Várjam meg, míg magától sikerül, vagy segítsek neki? Melyik a jobb?
Figyelt kérdés
6 hós kisfiam pár napja a kúszással próbálkozik, de eddig még nem sok sikerrel. Kapirgál ő a kis kezével, de nem halad sehová. Egy idő után azonban elfogy a türelme, és keservesen elkezd sírni. Mit tegyek? Segítsek rá a kúszásra, vagy várjam meg, amíg magától rájön a technikájára? Szerintetek melyik jobb az ő szempontjából?2010. szept. 9. 10:20
1/12 anonim válasza:
Kúszásnál hogy tudsz segiteni? Húzod a földön? :D Hagy erölködjön,majd rájön,hogy kell.
2/12 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy kapirgál? Húzni akarja magát? Mit csinál a lábával? Szerintem csak akkor segíts rá, ha már az alapmozdulatok megvannak, és csak koordinálni kéne vagy gyengék... de 6 hónaposan még nem muszáj kúsznia.
3/12 anonim válasza:
Amikor a fiam már próbálta magát húzni, akkor néha a lábacsája mögé tettem a kezem, és onnan eltolta magát, így lett sikerélménye. De csak ritkán, aztán gyorsan megtanulta magától:)
4/12 anonim válasza:
Igen, ezt szokták javasolni a kúszás segítésére, amit az utolsó válaszoló írt. Tedd a behajlított lába mögé a kezed, hogy onnan tudja elrúgni magát, és majd szépen rájön a technikára.
5/12 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondoltam, hogy húzom a földön, hanem ahogy a 3.és 4. válaszoló írta, mágtámasztom a kezemmel a lábát, hogy legyen honnan elrugaszkodnia. A kapirgálás pedig azt jelenti, hogy húzni akarja magát, de nem sikerül még, és ahogy kapaszkodni akar, olyan mintha kapirgálna. Bocsánat a hasonlatért. Köszönöm a válaszokat!
2010. szept. 9. 11:04
6/12 anonim válasza:
gyóygtornászok így csinálják: http://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE
7/12 anonim válasza:
Nekünk 6 hósan egy gyógytornász próbált segíteni, de még messze voltunk a kúszástól, kb 8 és fél hósan kezdte el magától, azóta le sem lehet lőni. A gyógytornász tolta a lábánál fogva, felváltva, a gyerek meg üvöltött és csúszott a földön a kezet széttárva... nem használt semmit. (2. válaszoló)
8/12 anonim válasza:
A babának 8 és 9 hónaposan kell elkezdeni kúszni!!! Felesleges szerintem erőltetni, de azzal, hogy segítesz, hogy elrúgja magát az nyilván jó. Nem kell erőltetni semmit! Annak kell örülni amit éppen csinál!!! Hidd el nekem, hiszen az én kisfiam is 6 és fél hónapos és még nem nagyon kúszik inkább a mászásra hasonlító mozdulatokat teszi. De pl. már ül szépen (ha felültetem) az ülést kell "tudnia" 6- 7 hónaposan! Nyugi! Örülj minden apró kis fejlődésnek! :-)
9/12 anonim válasza:
Várd meg, hogy magától rájöjjön a mozdulatokra. Hagy próbálkozzon és ezáltal hagy erősödjön!
utolsónak: mi az hogy "kell" tudnia ülni egy 6-7hós babának?
2 gyerekem van, sosem mondott ilyet az orvos! A pici 9 hósan sem tud ülni és nem mondta, hogy tudnia kéne...
10/12 anonim válasza:
Nem is kell "tudnia" ülni. Pláne, hogy a mozgásoknak is van egy általános sorrendje, úgyhogy ha már valamit "tudnia" kell a babának, az elsősorban nem az ülés, hanem először a forgás, majd a kúszás, a mászás, és utána az ülés:)
De sok baba felcseréli, sőt, van aki ki is hagy mozgásokat, ez mind normális.
Bocsi az offért, csak szúrta a szemem a kúszni mászni nem kell tudnia 6 hósan, ülni meg már igen komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!