Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan oldjátok meg egyedül...

Hogyan oldjátok meg egyedül babátok orrszívását?

Figyelt kérdés

Hogyan fogjátok le, hogy sikerüljön?

11 hónaposom ha már meglátja az orrszívót menekülésbe kezd.Apával ketten simán leszívjuk neki, de ha egyedül vagyok csak bénázok, pedig nagyon meg kellene csinálnom.

2010. szept. 8. 10:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Összefogod a két csuklőt, ezzel a kezeddel kitámasztod a fejét egyik oldalra, fogva a két csuklőt. A másik kezed szabad, ezzel szépen leszivod.

Ha kell, akkor lefekteted az ágyra és te föléülsz, de mellette ülve se tud igy kiszabadulni.

2010. szept. 8. 10:26
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi!Ha felébred kipróbálom!
2010. szept. 8. 10:27
 3/17 anonim ***** válasza:
Én simán ki tudom szívni ha egyedül vagyok is,pedig kettőnek kell kiszívnom,és egyikük ugyanúgy tiltakozik,és üvölt,mint a te babád.Persze ha apa itthon van,úgy azért könnyebb.Biztonsági óvintézkedésként én annyit szoktam csinálni,h a szőnyegre rakom le addig a babát,hogy le ne essen,mert 3. kezem már nincs,amivel fogjam őt:)Ill. a csövet a lábam közé veszem,és ott tartom,amíg spriccelem az orrsprayt (ezt jobban utálja mint magát a szívást).
2010. szept. 8. 10:28
 4/17 anonim ***** válasza:
Ilyenkor jó, hogy az embernek lábai is vannak. Ölembe ültetem, a lábait befogom a lábaim közé, az egyik kezem a homlokán van, kicsit hátrahajtom vagy legalábbis megtartom, hogy jó szögben legyen és a másikkal pedig szívom. Néha ficánkol, de miután a párom reggeltől este 8-9-ig dolgozik, meg kell csinálnom egyedül. Nekem is könnyebb ,ha itthon van hétvégén, sokkal egyszerűbb, de egyedül is megy már. Közben folyamatosan dicsérgetem ,hogy milyen ügyes, mindjárt készen vagyunk, szóval beszélek hozzá, akkor kevésbé ficánkol.
2010. szept. 8. 10:29
 5/17 anonim ***** válasza:

Ültesd az öledbe úgy, hogy ne szembe legyen neked, ne is háttal, hanem oldalt üljön a térdeden.Az egyik kezét, ami a mellkasodhoz közelebb van, dugd a hátad mögé a karod alatt, így a fejecskéje a mellkasodon lesz majd.Azzal a karoddal, ami alatt átmegy az ő kis karja öleld át(ilyen pozícióban akár altathattad is már) és "szorítsd" a testéhez a másik karját, vagyis fogd le.

Hogyha ilyen pozícióban határozottan fogod,akkor a másik kezed szabad marad, azzal tudod szívni az orrát.Persze így is tud ficánkolni, erősen kell fogni, de szerintem ez a legjobb módszer, ha az embernek egyedül kell megcsinálnia, ráadásul a közel is vagy hozzá, tudsz neki végig beszélni, hogy milyen ügyes.

Sok sikert, tudom, hogy kínszenvedés, de neki lesz jobb, ha rendesen ki van szívva az orra.

2010. szept. 8. 10:29
 6/17 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Elfelejtettem ,hogy úgy ültetem az ölembe, hogy az egyik keze a hátam mögé kerüljön, így legalább azzal nem akarja kivenni a kezemből az orrszívót.
2010. szept. 8. 10:30
 7/17 anonim ***** válasza:

Én így csinálom:

gyerek hanyatt fekszik, én meg ülök a feje mögött, úgy, hogy a kis feje a két combom között van. Karok a combjaim alá, így mindkét kezem szabad, egyikben a szívó, másikkal meg finoman nyomkodom az orrnyergét (mint amikor magamnak fújom az orrom). Pillanatok alatt kész:)

2010. szept. 8. 10:32
 8/17 A kérdező kommentje:

Megoldottam az első tipp alapján.Simán ment.

Mindenkinek köszönöm!

2010. szept. 8. 10:46
 9/17 anonim ***** válasza:
Én beültetem az etetőszékbe, és ha szükséges az egyik kezemmel tudom a kis fejét "stabilizálni", nehogy megsértsem az orrát. Egyébként 11 hónaposan már lehet neki magyarázni, hogy mire való, s nincsen miért félni. Én oda is adtam neki kipróbálásra, meg kapcsolgathatta a porszívót, stb. Talán ezért is barátkozott meg vele mára. Igaz már 17 hónapos.
2010. szept. 8. 10:47
 10/17 anonim ***** válasza:
Én rá szoktam ülni a fiamra... vagyis csak imitálom. Hanyatt fekszik, fölé mászok, a két combommal a testéhez fogom a két kezét, egyik kezemben a szívó, másikkal tartom a fejét.
2010. szept. 8. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!