Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én reagálom túl, vagy valóban...

Én reagálom túl, vagy valóban korai lenne így "lepasszolni" a gyereket?

Figyelt kérdés

Jelenleg 16 hónapos. Sokat vagyunk vele a nagyszülőknél, meg 1-2 órára szokott is velük lenni házon belül, apósom néha elviszi sétálni ilyenkor a környékükre. Terhes vagyok, 19 hónap lesz köztük, és após már megmondta, hogy majd elhordják a nagyot itthonról, hogy nyugtom legyen majd, de nekem ettől a gondolattól a hátamon feláll a szőr. Mindig mi visszük a gyereket, sosem autózott még úgy, hogy valamelyikünk ne lett volna ott, és nem is akarom egy ideig még, hogy bárki fuvarozza. Nyilván, ha kényszerhelyzet lenne, az más, de csak azért, hogy távol legyen tőlem... a gesztust értem, de nem célom lepasszolni a gyereket. Sajnos úgy érzem, "el lett kapatva" apósom azzal, hogy elvihette a gyereket egyedül sétálni, amikor náluk voltunk vele, és már azt hiszi, mindent lehet. Nem merem autóban rábízni a gyereket, borzasztó erőszakosan és vakmerően vezet, én magam utálok mellette utazni. A gond az, hogy már mondta is, hogy vesz majd gyerekülést, amit a saját kocsijukba tehet, és nyilván sértődés lenne belőle, ha megvenné, és utána nem használnánk, mert nem adnám oda a gyereket.

Hozzáteszem, nem igazán ért ahhoz, hogy egy ilyen kicsivel még mit lehet, simán adna neki olyan kajákat is, amit nem ehet, enged neki olyanokat, amit mi nem (persze vigyáz rá, hogy ne legyen baja, imádja őt, de akkor is). Hosszabb időre nem bíznám rájuk, anno a saját gyerekén nem volt hajlandó pelenkát cserélni, és az enyémen se cseréltek soha, ha addig voltam távol, hogy átázott a pelusa, akkor is megvártak vele. Ennek ellenére azt is állandóan mondogatja, hogy hagyjuk ott éjszakára a gyereket náluk, hogy legyen egy nyugodt esténk. Nem tudom, ezt hogy képzeli el élesben kivitelezve...

Mielőtt valaki nekem esne, a szándékát értékelem, de én ezt rettentő korainak tartom. Férjem legyint ezekre, mert kerüli a konfliktust, hogy meg legyen beszélve, de én nem engednék ebből.

Ti mit gondoltok? Túlféltem, vagy tényleg korai, amiket akarnak?

(Gyerekülést rendelek majd külön, ami kompatibilis minden autóba, ami a családban van, így "vész" esetén bárki el tudja vinni a gyereket. De fixet egyik nagyszülőhöz sem akarok.)

2021. dec. 14. 23:23
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
66%

Kérdésben egy csomó rosszat írtál róluk, az utolsó válaszodban meg már csak a vezetést tudtad felhozni ellene. Most akkor mi?

Tévedés, nem csak a kérdező gyereke, hanem van apja is. Vele kellene megbeszélni nem velünk. De sok párkapcsolatban a kommunikáció valahogy nem megy így látszik.

2021. dec. 17. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!