Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire szabjátok meg a...

Mennyire szabjátok meg a nagyszülőknek, mit adhatnak enni az unokának, mikor vigyáznak rájuk?

Figyelt kérdés

Az anyósomék szoktak néha vigyázni a 8 hónapos babánkra, kb. kéthetente pár órát, bár volt olyan is, hogy egy héten kétszer vigyáztak rá egymás után. Szeretik nagyon a kicsit, mindig megkérdezik, mit adjanak neki enni ebédre, ha ott van, szóval azért igyekeznek odafigyelni a kérédeinkre. Többnyire.

De többször akartak már neki bolti gyümölcslevet adni, és most mondták, hogy főztek neki teát, huh, nyeltem egy nagyot és csendben maradtam, pedig nem örültem neki.

Mi ebben viszonylag szigorúak vagyunk, magunk is egészségesen étkezünk itthon, minimális cukorral, csak vizet iszunk, kevés nasit eszünk. Szeretnénk, ha a mi gyerekeinknek is ez lenne a normális. Persze, nem lesznek örökké letiltva az ilyen dolgokról, de szeretnénk őket minél később megismertetni velük, szóval nem tervezünk adni egyelőre semmi nasit, cukros innivalót, kakaót és társait.

A babám nagyon jó étvággyal eszik, szívesen issza a vizet is, örülnék, ha ez így maradna. Másrészt viszont nem szeretnék vitát, mert nagyon rendes kis nagyszülők egyébként, csak tudom, hogy ők tipikusan azok, akik a kajával is kifejezik a szeretetüket. Van másik unoka, már nagyobb, ő is folyton kapja náluk a kukit, kubut, cukros joghurtokat. Én azért ezt nem szeretném.

Ti mit csináltok, mennyire szabjátok meg a nagyszülőknek, hogy mit adhatnak? Nem tudom, hunyjak-e szemet a dolog felett vagy szóljak, hogy inkább ne?

2021. nov. 22. 21:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
28%
Na ilyen emberektől mentsen meg a sors mint a 20as
2021. nov. 23. 13:33
 22/25 anonim ***** válasza:

20!

Hacsak nem értelmi fogyatékos az a draga gyermek, akkor épp megérti, hogy igen, a mamánál kaphat. Sőt, a mamánál ugrálhat az ágyon, magára tekerheti menyasszonyi ruhának a mama féltett chantilly csipke térítőjét és eheti a tejbegrízt zsolnay porcelánból.

2021. nov. 23. 13:47
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem szabom meg, nem vagyok kontrollmániás, hogy mindenkinek dirigáljak és a gyerekemet sem szorítom ilyen keretek közé, nevetséges ez a mostani mindent vonjunk meg a gyerektől vagy elromlik az élete mánia. Ami nem kell neki azt úgysem eszi meg, nem egy torkos fajta, anyámék nem adtak már nekünk sem kilószámra édességet miért adnának az unokának, anyósomék meg tömik ja mindenféle szarral de havonta egyszer semmi baja nem lesz tőle, nem ettől lesz majd cukorbeteg meg válogatós vagy nem is tudom mit hisznek egyesek de kész röhej.
2021. nov. 23. 14:15
 24/25 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem szabom meg, de hozzá tartozik, hogy anyukám mindig megkérdezi mi éppen a sláger, eszerint vásárol be, ha megyünk. Volt nyers uborka szezon, alma szezon és még sorolhatnám, amikor az almát is almával ette kb. Könnyű út, ha imádja az almát, miért tömné mással? Max alma túltengése lesz...

Sosem beszéltük meg mit adhatnak neki egyébként, valahogy maguktól az arany közepet keresik és nekem ez így megfelel. Attól, hogy ott cukros teát iszik, itthon meg nem, nem tűnt fel, hogy megzavarná bármiben is. :)

2021. nov. 23. 18:23
 25/25 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 8 hónapos, anyósom sokat vigyáz rá, heti 1-2x pár órát. Mindig megbeszéljük, mit adjon neki, de én általában odakészítem (ő jön hozzánk, mi amúgy pürézünk). Tudja, hogy vizet szoktam adni neki, ezzel egyet is ért, a babám csőrös pohárból iszik. Unokatesókra is sokat vigyáz anyósom, a lányommal egyidős unokatesóék pl. falatkáznak, de abba se szól bele. Szerencsére egyeznek a nézeteink, de ha chipset adna, beleszólnék nyilván. Hasfájós a lányom, sokat kísérletezek az ételekkel, mi fogja meg a hasát és mi nem, mitől pukizik sokat...emiatt fontos nekem, hogy azt egye, amit én kérek, hogy adjon. Úgy gondolom amúgy, hogy ennyi idősen számít, hogy mit kap, nem tudna különbséget tenni, hogy a nagyi adja a cukros gyümölcslét, anya meg a vizet.
2021. nov. 24. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!