Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elvállalnátok a munkát, ha...

Elvállalnátok a munkát, ha nem ìgy volt tervben?

Figyelt kérdés
Egy hònapja lett 1 èves a fiunk. A kollègám tegnap (egèszsègügyi szektor, nem Magyarország!) felhìvott egy szuper lehetősèggel, várnak vissza egy modern sugárterápiás gèpre, semmi ügyelet, ünnepnap, hètvège, mint eddig dolgoztam a másik helyen (mindig rakosgattak ide-oda, tehát már itt is dolgoztam, ezèrt is akarnak vissza, ismernek, szeretnek) Ez a kollègám lenne az új főnököm is, fèl 2-2-ig melòznánk fèl 8-tòl, a pènzem meg szinte ugyanannyi lenne, mint ügyeletekkel, nem sok a külömbsèg, legkèsőbb őszig tudják tartani a helyet nekem. Erre vágytam mindig, ez az eü- ben egy kivèletes lehetősèg, viszont! Megfogadtam anno, hogy ha nem a kenyerünk múlik rajta itthon leszek a gyerekemmel 3 èvig, mert ìgy a helyes számomra, a fèrjem jòl keres. Az, hogy bölcsibe adjam nem opciò, sajnos nekem ez nem fèr bele, valamièrt irtòzok ettől a gondolattòl. Hallani mindenfèlèt a városi bölcsikről..Èdesanyám azt mondta szìvesen segìt, ha úgy döntök. Jelenleg ő melòzik, de nincs oda èrte, sem pènzileg rászorulva, nyáron jár le a munkaszerződèse a boltban. Apum jòl keres, de mègis hatalmas nagy szivessèg ez ès persze hiányozna a gyerekem, hisz mèg kicsike,nehèz lenne, viszont miòta pozitìv volt a tesztem itthon vagyok, nem dolgozhattam ès nèha már nagyon hiányzik a munka, az emberek. Ha elhalasztom kb mehetnèk vissza a règi helyre, ahol covid betegeket is kell jóvizsgálnunk, ügyeletek stb. Fèrjem szerint vállaljam el, s kèrjem meg anyum. Anyòsom is be tudna segìteni, ha suliban szünetek lesznek.
2021. dec. 23. 11:27
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Valaki itt èli ki a frusztráltságat, látom :) Aki èrdemben válaszolt a kèrdèsemre, annak köszönöm. Egyèbkènr nwk tervezünk tesòt, csak majd ha nagyobb lesz...
2021. dec. 23. 13:00
 12/26 anonim ***** válasza:
88%
Én elvállalnám a helyedben. 2 évesen az én kislányom például magánbölcsibe fog menni, úgy ahogy anno a fiam is. amit írsz, az egy tök jó lehetőségnek tűnik minden szempontból és egy 2 éves már nem olyen kicsi, ráadásul kora délutántól már vele lehetsz.
2021. dec. 23. 13:15
 13/26 anonim ***** válasza:
90%
Én elvállalnám
2021. dec. 23. 13:16
 14/26 anonim ***** válasza:
90%
Én is elvállalnám. Van az úgy, hogy az élet átírja a terveket, és nem feltétlenül negatív értelemben :) Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség amit kár kihagyni.
2021. dec. 23. 13:21
 15/26 A kérdező kommentje:
Eletem legnagyobb dilemmaja, mert en meg voltam gyozodve rola, hogy 3 eves koraig itthon leszek, meg ugy is, hogy nem akarunk ilyen hamar tesot neki. Nem kell azert lehordani, elitelni, mert gondolkodom a dolgon. Borzasztoan elszaladt ez az egy ev is, mintha tegnap szuletett volna, gondolom rz az egy ev is hamar elszalad es munkaba allhatnek. Nagyon is jol tudom, hogy ezeket az idoket nem adja vissza senki mar, elszaladnak, de a lehetoseg is elszall hamar. Raadasul anyagilag sem vagyunk erre a penzre raszorulva, van boven tartalekunk is. Nem is a penz a lenyeg itt, hanem a tuti hely. Az en szakmamba, korhazban, az esetek 90%- ban ugyeleteket is kell vallalni, maskepp fel sem vesznek. Ez egy kiveteles helyzet, ahol csak nappal megy a munka.
2021. dec. 23. 13:24
 16/26 anonim ***** válasza:
88%
Mire dolgoznál, majdnem 2 éves lesz. A legtöbb szülő idehaza is akkor adja bölcsődébe a gyereket. Szerintem simán elvállalhatnád, csak részmunkaidő, totál családbarát. Hiába múlik el 3 éves, ha ügyeletes-hétvégézős helyre kell visszamenned, még 10 éves korában is szívni fogod a fogad. Az én lányom szerencsémre imádott bölcsődébe járni, nyilván ez szerencse kérdése is. De olyan ismerősöm is van, akihez odaköltözött anyuka külföldre 2 évre, és vigyázott a gyerekre.
2021. dec. 23. 13:27
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
Azt írtad, külföld. Ott eleve nem szokás 3 évig otthon maradni a gyerekkel és a bölcsőde is kimondottan magyar jelenség, ilyen jellegű ellátás európában sehol nincs.
2021. dec. 23. 13:39
 18/26 A kérdező kommentje:
De Szlovákiában van :) itt nem sokkal másak a szokások...
2021. dec. 23. 13:40
 19/26 anonim ***** válasza:
80%
A kérdésnek egy lehetséges megközelítése, hogy hosszabb távon nem jobb-e. Mert lehet hogy az érzésre szerint "lemondasz" a gyerekről most, de lehet hogy hosszabb távon pont hogy több időd lesz, hiszen jobb a beosztás. Van egy négy (!) gyermekes ismerősöm, akit kb kiátkoztak úgy 12 éve a jóakarók, mert mindegyik gyereke mellől félévesen otthonról, egyévesen teljes munkaidőben dolgozott. A legnagyobb most már kamasz, a kicsi nagycsoportos, és amit a jajgatók szerint elvesztett, azt busásan behozta most az élet. Olyan pozícióban van (mérnök), amiben jól keres és heti három nap a munka, így a kamasz gyerekeinek is tökéletesen elérhető. A másik út az lett volna, hogy kiesik a szakmából, visszamenni nem tud, csak rosszabb pozícióba.
2021. dec. 23. 13:40
 20/26 babyboom567 ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Akár mamára, akár bölcsire bízod a gyereked, vállald el ezt a munkát!És nem a pénz miatt, hanem a következő kb 20 év lelki békédért.

A gyereked,4-5-6 évesen nem azt fogja megkérdezni, hogy anya, miért voltam bölcsis, hanem azt,hogy miért pont most mész ügyeletbe már megint??.Megfog szakadni a szíved,mert azt is fogod tudni, hogy lett volna lehetőséged elvállalni a másik melót(akkor is megszakadna,ha nem lenne választásod, ezt tapasztalatból mondom).És tudom rossz így leírva látni, de bizonyos helyzetekben a hosszútávú jobb lehetőség miatt(ami a gyereket is pozitívan érinti a későbbiekben) egy családban a gyereknek is kell áldozatot hozni(most azt hogy bölcsis/mamás lesz)Én különben bölcsi-párti vagyok,még ha bölcsibe jár, akkor is sokszor kell majd anyukád segítségét kérned,lesz vele bőven.

2021. dec. 23. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!