Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálok rosszul a pelenká...

Mit csinálok rosszul a pelenkázásnál?

Figyelt kérdés

A kisfiam két hetes múlt, kb négy kiló, vagy inkább a felett van picivel. A születésekor huggies 1-es pelust használtunk, nem volt vele semmi gond, majd kaptunk egy csomag pamperst, abból is a legkisebb méretet. Ott kezdődött az, hogy éjszakánként és nappal néha kifolyt a pisi a pelusból, majd egyre gyakrabban. Volt úgy, hogy naponta háromszor öltöztettem át szegény gyereket, mert a háta közepéig pisis volt ébredés után. Akkor használtam utoljára a pamperst, inkább elraktam és váltottunk huggies 2-esre, mert közben belenőtt a baba.

Semmi gond nem volt napokig, erre ma éjszaka ismét pisisen ébredt. A fütyijét lehajtom, a pelenkát meghúzom amennyire csak tudom, egy ujjnyi rés marad kb a poci és a pelus között. Ez a kettes méret még biztosan nem kicsi.

3 óránként van kb cserélve a pelenka, néha 4, tehát minden etetés előtt, ébredés után.

Mégis mi a gond? Én rontok el valamit? Nagyon idegesít a dolog, nem éppen a mosás miatt, hanem amiatt, hogy szegény babám utál öltözni, így viszont az éjszaka közepén ordít szegény gyerek percekig és teljesen kimegy az álom a szeméből, alig tudom visszaaltatni utána.

2008. dec. 13. 11:16
1 2 3
 21/23 Nikcsi ***** válasza:

Hajajaj! Utlevel.... Na az egy szep menet... Ha keszulnetek haza a babuval minel elobb kezdjetek el intezni, mert idoigenyes. Mi most voltunk ugy 1 hete es legkorabban marcius vegen kapjuk kezhez (2.5-3 honapot mondtak)Millio papirt ki kellett toltenunk (mi nem vagyunk hazasok, apasagi nyilatkozatot csak! 4 peldanyban kellett beadnunk), vinni kell utlevel kepet, ami ugye nem egyszeru egy orokmozgo babarol, plusz be kell menni Londonba a nagykovetsegre, mert csak ott tudod elintezni. Mi fizettunk ugy 100 fontot az egeszert, nektek ugy 70 font korul lesz majd talan, mert csak az apasagi volt 30 font.

Az en picuromat Peter Leventenek hivjak es pont ma 12 hetes es kb. 6 kilo. Sokat mosolyog, de o is inkabb komoly babo (bar vard ki te is kesobb huncutobbak lesznek), visszavigyorog ha ramosolygok, megfog mar targyakat, viszont aludni utal napkozben, az ejjelekkel rendben vagyunk. :)

Ma egy kicsit nyugos, mert megkapta a masodik adag oltasat, szegenykem fel-fel sir.

Ti voltatok mar oltason?

2009. jan. 15. 23:14
 22/23 Nikcsi ***** válasza:

Ja, nagyszulokkel meg vigyazz! :)))) Nekem kint voltak anyukamek, pont akkor lett hasfajos a picur, meg hat elso unoka ugye, egesz nap kezben volt, gyoztem leszoktatni, de azert sikerult humanus uton (nem hagytam sirni). Mikor ez sikerult, jottek parom szulei, kezdodott ujra. :) Akkor mar azert szoltam finoman hogy lehet babusgatni, de azert hagyjuk ot egyedul is kibontakozni.

Most ott tartunk, hogy nagyon jol elvan magaban is, lerakom az agyra mig en teszek-veszek, figyel, magyarazgat. :) A jatszoszonyegert is odavan, siman lerakhatom ra 20-30 percekre, elnezegeti a kis jatekjait. Egyedul az elalvassal vannak gondjaink, nappal nem nagyon akar csak fel orakat, akkor hajlando tobbet ha kimegyunk setalni. Egyebkent ritkan sir, csak utal szunyalni. Szerintem fel hogy lemarad vmirol :)

2009. jan. 16. 00:43
 23/23 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos az útlevél ügyintézésről hallottam, meg még a baba megszületése előtt utána is jártam és tudom, hogy ilyen hosszadalmas. Plusz beszéltem két ismerős párral is, akik azt is hozzátettét, hogy ki tudja miért, de borzasztóan szívatják az embert, legalábbis mindkettőjüket többször visszahívták, mert valamit nem találtak rendben. Az egyik párnál a születési anyakönyvi kivonat fordítását dobták vissza háromszor, ugyanis saját maguknak fordították és a nagyköv szerint nem volt elég szabatos. Nah, most kérdem én, hogy nem lehet nem szabatosra fordítani a full birth certificate-t, amin ha jól emlékszem egybefüggő mondat nincs is, csak adatok??? De mindegy. Harmadik alkalom után már inkább megbízták az egyik fordítót, akit a nagykövetség ajánlott. Ő lefordította kb ugyanúgy, ahogyan ők első körben, persze nem ingyen és azt a változatot egyből elfogadták valamiért. Eléggé mérgesek voltak. Ti magatoknak fordítottátok?

A másik párnak pedig a beadott papírokba kötöttek bele és hívogatták vissza őket, hogy ez hiányzik, az hiányzik, persze volt olyan, ami nem is hiányzott, csak az ügyintéző benézte és feleslegesen vonultak be gyerekestől. Ami a legjobb az egészben, hogy nem is akkor nézték át a papírokat, amikor első körben ott voltak ezek a párok, hanem pár nappal, héttel később értesítették őket, hogy még nem indult el a folyamat, mert valami nincs rendben, menjenek vissza. Emiatt mindkettőjüknek négy hónapba telt az egész.

Szóval én is nagyon parázok. Sajnos eddig még nem tudtunk bemenni, mert a párom nem kapott szabit. Az első két hétben ő is itthon volt, de nem volt, aki vigyázzon a babára, amíg mi bemegyünk, vinni meg nem szerettem volna, mert autó éppen nem volt és egy néhány napos babával nem akartam átmetrózni egész Londont úgy, hogy semmilyen kialakult rendünk nem volt még. Azután jött a karácsonyi időszak, majd úgy terveztük, hogy ha itt lesz anyukám, akkor ő vigyáz a gyerekre, mi pedig bemegyünk. De a férjemnek visszavonták a szabiját. Tök jó. Sebaj, majd megyünk, ha itt lesz anyósom (tehát most), de mégsem, mert a páromnak ismét visszavonták a szabiját. Most úgy néz ki, hogy csak február második hetében kap (elvileg ez már biztos), de akkor már mindenképpen megyünk, max beteget jelent, mert nem tudunk tovább várni. Nagyon pipa vagyok, nem gondoltam, hogy a kedves nagyköv-nek és a férjem cégének hála fél éves lesz a gyerek, amikor meg tudom mutatni a családnak.

A fiam eddig még csak a BCG oltást kapta meg. Épp ma hét hetes, úgyhogy az első védőoltásra vagy a jövőhét pénteken vagy az azt követő hétfőn megyünk. Vagy a jövőhéten, nem tudom, hogy kapok időpontot. Szerinted az baj, ha nem tölti be egészen a nyolc hetet, hanem pár nappal korábban megyünk?

Az én orvosi rendelőm elég lazán veszi a dolgokat, már kétszer szerettem volna bejutni a dokihoz, de nem sikerült, mert menjek nyolc hetesen és ők akkor egyben megcsinálják a baba regisztrációját, az ellenőrzést, az oltást, plusz nekem a hat hetes kontrollt. Egy kalap alatt mindent. Közben meg a health visitor hülyének néz, mert nem hiszi el, hogy én azért nem voltam még hat hetes kontrollon, mert nem fogadtak. Szentül meg van róla győződve, hogy én vagyok lusta disznó, akinek nem volt kedve elmenni időben. Sebaj. :-)

A nagyszülős helyzet ismerős: aznap, amikor anyukám hajnalban elutazott borzasztó napunk volt. A gyerek egész nap nyűgös volt, alig aludt. De csodák csodájára másnap már ismét a régi volt. Ő napközben is kétszer alszik szerencsére, az első alvásnál szoktam főzni, takarítani, a másodiknál mi is alszunk a férjemmel. Egyedül ő is elvan egy ideig, ami max fél óra, utána már megunja a nézelődést és igényli a szórakoztatást. Az éjszakákért most hálát adok az Úrnak, ugyanis pár napja átállt arra a babó, hogy fél nyolc körül fürdés után elalszik és hajnali 2-3 körül eszik csak legközelebb, majd hatkor. Szóval egyre többet tudok pihenni.

2009. jan. 16. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!