Létezik, hogy csak akkor fáj a babám hasa, ha szopizik? Mi lehet a tejemmel?
Napok óta figyelem, hogy amikor tápszert kap, nem fáj a hasa, viszont amikor szopizik, akkor igen.
Nagyon oda figyelek mit eszek és az előtejből is lefejek valamennyit.
egy hét múlva lesz 5 hós a babám.
napi 2 dl-t lehetne, lehetőleg joghurt formájában, ennyit viszont muszály volna (csontok miatt), de ez sincs meg.
ez a doktornénik előírása, tanácsa és én bízok benne.
22:46-48 vagyok
Egyet értek az előttem szólóval.
A tejfehérje allergiánál nulla tejfogyasztás kell az anyának. Pl. kifli (ami ugye tejes kifli, minimális, de bele van sütve)
Nálunk könnyen ki lehetett találni, mert ahhoz képest, hogy én megettem valami tejeset, pontosan 24 óra múlva kezdett görcsölni a pici hasa. (Gondolom én emésztek, plusz átmegy a tejbe, plusz az idő, mire azt megszopizza, plusz az az idő, amire a baba kezdi azt emészteni.)
Második gyermekemnél már nem ment ennyire "óramű szerűen", de ott is ki lehetett következtetni.
A szójára is így jöttünk rá, mert a tejet már kivontam az étrendemből, és mégis néha brutálisan görcsölt neki. Számolgattam, hogy mit ettem előző nap, és a mélyfagyasztott pizza összetevői közül egyedül a szójafehérje volt "gyanús termék".
Ez a "diéta" egyébként ijesztőbbnek tűnik, mint amilyen. A kész termékekere mind rá van írva, hogy mi van benne, amit kerülni kell: felvágottos pult édességek és péksütemények, amit Te főzöl, arról úgyis tudod, mi van benne.
Nálunk a sovány tejpor nem okozott gondot, így tejpor+vízzel helyettesítettem mindent. (A tejes kávé volt az egyetlen, amit tényleg nélkülöztem... :o)
Egyébként azt nem értem, hogy az előtejet miért fejed le? Abban rengeteg hasznos anyag van a babának.
13:44 vagyok. Az én fiam is tejfehérje-allergiás, ekcémás lesz tőle, megy a hasa és sokat bukik. Most 6 hónapos és amióta semmiféle tejterméket nem fogyasztok, azóta megszűntek a tünetei. De ez úgy van valóban, hogy zéró tejszármazék. A mi gyerekorvosunk is azt mondta, hogy próbálgassam 2 hetente, hogy megeszek 1-1 kefírt, joghurtot és meglátom, előjön-e a kiütés. NOs, a tejtermék a szervezetéből 10-20 nap alatt üröl ki teljesen, akkor meg mi értelme lenne, hogy nem eszem azidő alatt ilyesmit?
Erre annyit mondott a doki, hogy akkor viszont pótolnom kell a kálciumot. Én 1200 mg-ot szedek tablettában most.
Szerintem próbáld ki 1-2 hétig, hogy hanyagolod a tejtermékeket te is és hátha javul a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!