Valóban zárkózott, csendes lesz a kislányom, ha én
ilyen vagyok?
Figyelt kérdés
Anyósom már egy jó ideje mondogatja, hogy ha nem beszélek a kislányhoz normálisan hangosan akkor később a fejemre fog nőni. Egy ideje felvette azt a szokást hogy megfeszíti magát és tiltakozóan sír ha altatni akarjuk, de van hogy csak játék, fürdés, öltöztetés közben is ezt csinálja. Anyósom szerint ez mind pótcselekvés mert fel akarja hívni magára a figyelmet. Én meg szerinte sose figyelek rá, beszélek, hülyéskedek vele sokat. Igen zárkózott személyiség voltam mindig is és nem tudok egész nap hangosan beszélni. Sajnos én igénylem sokszor az egyedüllétet, szeretem a csendet, ha nyugodtan pihenhetek. Próbálok hozzá beszélni, hülyéskedni de a személyiségem miatt csak visszafogott tudok lenni vele és elfáradok egy idő után. Nem tudok egész nap vidám beszédes lenni vele. Anyósom azt mondta ha csendben neveljük egy idő után nem fog hallgatni ránk és az oviba is olyan lesz aki csendben el fog játszani a sarokban, majd nekünk nem fog elmondani semmit. Én pont oviba zárkóztam be mert csesztetni kezdtek és azóta átéltem pár bántást sulikban is. Ilyen lettem és azóta se tudtam nyitott beszédes lenni. Nem akarom hogy a kislányom is átélje ezeket, de fogalmam sincs hogy legyek jó határozott vidám beszédes anya vele. Anyósom sokat segít a baba körül mert náluk élünk de néha jó lenne külön lakni. Sajnos s9kmindenben beleszólt eddig és olyan mintha őt jobban szeretné a kislányom mert beszédes vidám vele.
2020. dec. 2. 15:27
1/7 anonim válasza:
Nem
2020. dec. 2. 15:28
2/7 anonim válasza:
Mennyi idős a kicsi?
2020. dec. 2. 15:30
3/7 anonim válasza:
Tuti nem. Nagyon introvertált vagyok, nem szeretek beszélgetni, idétlenkedni, mondókázni meg ilyeneket. 2,5 éves a kislányom és nagyon extrovertált, azonnal nyit mindenki felé, nagyon barátságos és állandóan beszél, énekel, be sem áll a szája, ennyit erről.
2020. dec. 2. 15:32
4/7 anonim válasza:
Hu de megfejelném az anyósodat...
Én se tudok egész nap beszélni a gyerekhez, nem tudok mondókákat, sem meséket, dalokból is azt az 5öt ismételgetem... de eszembe nem jutott, hogy emiatt lesz visszahúzódó, zárkózott a gyerekem. Szerintem ne idegeld ezen magad, az anyóst meg küldd el a búsba, mikor ezzel piszkál!
2020. dec. 2. 15:35
5/7 anonim válasza:
Anyósod hülyeséget mondott. Neveld úgy a lányod ahogy te akarod mivel te vagy az anyja.
2020. dec. 2. 15:36
6/7 anonim válasza:
A gyereknek nem kell, h.egész nap beszéljenek hozzá. Kell nyugi, csönd is neki, amikor elvan magában, bambul, szöszmötöl, gagyog.
Én sem vagyok nagyhangú, beszélős. Időnként bohóckodok a picinek, éneklek, mondókázok, de sokszor csak nyugodt hangon kommentálom épp mit csinálok stb..A férjem a mókamester, ők szoktak főleg viháncolni együtt.
A gyerekednek te vagy a legjobb!
2020. dec. 2. 16:09
7/7 anonim válasza:
"Anyósom azt mondta ha csendben neveljük egy idő után nem fog hallgatni ránk és az oviba is olyan lesz aki csendben el fog játszani a sarokban, majd nekünk nem fog elmondani semmit."
Mondja már meg, hogy kell nevelni, hogy hallgasson dackorszakban a szülőre a gyerek? A harsány és a csendes szülők is megszenvedik. Hacsak nem egy földre szállt angyal a gyerek.
Mi sem vagyunk a társaság közepe, a férjem még nálam is rosszabb ilyen szempontból. A gyerekem mindenkivel beszél, mindenben benne van. Az én személyiségemnek sok(k). A másik gyerekem viszont visszahúzódó. Pedig a buldózer nővére ott volt példának, mégsem olyan. 😄
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!