Tényleg kell ennyire bebugyolálni a gyereket?
Ha anyósodon múlna, szegény gyerek az első héten megfőne 😁
Viccet félre téve, nekem azt tanácsolta mindenki, hogy a legjobb, ha egy plusz réteget adsz rá, mint amiben te jól érzed magad.
Nálunk ez bevált.
Ne hagyd magad megbolondítani, dehogy kell a gyereket agyonöltöztetni!
Max. egy réteggel többet lehet indokolt esetben ráadni, ennél több csak árt neki.
Ha a lakásban 20 fok van, az tökéletesen elég, nem kell rá semmiféle extra, egy normális hálózsák - nem bundás, nem vastag - böven elég neki.
Négy gyerekem nött fel így, egyik sem beteges, éppen ellenkezöleg.
Ahogy olvasom a kettő közt lesz a a jó.
Amúgy 1 réteggel több, aztán kitapasztalod..
Pl én most pulcsiban vagyok a pólón
A 2 évesem meg pólóban, neki jobb úgy..
Nemrég volt egy kérdés hogy miben kell hazahozni a gyereket. Az első válaszoló kb ugyanazt az öltözéket írta le, mint te. Gondolom innen jött az ötlet egy tipikus anyós ellenes kérdéshez...
Egyébként ez az öltözet amit leírtál már a veszélyeztetés kategória, és csak szólok, hogy a túlöltöztetés ugyanolyan káros, mint az alulöltöztetés. Növeli a bölcsőhalál kockázatát.
Az első pár napban/héten valóban mind a két gyerekem fázós volt. A fiam úgy aludt jól, ha be volt bugyolálva, konkrétan vacogott a kórházban egy pléddel betakarva, kettőt kellett ráterítenem, egyikbe be is “csomagoltam” a másikkal betakartam. De ez elmúlt hamar mindkettőnél! És nagyon kell figyelni, túlöltöztetni nem szabad, nagyon veszélyes!!
Én nagyon fagyos vagyok, nehéz volt elhinnem, hogy nem fáznak sokkal vékonyabb ruhában, mint én, de mind a kettő a férjem hőérzetét örökölte.
Pl ma 22 fok volt bent, én hosszú nadrág, zokni, póló, pulcsi, ők meg hosszú nadrág, rövid ujjú, a fiam még ráadásul zokni nélkül. Ha csak rájuk nézek megfagyok, de nekik így komfortos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!