5 hósak és estére rendszerint már megeszi a 200 mlt is így átalussza az éjszakát. Napközben pedig eszik már tejpépet és gyümölcs pépeket is, tápszerből pedig a 130-180 ml között eszik, mikor mennyire telíti el a tejpép reggel. Szóval csak nyugi:)
2008. dec. 15. 13:28
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Kár a védőnő miatt stresszelni. Egyébként nem az a védőnő feladata, hogy leszúrja a kismamákat, hanem az, hogy tanácsot adjon. A te védőnőd nyílvánvalóan hülyeségket beszél,mert ha már nincs mit mondania, akkor kötözködik. Megnéztem a 4 hónapos baba fejlődési görbéjét, és a Te babódé teljesen jó, pont az átlagos vonalon van. Tehát eddig teljesen jól csináltad. Majdnem 1 liter (6x160 ml)anyatejet iszik egy nap, ami szerintem tökéletes neki, főleg, azért is mert az anyatej és nem tápszer. Ha bírod a fejést, akkor miért ne lehetne így folytatni a táplálást, különösen, ha más módon nem akar szopni?! Ha mindenképpen szeretnéd visszaszoktatni a cicire, próbáld felvenni a kapcsolatot egy szoptatási tanácsadóval, ők többet tudnak segíteni. (LLL.hu oldalon megtalálod)!

Boldog babázást, és kitartást!

2008. dec. 15. 13:36
 8/11 anonim ***** válasza:
Dehogy sok,ennyi kell neki!Úgyis annyit eszik amennyi jól esik neki.
2008. dec. 15. 14:49
 9/11 anonim ***** válasza:

Az én babám 3 hónaposan megevett akár kétszázat is egy evésre (én is fejtem). Aztán egyszer csak visszavett és 120-140-et evett. Nyugodtan adjn neki amennyit kér.

7 hós baba anyukája

2008. dec. 15. 16:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Én babám is most lesz 3.5 hós, és 160 ml-ket eszik egy evésre anyatejből és tápszerből is. Teljesen mindegy. éjszakai etetésnél 180ml-t is megeszik, hogy tovább aludhasson./gondolom ezért/ Nem sok szerintem! Ha nem fáj a pocakja tőle, akkor add neki bátran. A védőnővel meg ne foglalkozz, néha csak azért beszélnek, mert szeretik magukat hallani. Legalábbis nekem az enyémmel kapcsolatban van ilyen érzésem néha... Eljön, és hát valamit mondania kell, nem köszönhet el 1 perc alatt...

Amúgy én is fejem a tejet neki, mert nem eszik ciciből rendesen. 80ml-ket eszik, utána kiköpködi, és ordít. Így aztán cumisüvegezünk, aventes, 1-essel mi is.

2008. dec. 15. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!