1,5 éves kislányom kizárólag mesenézés mellett eszik, van megoldás?
A főétkezésekre gondolok elsősorban, amúgy szeret csipegetni (gyümölcsöt pl.). Most, hogy beteg volt, csak úgy volt hajlandó enni, hogy ment vmi mese, zenés mondóka, mi meg hagytuk, mert alig volt étvágya. De rákapott...és egyelőre nem látom a megoldást. Ha nem kapcsolok videót, brutál hisztibe torkollik az egész.
Kicsit csapdában érzem magam, amúgy nem jó evő sajnos.
Aki hasonló cipőben járt, van ebből kiút?
Előre is köszönök minden tippet.
Sokszor látom környezetemben is a "rosszevő a gyerek" problémát. Többnyire a közös ezekben, hogy anyuka nem mer nemet mondani a gyereknek, de legalábbis a tűréshatára alacsonyabb, mint amennyire a gyerek kitartó. Láttam már mindent, kergetni a lakásban, falatkákat adogatni a szájába, könyörögni, zsarolni, csak édességet enni, stb. A titok az, hogy keménynek és határozottnak kell lenni:
1. adott az étel, az van, ami van
2. akkor van étkezés, amikor ott vagyunk az asztaltnál, nincs köztes
3. nincs elrohangálás az asztaltól, ott maradunk mindannyian
4. minden jelenlevő eszik, amennyit kíván
5. nem téma az evés, nincs könyörgés, nincs figyelgetés, ha nem evett, és vége az étkezésnek, elmegyünk, 3 óra múlva lesz a következő. Egyszer enni fog.
Köszönöm az eddigi válaszokat, teljesen igazatok van 😔 tudom, elcsesztem, minden erőmet és türelmemet összeszedem és megfogadom a tanácsokat!!!
Reménykedem nagyon, hogy tényleg sikerülhet pár nap alatt leépíteni azt a xart 😭
Neked is köszönöm szépen, kedves 9. Válaszoló, nagyon tanulságos dolgokat írtál!!
Irigykedek, hogy ilyen bölcsek vagytok, én meg egy pizsamahuszár.
Teljesen igaz, hogy nehéz nemet mondanom neki, de az ő érdekében muszáj lesz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!