Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Neked van néma osztálytársad?

Neked van néma osztálytársad?

Figyelt kérdés

Miért nem beszél?

Van aki ezért

állandóan beszólagotat neki?

Próbáltok felé nyitni,vagy nem?

Bocs,ha sok kérdés csak érdekel ez a téma :)

2019. jan. 26. 09:17
 1/5 anonim válasza:
18%
Jelenleg van, és nem mer megszólalni. Szinte az egész iskola cseszteti miatta de ő annyit nem mond hogy pl légyszíves ne, egyáltalán nem szól vissza. Egy időbe próbáltunk szocializodni hozzá, de amikor hívtuk valahová nem jött és mindig talált kifogást. Mára már nem hívjuk sehová, és mindig magába van. Órákon is csak maga elé néz és támaszkodik mert egyébként buta és nem tanul.
2019. jan. 26. 22:36
 2/5 anonim válasza:
90%

Van ilyen osztálytársam már négy éve, de nincs vele semmi probélma. Nem szokott beszélni, max ha a tanár szólítja fel, vagy ha kérdezünk tőle valamit. Magától sosem szól hozzá a dolgokhoz.

Sosem bántjuk emiatt, de kezdetben nagyon furcsa volt. Szokott lenni egy-két vicces megszólalás az osztály többi tagjától, órákon elejtett poénok (pl. Xy ne hangoskodj), de ezeken ő is röhög és mosolyog. Emellett csapatmunkához szívesen választjuk, és segítünk neki, ahol tudunk. Egy szóval nincs kitagadva. :)

2019. jan. 27. 14:32
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Nekünk általános iskolában volt egy ilyen osztálytársunk, 1.-ben került hozzánk fél évkor. Őt gyerekkorában valamilyen trauma érte, ami miatt nem beszélt. Később a fiúkkal már beszélgetett, de csak halkan. A tanárok egy ideig megértőek voltak vele, viszont 7-8.-ban már néha direkt nem szólalt meg, amikor felelés lett volna.

A srác aztán egy szakiskolába került (nem volt jó tanuló).

2019. jan. 29. 20:25
 4/5 anonim válasza:
100%
Ez olyan bántó is lehet arra nézve aki visszahúzódó fél megszólalni vagy nem érzi jól magát és inkább elzárkozik és akkor még piszkálják is emiatt. Én sajnálom azokat akik ilyen helyzetbe kerülnek. Valamiért nehezen illeszkednek be és vannak akik esélyt se adnak nekik és inkább kitagadják. Egy osztály közösségben én is voltam ilyen és jól esett amikor kedveztek felém,aztán én is feléjük de sose ment az hogy teljesen beilleszkedjek. De voltam már olyan osztályban is ahol ugyan úgy elvoltam mint bárki más. Megértőnek kell lenni, mindenki más.
2019. febr. 2. 06:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Gondoltam valakit így több év távlatából érdekel még a téma a másik oldalról. Én vagyok a "nem beszélő" fél. Egyszerű a magyarázat. Autista vagyok. Ezt viszont csak a tanárok tudják csak órán beszélek. Sokan szekálnak, kibeszélnek és azt hiszik elit helyzetben vagyok velük ellentétben. Mivel nem tesizek, zajszűrős fejhallgatóban vagyok egész nap, kimehetek óráról és másképp osztályoznak.

Nem tudják hogy mi van velem de ítélkezni próbálnak nem mondom el nekik hiszen az információ birtokában sem értenék meg. Nem beszélek mert fölösleges,csak szorongást okoz. Ha rákényszerülök a beszédre halkan alig hallhatóan szólalok meg, vagy kommunikációs kártyát használok.

2023. jún. 27. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!