Ti kaptatok a babavárás alatt holmikat ajándékba, vagy a baba születése után? Bővebben lent.
Első babánkat várjuk, már elkezdtük megvenni a fontosabb dolgokat a számára. A szüleim már amikor megtudták, hogy terhes vagyok, rögtön mondták, hogy a babakocsit ők szeretnék megvenni a születendő unokájuknak (ez amolyan hagyomány is lett nálunk,tesóméknak is ők vették). Nálunk szokás az, hogy a szülők, testvérek, vagy a barátok úgymond "megajándékozzák" a születendő/megszületett babát, akár egy rugival, játékkal, amolyan babaváró ajándékok ezek, ami persze a szülőknek is segítség lehet akár.
A férjem szülei viszont azon kívül, hogy azt hajtogatják, hogy a gyerekvállalás drága dolog, és minden milyen drága, egyelőre úgy néz ki, hogy az unokájuknak egy plüss játékot sem fognak venni. (Meg ismerjük is őket ennyire.) Mielőtt félre értenétek, nem arról van szó, hogy elvárnánk, hogy vegyenek valamit, vagy hogy milyen értékben, hanem a gesztusról, legyen az egy body, egy rugi, vagy egy apróság amit szeretettel adnak a picinek. Csak nekem furcsa ez, vagy szerintetek teljesen normális?
Igen apukamek uj dolgokat vettek
Anyos nem sokmindent mert o sogornomeknek megvett mindent es azok olyan jo allapotban voltak h mi orokoltuk.:)
Bébiőr,kiságy, babakocsi,mozeskosár, hordozó pihenoszek, etetőszék stb
Anyos kádat vett nekunk
Meg plussoket es bodyt
Szuleim meg babágynemut,fuggonyt,szonyeget,pelekázót, sterilizalot( nem kertuk ha tudom h veszik szolok h ne)
Meg plédeket.
Valtozo.
Valakitol terhesseg alatt kapott a baba ajandekot, valakitol az elso babalatogatas alkalmaval.
Ha csak anyost akartad szidni, jo helyen vagy, csak felesleges volt elbujtatni a kerdes moge :)
Ex anyosek a szulesre kuldtek nekem egy gyumolcskosarat. Ennyi.
Most 2 eves a pici, azota sem kapott toluk semmit.
Nem, nálunk nem szokás. Tekintettel arra, hogy a szülők tudják a legjobban, hogy mi kell.
Nem kaptunk semmit, nem is vártunk semmit.
Mi anno az én egész családomtól nagyon sok mindent kaptunk. Nagy baba dolgokat is, előre leegyeztetve, hogy milyet akarunk (pelenkázó pl.), apróságokat is (rágóka stb.) szép kisruhákat, pénzt. Mikor még terhes voltam, a szüleim, nagyszüleim szántak pénzt, és mikor nem adták ide, akkor is megmondták, hogy mennyire gondolnak, hogy úgy számoljunk, mikor vásárolunk, hogy annyival megpótolják, vagy legyen tuti orvosra stb. Amúgy nem mondhatnám, hogy rászorultunk, de jól esett, meg nekik is, hogy kötlhetik.
Anyóséktól kaptunk egy szatyor pecsétes vegyes 0-3 éves méretű ruhát meg elmondták, hogy ő majd segítenek rajtunk kifizetnek ezt-azt. De azt csak mondták, aztán annyi. A ruhákat persze a férjem megmondta, hogy nem képzelik, hogy ilyet ráadunk, csináljanak vele, amit akarnak. Igazából nem szoktunk erről beszélni, de szerintem a férjemnek esett nagyon rosszul, mert eleinte, mikor az én családomtól folyton kaptuk a dolgokat, akkor mindig mondta, hogy hát majd biztos azért az ő szülei is adnak valamit, aztán már nem is mondta inkább, szerintem zavarta a dolog. Pedig nem szegények az anyjáék, csak hát. Na mindegy, nem is értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!