Miert riogatnak bizonyos cikkek anyukákat az anyaságtól? Mindig csak a nrgatívat olvasom a cikkekben amiket anyukák írhattak (vagy kitudja). Ennyire szörnyű?
Én most vsgyok terhes de esküszöm elkezdtem szorongani, olyan sok negatív cikk jelenik meg miszerint a nőnek enni, fésülködni, fürödni stb nincs ideje... nekem ez furcsa.Vannak barátnőim akiknek gyerekük van és ugyanúgy normálisan néznek ki, ápoltak és viszonylag kiegyensúlyozottak (leszámitva persze hogy kevesebbet alszanak néha a baba miatt). Mégse panaszkodnak és mondanak olyanokat amiket a neten felsorolnak. Szerintem ez nagyon gáz. Biztosan vannak hasfájós, sírós babák akikkel nehéz, de azért amikor pár napja azt olvastam hogy nincs ideje fürödni stb, ez nekem ijesztő. Persze nem kell mindent elhinni, de mivan a nőkkel manapság? Mi ez a kiegyensúlyozatlan időbeosztás?
Volt egy szomszédom 2 éve, friss anyuka, és panaszkodott hogy nem tud tornázni stb a gyerek miatt és mennyire zavarja az alakja. Én meg mivel testedzéssel foglalkozom, elmagyaráztam neki hogy milyen kreativ edzésformák vannak babával, pl baba hordozóban, vagy amikor ő ül és játszik néha párat lehet guggolni vele, még el is nevetgél a gyerek, és ezzel tudtam neki segíteni de kb 3 napig csinálta, utána meg bevallotta hogy lusta erre... pedig a gyerek is élvezte.
Na most akkor mivan????
Azért riogatnak mindig rosszakkal,mert sokszor több a rossz élmény mint a jó.
De persze ez is ember függő van az a fajta nő/anya akinek minden probléma,még az is ha a gyereke csak normális időben 3 óránként enni kel aztán alszik is vissza,meg van az a nő akinek minden mindegy a legbüdösebb peluson vagy egy hisztin se lesz azonnal "pokol" a gyerek vállalás.
Na most hogy a cikk írója a két véglet közt melyik irányba helyezkedik el leginkább az mindig más.
A gyerek vállalás,a gyerekkel való élet nem egyszerű,ezt próbálják bemutatni bár tényleg mindig nagyon szélsőségesen.Aki nem úgy vállal,hogy majd lesz egy szófogadó játék babája amit akkor etet amikor akar és simán félre teheti k*ssban ülni ameddig tiktokozik vagy házimunkát végez az ne szüljön.
A gyerek amikor nem alszik akkor igényli a figyelmet,a friss levegőtya játékot,a friss ételt és tisztaságot legalább magán (pelus pl..),többnyire hülyeségeket csinál (hiszen nem tudja,hogy kivenni a fiókból az ollót és végig vagdalni a függönyt rossz dolog..) és nem mindig fog egyezni már babaként sem a véleménye a tiéddel.Meg tudsz vele birkózni,vagy írsz egy dühödt cikket,hogy a gyerekvállalás szívás.
Nem az,ha felfogod hogy egy kis ember akinek a személyisége,teste,elméje fejlődik napról napra és neked minden mozzanatában ezt elő kell segíteni,azért vagy neki első sorban.Ha te nyugodt vagy ő is jó eséllyel mindig nyugodt lesz (gyerekhez mérten),ha viszont egy stresszes,ideges,mindenért veszekedő házisárkány akkor természetesen a gyereked se úgy fog működni ahogy neki kellene.
És hidd el,majd meg fogod tapasztalni,hogy mit jelent választani magad és a baba között.
Nem azért mondják,hogy nem tudnak még zuhanyozni se,mert az év 365 napjában nem zuhanyoznak.Csak nagyon meg kell találni az időt amikor le tudsz.
-Nem mindig hagyhatod ott a kicsit.Ha alszik oké,de nem mindig alszanak ugyan abban az időben,ugyan annyit és ugyan olyan jól.Ha pont hajmosás közben ébred fel 10 perc alvás után akkor nincs az,hogy hagyom ordítani,hanem zuhany alól ki és futsz megnézni mi van.Mert ha sírnak nem ok nélkül teszik.
Viszont ha meg van a gond el kell hárítani,addig köntösben ott állsz,hogy most akkor b*szdmeg vissza tegyem-e a kiságyba sírni és kibírja-e azt az 5-10 percet ameddig legalább a fejemet habtalanítom,vagy körbe törölközőzöm a hajam és megpróbálom vissza altatni/ellátni.
Van amikor vissza tudsz menni,mert semmi baj csak szimplán felkelt valamikor viszont vársz ameddig mondjuk elmúlik egy hasfájás.
Be vinni be lehet,de nem mindet megint csak.Valamelyik el van ameddig lezuhanyzol a fürdőben egy hordozóban vagy ülőkében valamelyik nem,és nem akarod hogy végig ordítsa azt a 10 percet se.
Minden helyzetben választanod kell,hogy a baba vagy te.Baba és helyzet függő,hogy a baba jelzése ellenére tudsz-e magaddal foglalkozni az adott pillanatban vagy sem,nem fogsz tornázni se amikor épp kitalálja a baba,hogy ő most éhes hiába evett 20 perce.
Ha 5 percet volt időd magadra akkor 5 perced,ha fél óra akkor fél óra.
De majd te is megtapasztalod,ezt nem lehet megérteni sokszor még akkor se,ha egy nagyon alkalmazkodó és nyugodt babát kapsz sem.
Az én fiam pl TE (több emberes olvass utána ha érdekel). Másfél évig 4-5 ébredés volta MININMUM/ éjszaka. Amíg nem tudott magától közlekedni, kb abban a pillanatban ahogy leraktuk és elléptünk kettőt már sírt is. Igen én is megfürödtem meg ilyenek csak ha nem volt itrhon a férjem akkor a baba végig sírta. Mindig igyekeztem. Mikor már mobilis lett, akkor is állandó figyelmet igényelt. 1 éves múlt mikor először eljátszott magában 5 kemény percet.
A hozzád hasonló okosaknak nem 1 hanem 3 TE gyereket kívánok.
Azt meg sose értettem miért baj ha nem csak a rózsaszín mázzal etetnek hanem a rossz dolgokról is kapsz információt.
13-mas Köszönöm.;) Igazából csak az volt furcsa hogy a cikkek baromságokat irnak hogy wc-re nem tud a nő menni, stb. Hát azért ezt nem hinném hogy igaz, esetleg nem akkor amikor épp lehet ránkjön, vagy akkor ráülök wc-re a gyerekkel a kezedben, ha meg nagyobb úgyis jön utánam. Barátnőm gyereke pl megy az anyja után, de mi ezzel a gond?? A cikkek ilyeneket mutatnak be.
Full baromságokat, de úgy mutatják be mintha ez szörnyű lenne.
A nem alvást megértem hogy gáz, meg az állandó sirás, meg ha beteg a gyerek és egyszerre 100 dolog, de ez ezzel jár.
Akkor valószinű hogy mivel negativ társadalomban élünk persze hogy azt tükrözik inkább vissza 90%-ban az ilyen cikkirók.
Igazából csak az volt furcsa hogy a cikkek baromságokat irnak hogy wc-re nem tud a nő menni, stb
Én is baromságnak gondoltam... Egészen addig, míg volt egy rosszabb napja a babámnak, és csak babakocsiban ringatva nyugodott meg, egyébként magán kívül ordított kb fuldoklásig... hát aznap úgy mentem wcre, hogy közben ráztam a babakocsit fél kézzel, és még a macska is odaült nézni a műsort. :D
Vannak napok, mikor simán megfőzöm az ebédet, teszek-veszek, takarítok, jut idő magamra, máskor örülök, ha a megrendelt pizzából sikerül enni úgy, hogy közben nem ordít.
Egyik nap simán alszik órákat a kiságyban, máskor max 20 perceket, azt is csak kézben. Ez ilyen.
A "milyen nehéz az anyaság" témájú cikkek pedig pont azért jók, mert így a sz@r napokon megnyugszom, hogy nincs semmi baj, nem én vagyok a béna, másnak is nehéz. Vagy örülök, hogy nekem nem minden nap nehéz.
"elmagyaráztam neki hogy milyen kreativ edzésformák vannak babával, pl baba hordozóban, vagy amikor ő ül és játszik néha párat lehet guggolni vele, még el is nevetgél a gyerek, és ezzel tudtam neki segíteni de kb 3 napig csinálta, utána meg bevallotta hogy lusta erre... pedig a gyerek is élvezte."
Igazabol azert mondta hogy lusta mert mentegetozott. Faradt volt, ennyi. Ez nem olyan mint egy 8 oras munka hogyha vege csak magaddal torodsz foglalkozol. Foleg az elejen sok baba ejjel is kel. En gyerek elott siman elvoltam 5-6 ora alvassal este gepeztem nappal dolgoztam. Gyerek mellett 5 ora alvas utan indul a nap, nincs 10 perc tukorbe bambulas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!