Hagyod sirni a gyereket vagy nem?
Egyszeruen nem tudom eldonteni mi a helyes.
Altatom es egesz nap vele foglalkozom.Ahhoz hogy errol leszokjon le kellene szoktatni de az azzal jar hogy hagynom kellene sirni.
Egyik oldal azt irja hogy meg kell tanulnia hogy egyedul ellegyen,meg aludjon el egyedul, a masik oldal szerint ilyen kis korban szuksege van az anyjara es ne hagyjam sirni.7honapos.
ti hogy neveltetek?
Szintén 7 hós, főleg este alszik el gyorsan, azt kibírom, hogy kézben sétálva altatom kb. 5-15 percig. Nappal még 3-4-szer alszik, az sem sok, azt is ki lehet bírni. Nekem még nem nehéz, 7,5kg körül van a kisfiam. Olyat még nem láttam, hogy pl. 14 évesen is még cipelgetni kellett, hogy elaludjon.
Én azt várom, hogy járjon, azt mondják akkor jobban elfáradnak, könnyebben alszanak. Nem akarom erőltetni az egyedül elalvást, annyira keservesen tud nézni, amikor fáradt és sír.
Foglalkozni meg kell a gyerekkel, szóval játszani is kell vele, ha majd ülni fog, szerintem jobban el lesz egyedül is, ha 2 kézzel tud majd játszani. Játszani is meg kell tanítani őket.
Néha próbálgatom az ágyában altatni, néha sikerül, de ha sír akkor kiveszem. Én türelmes vagyok vele, majd ahogy nő el fog aludni egyedül, kivárjuk.
koszi az eddigi valaszokat.
enyem nem jatszik egyedul egy percet sem.ha ul es jatszik ott ulok mogotte,altalatsnal fekszunk es fogom a kezet.
altalaban anyira nem siros,inkabb nyafog ha valami baja van,de az alatatasnal(ha egyedul probalom)vagy ha otthagyom jatek kozben akkor elkezd keservesen sirni.
Nem hagytam sírni. 1 éves koráig ringatva altattam sőt még énekrlni is kellett neki:) utánna egyik napról a másikra átszokott arra hogy a nagy ágyban mellettem elaludt, fogta a fülem mese nézés, majd átraktam a kiságyba!
Játszani leültem vele,mikor belemerült valamibe felálltam míg lekötötte a játék elvolt, majd sírás megint leültem vele megint valamivel lefoglaltam majd ott hagytam ha belemerült. Miután megtanult mászni már minden érdekelte nent a lakásban jobbra balra polcokról pakolta le a játékokat elbabrált velük, ez jobban érdekelte már mint én, nem kellett ottlenni mellette nem akart már annyit ölben lenni csak mikor eszébe jutottak odamászott hozzám vegyem fel, de megint visszavittem a játékaijoz leültem vele Olvastam neki lavorba vödörbe kosárba belepakoltam a játékokat ellomolt, mindent kivett megnézett és megin fél órát eljátszott!
Én úgy gondolom azért vagyok itthon hogy őt kiszolgáljam ott legyek ha szüksége van rám, de most már 1,5 éves, ès 1-2-3 órát is eljátszik magának, feltalálja magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!