Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyod sirni a gyereket vagy nem?

Hagyod sirni a gyereket vagy nem?

Figyelt kérdés

Egyszeruen nem tudom eldonteni mi a helyes.

Altatom es egesz nap vele foglalkozom.Ahhoz hogy errol leszokjon le kellene szoktatni de az azzal jar hogy hagynom kellene sirni.

Egyik oldal azt irja hogy meg kell tanulnia hogy egyedul ellegyen,meg aludjon el egyedul, a masik oldal szerint ilyen kis korban szuksege van az anyjara es ne hagyjam sirni.7honapos.

ti hogy neveltetek?

2010. szept. 8. 07:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
Hagyom sírni egy ideig. És ha nagyon nem bír magával akkor veszem fel.
2010. szept. 8. 07:16
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
Én a köztes megoldást választottam. Megtanítottam egyedül elaludni, de nappal folyamatosan foglalkoztam vele. Az alvás megtanulása kb. 2-3 nap sírással járt, a 4. napon már mosolyogva ment aludni.
2010. szept. 8. 07:18
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi is 7 hósak leszünk és én úgy vagyok vele, hogy tanuljon egyedül játszani (szokott is sokat), de ehhez nem kell, hogy sírjon. Fokozatosan szopktattuk rá nagyon pici korától. Kb. 3 hósan már a járókában feküdt a játékai között, ha a konyhában voltam vagy dolgom volt (amerikai konyha, így mindenhol lát a járókából). Amíg elvolt, addig otthagytam, ha sírt, akkor kivettem, mert sose sírt ok nélkül (éhes, kaki, álmos). Aztán ha megoldódott a dolog, ment vissza játszani. Így sokat elvan egyedül, nagyon szeret ott játszani, ha elutazunk utána úgy pörög a járókában, mintha sose akarna kijönni :-) Ha már nyügi, akkor kell vele máshol játszani: szobájában a szőnyegen, nagy ágyon, kertben stb. Olyankor nem erőltetjük az egyedüllétet. Így szereti és nem rossz dolognak fogja fel.
2010. szept. 8. 07:39
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

Szintén 7 hós, főleg este alszik el gyorsan, azt kibírom, hogy kézben sétálva altatom kb. 5-15 percig. Nappal még 3-4-szer alszik, az sem sok, azt is ki lehet bírni. Nekem még nem nehéz, 7,5kg körül van a kisfiam. Olyat még nem láttam, hogy pl. 14 évesen is még cipelgetni kellett, hogy elaludjon.

Én azt várom, hogy járjon, azt mondják akkor jobban elfáradnak, könnyebben alszanak. Nem akarom erőltetni az egyedül elalvást, annyira keservesen tud nézni, amikor fáradt és sír.

Foglalkozni meg kell a gyerekkel, szóval játszani is kell vele, ha majd ülni fog, szerintem jobban el lesz egyedül is, ha 2 kézzel tud majd játszani. Játszani is meg kell tanítani őket.

Néha próbálgatom az ágyában altatni, néha sikerül, de ha sír akkor kiveszem. Én türelmes vagyok vele, majd ahogy nő el fog aludni egyedül, kivárjuk.

2010. szept. 8. 07:45
 5/14 A kérdező kommentje:

koszi az eddigi valaszokat.

enyem nem jatszik egyedul egy percet sem.ha ul es jatszik ott ulok mogotte,altalatsnal fekszunk es fogom a kezet.

altalaban anyira nem siros,inkabb nyafog ha valami baja van,de az alatatasnal(ha egyedul probalom)vagy ha otthagyom jatek kozben akkor elkezd keservesen sirni.

2010. szept. 8. 08:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Fölöslegesen nem. Ha látom, hogy csupán hiszti van mögötte, nem foglalkozom vele, de csak azért, hogy "megtanuljon" aludni, ellegyen hosszú ideig egyedül, nem! Egy kisgyereknek szüksége van az anyjára, csak ma divat ez a "ridegtartás". Ha sír, azzal jelzi, hogy valami nem jó neki. Persze, hagyni kell, hogy rövid ideig ellegyen magában is,de ha megunta, oda kell menni hozzá, kicsit foglalkozni kell vele, aztán újra mehetek a dolgomra. Az ember társas lény, nem tud meglenni sokáig egyedül. Ha így szokja meg, sajnos hamar beszűkül, félénkké, magának valóvá fog válni. Az első hónapok, évek ebből a szempontból nagyon fontosak egy kisgyerek életében. Ekkor alakul ki benne az életét meghatározó kötődés. Sajnos ezzel sokan nincsenek tisztában és hisznek a különféle divatos könyveknek... Amik azt hirdetik,hogy rossz, ha hallgatsz az ösztöneidre, ne vedd fel, ha sír, tanulja meg az a kölyök,milyen is az élet... Hát nem ezt fogja megtanulni,hanem azt,hogy nincs kire számítson... 4 gyerekem van,egyiket se hagytam sírni,mindegyik nagyon kiegyensúlyozott, 3 már kamasz...
2010. szept. 8. 08:08
 7/14 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk 10 hónapos korában jött el az idő az egyedül alvás megtanítására. Már nehéz volt a baba, és azt gondoltam elég nagy is hozzá. Az első este borzalmas volt, 2-3 már jobb. 4.este már nem is sírt, és 1 hét után már nem is engedte magát altatni egyedül aludt el. Szóval haytam sírni a módszer szerint, és nincs semmi gond. Most 15 hónapos.
2010. szept. 8. 08:09
 8/14 edus83 ***** válasza:
77%
Én kislányom is 7hós,soha nem hagytam sírni ,persze minimálisan igen de hagytam ,hogy rajtam aludjon 3hós koráig mindenki mondta haggyam sírni,és sírás nélkül leszokott róla,aztán babakocsiba sem volt hajlandó lenni mostmár abban is elvan órákig:)!!!Szerintem nem kell sírni hagyni,nem véletlenül sírnak ,persze ,hogy a dolgod elvégezd addig kell hagyni,hogy elfoglalja magát de semmiképpen nem hagynám ordítani!!!!De te érzed te vagy az anyukája ,te érzed a szívedben:)
2010. szept. 8. 08:10
 9/14 anonim ***** válasza:
82%

Nem hagytam sírni. 1 éves koráig ringatva altattam sőt még énekrlni is kellett neki:) utánna egyik napról a másikra átszokott arra hogy a nagy ágyban mellettem elaludt, fogta a fülem mese nézés, majd átraktam a kiságyba!

Játszani leültem vele,mikor belemerült valamibe felálltam míg lekötötte a játék elvolt, majd sírás megint leültem vele megint valamivel lefoglaltam majd ott hagytam ha belemerült. Miután megtanult mászni már minden érdekelte nent a lakásban jobbra balra polcokról pakolta le a játékokat elbabrált velük, ez jobban érdekelte már mint én, nem kellett ottlenni mellette nem akart már annyit ölben lenni csak mikor eszébe jutottak odamászott hozzám vegyem fel, de megint visszavittem a játékaijoz leültem vele Olvastam neki lavorba vödörbe kosárba belepakoltam a játékokat ellomolt, mindent kivett megnézett és megin fél órát eljátszott!

Én úgy gondolom azért vagyok itthon hogy őt kiszolgáljam ott legyek ha szüksége van rám, de most már 1,5 éves, ès 1-2-3 órát is eljátszik magának, feltalálja magát!

2010. szept. 8. 08:34
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg, hogy miert sir. Ha egyszeruen mar annyira almos es felporgette magat, hogy nem tud elaludni akkor nincs mit tennem mert hiaba veszem fel olelem magamhoz semmi sem jo. Ilyenkor van kis siras amig el nem alszik. Persze nem hagyom ott egyedul, lefekszem melle de sajnos semmi nem segit. Mikor ezt a jelet felismerem akkor nincs megoldas csak ha sir egy picit majd elalszik. Egyeb esetekben nem szoktam sirni hagyni mert mindig ugy erzem valami gondja van: unatkozik, hianyzom neki, ehes, pelust kell cserelni stb. Nem hiszem, hogy meg hisztizne mert 7 honapos.
2010. szept. 8. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!