Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezik, hogy csak akkor fáj...

Létezik, hogy csak akkor fáj a babám hasa, ha szopizik? Mi lehet a tejemmel?

Figyelt kérdés

Napok óta figyelem, hogy amikor tápszert kap, nem fáj a hasa, viszont amikor szopizik, akkor igen.

Nagyon oda figyelek mit eszek és az előtejből is lefejek valamennyit.

egy hét múlva lesz 5 hós a babám.

2010. szept. 5. 13:11
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
A narancslé okozhat gondot, nemcsak a babádnak, de akár neked is, ha érzékeny vagy rá!! Pl. én hiába kívánom az ízét, és jól esne néha meginni egy pohárral, tudom, hogy nem szabad, mert a rost miatt fájdalmasan felpuffad a hasam. Amikor 4 hónapos lett a kisfiam, gondoltam, hátha megváltozott a helyzet (mármint a terhességre fogtam, hogy azért puffadtam), de ugyanúgy hatott rám, sőt, a babám is megszenvedte azt a kis keveset is, amit megittam. Egyértelműen ez bántotta a hasát, szóval nálunk bezavart nagyon..
2010. szept. 7. 21:40
 12/25 A kérdező kommentje:

21.36-os!Mennyi idős volt a babád amikor elmúlt végleg hasfájás?

Hát ráfogtam a narancslére, legalább volt mire, de azóta se javult a helyzet. 3 napja nem ittam narancslevet, ma mégis üvöltött délután annyira fájt szopi után a pocakja. Pedig csak abban lehet a gond, amit én eszek, de a fornetti sajtos pogácsa csak nem okozhat gondot, meg ilyesmi, már mindent probáltam. Én sem puffadok, akkor nála mi lehet a gond?

2010. szept. 7. 21:51
 13/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Tegnap én a káposztára gyanakodtam, egy nagyon picit ettem vasárnap. De ma este nekem is úgy üvöltött kislányom, hogy kis híján vele zokogtam. Torka szakadtából...

Mi is tápszerezünk is, nálunk a tápszertől is van fájás. Most váltottunk infacolról gripe waterre, holnap estig kell, hogy javuljon a helyzet. Ha nem lesz jobb, védőnőnk szerint akkor nem ez a mi szerünk. Pontosabban ez se. A piacon már csak az espumisan van, amit nem próbáltunk...

Szerintem ez a fura idő is megviseli a pici szervezetüket:(

Jobbulást Nektek!

2010. szept. 7. 22:06
 14/25 A kérdező kommentje:

utolsónak!

milyen idős a babud? espumisan nekünk nem jött be, mi is minden lehetségest kipróbáltunk.

2010. szept. 7. 22:12
 15/25 anonim ***** válasza:

Én tápszert ugyan nem adtam a babámnak, de nála is irtó erős hasgörcsök voltak az anyatej után egészen addig, amíg rá nem jöttünk, hogy tejfehérje és szója allergiája van. Ahogy kihagytam ezeket az étrendemből, úgy elmaradt a hasgörcse.

Mivel a tápszert tehéntej alapú (még a hypoallergén is), ezért valószínű, hogy nálatok nem a tejfehérje van, hanem valami más. Lehet a szója is. Ha eszel: csokit, párizsit, májkrémet, szójaliszttel készített bármilyen pékárut stb. stb., akkor előfordulhat, hogy ez a gond.

Sajnos csak úgy derül ki, ha letesztelsz egy termékcsoportot. Ha teljesen leállsz vele, és két napon belül nincs javulás, akkor nem az volt az ok, lehet tovább keresni...

Legjobbakat!

2010. szept. 7. 22:46
 16/25 anonim ***** válasza:

22:46

Azt lefelejtettem, hogy nálunk az Espumisan, Infacol stb, semmi nem használt semmit...

2010. szept. 7. 22:48
 17/25 A kérdező kommentje:

Milupa pregomint eszik, tejfehérje allergia miatt, így én sem nagyon eszek tejtermékeket. Viszont ez a szója dolog elgondolkoztató.már csak azt kell kitalálni,hogy egyáltalán mit ehetek akkor.a semmiből nem sok tejcsi lesz :(

köszi a válaszokat, azt hiszem újra visszaviszem majd a dokinéninkhez, hátha megtalálja az okát miért fáj neki mindig.

2010. szept. 7. 22:50
 18/25 anonim ***** válasza:
Egy apróság: a kamillateát nem szabad folyamatosan adni!!! Csak 2-3 naponta, mert hosszú távon szárítja a beleket! Tapasztalatból mondom, nálunk is ez okozott gondot, és sajnos nagyon sokat szenvedtünk, mire rájöttem.
2010. szept. 8. 07:15
 19/25 anonim ***** válasza:
lehet hogy nem jó neki az anyatej.
2010. szept. 8. 07:15
 20/25 A kérdező kommentje:
7.15-ös!kifejtenéd légyszi kicsit részletesebben a véleményed?tartalmazhat valamit az anyatej, ami esetleg hasfájást okoz, de nem függ attól, hogy mit eszek?
2010. szept. 8. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!