A nagyszülők ki szoktak fordulni magukból az első unoka születésekor? És a másodiknál?
Egy másik kérdésben olvastam, sokan írták, hogy a nagyszülők általában teljesen kifordulnak magukból, mikor tudomást szereznek az első unokáról. Ez mit jelent, minden és mindenki más érdektelen lesz? Mire kell számítani?
És mi van, ha másik gyereküktől
születik egy második unokájuk, az onnan, az első, akkor is bekattannak?
Nálatok ez volt?
Anyám a mai napig nem bír betelni az első és egyetlen unokájával. Kifordult magából, csak ő érdekli, úgy érzem, én nem érdeklem. Mondjuk sosem voltunk közeli kapcsolatban egymással. Egyszer azt mondta, sokkal jobb egy unoka, mint egy gyerek, mert nem jár akkora felelősséggel, nem kell miatta feláldozni az életét. Mindezt nekem mondta.
Ha telefonon beszélünk, én hiába kezdem el épp mesélni az örömömet, bánatomat, közbevág, hogy mi van inkább az unokájával, meséljek inkább róla. Szóval egy ideje inkább közvetítőkapocs vagyok már addig, amíg meg nem tanul a lányom beszélni. Akkor már az sem leszek.
Én anyám kicsit kifordult magából.
Pl engem úgy hív, hogy a kisunokájának az anyukája.
Küldtem neki képet valami másról mint az unoka és panaszkodni kezdett, hogy már 3 napja nem kapott képet, és mikor mondtam neki, hogy de volt video chat akkor meg, hogy azt nem tudja nézegetni.
Nem érdekli mi van velünk, csak az unoka, unoka, unoka.
Hálisten tesóm most szült szóval most kicsit nyugodtabb a dolog.
Amúgy szeretem nagyon az anyukámat meg az apukámat, de kimerem jelenteni, hogy valami ákattant náluk.
Anyukámnak 6, apósomnak 4 unokája van. Egyik érkezése sem fordította ki őket magukból.
Max annyi hogy apósom, függetelnül attól hogy mind a 4 gyereket imádja az utolsó kicsit jobban meglágyítja a szívét, tekintve hogy ő a 4-ből az egyetlen lány, nagyon vágyott egy kislány unokára (szerintem anno már gyermekre is, de csak fiai születtek)
Kifordult csak máshogy.
Anyósom fel volt háborodva, hogy túl fiatal még nagymamának (61 volt akkor, mi meg 30), és képes volt az örömteli bejelentésünk után (tervezett akart gyerek) megkérdezni: hogy ugye elvetetitek?
Nálunk nem fordultak ki a nagyszülők. Örültek. Anyum néha túllőtte a bevásárlást. Kb rnnyi. De ez a többi unokája születésekor is így volt 😅
Anyósomék is örültek, de fele annyit nem kaptak az én gyerekeim mint a másik 2 unoka.
De erre számítottunk. A férjem sem kapott annyit mibt a bátyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!