Mennyire szabjátok meg a nagyszülőknek, mit adhatnak enni az unokának, mikor vigyáznak rájuk?
Az anyósomék szoktak néha vigyázni a 8 hónapos babánkra, kb. kéthetente pár órát, bár volt olyan is, hogy egy héten kétszer vigyáztak rá egymás után. Szeretik nagyon a kicsit, mindig megkérdezik, mit adjanak neki enni ebédre, ha ott van, szóval azért igyekeznek odafigyelni a kérédeinkre. Többnyire.
De többször akartak már neki bolti gyümölcslevet adni, és most mondták, hogy főztek neki teát, huh, nyeltem egy nagyot és csendben maradtam, pedig nem örültem neki.
Mi ebben viszonylag szigorúak vagyunk, magunk is egészségesen étkezünk itthon, minimális cukorral, csak vizet iszunk, kevés nasit eszünk. Szeretnénk, ha a mi gyerekeinknek is ez lenne a normális. Persze, nem lesznek örökké letiltva az ilyen dolgokról, de szeretnénk őket minél később megismertetni velük, szóval nem tervezünk adni egyelőre semmi nasit, cukros innivalót, kakaót és társait.
A babám nagyon jó étvággyal eszik, szívesen issza a vizet is, örülnék, ha ez így maradna. Másrészt viszont nem szeretnék vitát, mert nagyon rendes kis nagyszülők egyébként, csak tudom, hogy ők tipikusan azok, akik a kajával is kifejezik a szeretetüket. Van másik unoka, már nagyobb, ő is folyton kapja náluk a kukit, kubut, cukros joghurtokat. Én azért ezt nem szeretném.
Ti mit csináltok, mennyire szabjátok meg a nagyszülőknek, hogy mit adhatnak? Nem tudom, hunyjak-e szemet a dolog felett vagy szóljak, hogy inkább ne?
A szüleim többnyire kikérik a véleményem.
Mármint annyira, hogy összeegyeztettük egy ekkora gyereknek a menüjét, hogy mit vezetek épp be.. stb
Nagyobbaknál nem vagyok sarkos.
Lényeg hogy fő étkezés helyett nincs semmi nasiszerű, ha fő étkezésre nem evett rendesen, akkor egyáltalán nincs “nasi”.
Gyümölcs-zöldség mindig mehet..
Kb ennyi..
Anyósom az akkor egy éves fiam megitatta 350 mili natúr almalével. Ki hallgatta a kis gyomra miatti fájdalmas panaszokat éjszaka? Én. Azóta csak azt ad, amiben biztos, hogy szabad. Almalevet is, de nem egyszerre sokat. (3,5 éves azóta)
Szerintem amúgy ez attól is függ, hogy mennyire partnerek a megbeszélésben. Én mondjuk nem hagyom rájuk sokszor. Nem élünk közel egymáshoz, kb két havonta egyszer 2 órát vannak nála egyedül.
11. Vagyok
Szerintem ez nagyban függ a szülőtől is mmint a nagyszülőtől.
Apukámnak a szájába kell ràgni, mert a 8 hónaposat is jègkrémmel etetne, mert “nem lett neked sem bajod tőle, sőz a 3,5 hónaposan szaftos nokedlitől sem”
De anyu kezeli a dolgokat.
Felnevelt 3 gyereket, de a mai napig szörnyülködik mennyore tudatlanok voltak és mennyite nem kaptak információt a védőnőktől, orvosoktól .. az idősebbek meg teljesen nem normális elveket (3,5 hósan szaftos nokedli) adtak àt.
Szóval nekem emiatt nem kellett megszabnom semmit.
Nàlunk ritkább a szivessègből vigyàzás, inkább ők kezdeményezik, mert szeretnek az unokákkal lenni, ha nincs szükség rá akkor is.
14es vagyok. De, igenis baja lesz tőle. Mert utána nekem kell hallgatni a "deamamánáleztkaphatokőjobbminttevagy" szöveget:)
Na meg este a töménytelen cukortól felpörgött gyereket is nekem kell ágybavarázsolni.
A hasfájásról pedig szó se essék. Na meg nyilván a hányásból is nekem kell kivakarni, mer' az én gyerekem
Tehát igenis megfogom szabni, hogy mit kaphat a gyerekem
Nekik volt lehetőségük különféle módokon tönkreb@szni fejlődő szervezeteket, az én gyerekemet hagyják ki a sorból.
Nem mellesleg ha a gyerek nem ismeri pl a cukrosteát nemis fogja kérni.
Az unokát meg nem csak töménytelen nasival lehet ám szeretni.
Lehet nekiállni sütni vakami értelmes gyümölcsös süteményt, vagy házi krémtúrót készíteni. Sőt a sima zöldség-gyümölcs sem ördögtől való, és bizony a legtöbb gyerek szeretné, ha meglenne rá az elejétől a lehetőség. Narancslevet is lehet otthon facsarni. De bizony a víz a legjobb egy gyermek (és a felnőttek) számára (is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!