Kornèl nèv hogyan becèzhető,ami nem lányos?Ha ismertek Kornèlt hogy becèzitek? Valami különlegesebb becèzès is jöhet. (Zoltánokat is szokták pl.Zozinak hívni.)

6-os ,igen fel fog nőni egyszer ès fèrfias nevet szerettem volna.Biztosan fogjuk pici korában valahogy becèzni😊 A nagy fiamat is 14 èves koráig becèztük de már szinte csak a nevèn szólítjuk😊
Van egy kèt becèzès ami nekem eszembe jutott,( a vezetèknèvben van olyan betű amiből lehet akár Kozi-nak)hívni vagy ,Kody-nak, Koni-nak, Korszi-nak ,Koresz-nak vagy Kornèlkànak hívni.Valamelyik elfogadható ? Vagy nagyon bènák??

Szerintem a Zozi is lányos becézés, mi a Zorka menü kislányunkat becézzük így.
Kornélra én Konit hallottam még, bár ez inkább a Konrád becezése szerintem, de nekem tetszik. Esetleg Kornus, Kornis, Kokó is aranyos.

Mi a vezetéknév? Lehet a két név betűiből is egy egyedi becenevet "szerkeszteni", és nagyobb korában is úgy fogják hívni a barátok, ismerősök. Aztán felnőtt korára meg marad a Kornél.
Például Szabó Lászlóból Szaló, Kovács Szilviből Koszi, Szabó Szilviből Szaszi, és hasonlók. De nyilván más betűket is lehet keverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!