Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinálok rosszul a pelenká...

Mit csinálok rosszul a pelenkázásnál?

Figyelt kérdés

A kisfiam két hetes múlt, kb négy kiló, vagy inkább a felett van picivel. A születésekor huggies 1-es pelust használtunk, nem volt vele semmi gond, majd kaptunk egy csomag pamperst, abból is a legkisebb méretet. Ott kezdődött az, hogy éjszakánként és nappal néha kifolyt a pisi a pelusból, majd egyre gyakrabban. Volt úgy, hogy naponta háromszor öltöztettem át szegény gyereket, mert a háta közepéig pisis volt ébredés után. Akkor használtam utoljára a pamperst, inkább elraktam és váltottunk huggies 2-esre, mert közben belenőtt a baba.

Semmi gond nem volt napokig, erre ma éjszaka ismét pisisen ébredt. A fütyijét lehajtom, a pelenkát meghúzom amennyire csak tudom, egy ujjnyi rés marad kb a poci és a pelus között. Ez a kettes méret még biztosan nem kicsi.

3 óránként van kb cserélve a pelenka, néha 4, tehát minden etetés előtt, ébredés után.

Mégis mi a gond? Én rontok el valamit? Nagyon idegesít a dolog, nem éppen a mosás miatt, hanem amiatt, hogy szegény babám utál öltözni, így viszont az éjszaka közepén ordít szegény gyerek percekig és teljesen kimegy az álom a szeméből, alig tudom visszaaltatni utána.

2008. dec. 13. 11:16
1 2 3
 11/23 Nikcsi ***** válasza:
100%

Szia!

Nem tudom melyik orszagban elsz, de en Angliaban es mi Asda-s pelust hasznalunk, hihetetlenul olcso es nagyon jo.

2009. jan. 5. 16:51
 12/23 A kérdező kommentje:

Igen, Angliában élünk!

Köszi a tippet!

Már eszembe jutott, hogy kipróbálom valamelyik saját márkás terméket, mert a Magyarországon élő kismamák is dicsérik például a DM-es, Tescos és egyéb pelusokat.

Az állított meg engem eddig, hogy megnéztem a Boots-os pelust és alig volt olcsóbb, mint a Huggies. (A Huggiesből egy csomag 6font, kettő együtt 10, a boots-os pedig öt font körül volt.) Úgyhogy ez nem tűnt nekem akkora megtakarításnak, hogy kísérletezni merjek, főleg, hogy a Huggies eléggé bejött, azóta sem volt vele gondunk, a kérdés kiírása óta meg már 3-as méretre váltottunk.

Asda-ba alig járunk (Sainsbury's van közelebb), nem is figyeltem milyen a pelus ott, de ma lehet, hogy elkukkantok oda. Ha addig esetleg nézed az oldalt: csak egy fajta ASDA-s van? Ha nem, akkor melyik típusra gondolsz? Mert ugye majdnem minden ASDA-s termékből van a nagyon olcsó superprice egyszerű csomagolású és van a normál árban lévő színes csomagolású. Pelusból nincs ilyen? És mennyibe kerül kb?

2009. jan. 6. 08:06
 13/23 Nikcsi ***** válasza:
100%

Szia!

Mi most 2-es meretet hasznalunk, 5,5 kg-os a fiam nemsokara kicsi lesz. :) Szines, nem a basic Asdas es 3.97-be kerul. Nekem a Huggies azert nem tetszett, mert mindig nagyobbat kellett vennem belole, nagyon szoritotta a pici combjat. Mi kiprobaltuk a Boots-osat nem volt jo az arahoz kepest es a Sainsbury-s se tetszett.

Szoval proba szerencse! :)

Egyebkent merrefele laktok?

2009. jan. 6. 10:50
 14/23 A kérdező kommentje:

Milyen véletlen! Szerintem az én fiam is 5,5 kg körül van. Legalábbis én annyira tippelek, mert itthon csak a "személymérlegre állok gyerekkel, majd gyerek nélkül" módszerrel tudom mérni, vizsgálatra meg csak a jövőhéten megyünk.

Akkor az ASDA-sat megnézzük, hátha bejön. Tulajdonképpen az árkülönbség nem nagy a Huggieshoz képest, ezek szerint csomagonként 1 font, igaz, azt nem tudom, hogy az asda-sban mennyi pelus van, de gondolom kb ugyanannyi. Viszont ha jó, akkor megéri, sok kicsi sokra megy, így minden ötödik csomag ingyen lenne. :-)

Mi Londonban élünk. Ti?

Mennyi idős a babád?

A fiam pénteken lesz hat hetes.

2009. jan. 6. 11:40
 15/23 Nikcsi ***** válasza:

Az en fiam most csutortokon lesz 11 hetes. Itt nalunk a haziorvosi rendeloben minden penteken du. van child health clinic, amit health visotorok tartanak, ott lemerik a babot, meg valaszolnak minden kerdesedre vele kapcsolatban. Kerdezd meg feletek, biztos van ilyen es akkor nem kell otthon meregetni :)

Mi London eszaki kulteruleten Hatfieldben lakunk. Ti pontosabban merre?

2009. jan. 6. 19:41
 16/23 Nikcsi ***** válasza:

Ja pelenkaval kapcsolatban azt elfelejtettem, hogy az 1-es Asdas volt piszok olcso (1.97), a kettes az mar dragabb ugye, de meg mindig olcsobb mint a pampers vagy huggies es annyival nem rosszabb. Igy igaz, sok kicsi sokra megy :)

Milyen volt a szules?

2009. jan. 6. 21:26
 17/23 A kérdező kommentje:

Mi Wembley-ben élünk. Igen, itt is vihetem a babát kedd délutánként ellenőrzésre, méregetni, de eddig még sohasem tettem, mert időpontot kellene kérni és nem nagyon van. Karácsony előtt egyszer rákérdeztem és kiderült, hogy az év végi csúszás miatt 3-4 hétre már beteltek az időpontok, alapesetben meg két héttel korábban kellene kérnem. Így ez elmaradt. Havonta úgyis vinni kell a központi rendelőbe ellenőrzésre, szóval amíg nincs SOS nem várok a másikra.

A szülés mondhatni jó volt, illetve elég rövid. Emiatt volt jó. Tulajdonképpen sikerült úgy szülnöm, ahogy szerettem volna. Rövid vajúdás, gátvédelem, semmi vágás, vagy repedés, mindketten nagyon jól bírtuk, a baba is teljesen egészséges. Éjfél körül folyt el a magzatvíz, de fájás csak fél háromkor jött. Addig egyszer már bent voltunk a kórházban, de hazaküldtek, mivel minden rendben volt és nem voltak összehúzódások. Azt mondták, hogy egy napon belül szerintük nem szülök (teljesen zárt voltam), de max két nap múlva rásegítenek. Hát, nem kellett addig várni. Ahogy hazaértünk beindultak a két percesek, három órát vajúdtam otthon úgy, hogy a második felében szinte folyamatosan fájásaim voltak, közben telefonálgattam a kórházba, hogy szeretnék bemenni, amire nem igazán adtak engedélyt. Kizárt dolognak tartották, hogy én valóban olyan intenzíven vajúdok, ahogy elmondom. De fél hatkor már nem bírtam és bementünk, bármit mondtak. És akkor jól megdöbbentettünk mindenkit, mert már teljesen nyitva voltak és alig öltöztem le, jöttek a tolófájások. Fél hétre már kompletten készen voltunk mindennel... :-)

Szóval izgalmas szülés volt, de nem bánom, hogy így alakult.

Neked?

2009. jan. 7. 13:22
 18/23 anonim ***** válasza:
En is Angliaban elek. Kiprobaltad ay asdasat?
2009. jan. 11. 12:34
 19/23 Nikcsi ***** válasza:

Nalunk ugy van a merlegeles, hogy minden penteken 13.30-15.30-ig lehet menni es erkezesi sorrendben fogadnak, nem kell idopontot kerni. Itt ugy latszik okosabban oldottak meg. :)

Az en szulesem se volt borzaszto, bar nem voltam olyan szerencses mint te. :) Okt. 22-re voltam kiirva, akkor ejjel meg is indultak a fajasok ahogy a nagy konyvben meg van irva eloszor 20 percesek, aztan 7, majd 5, 3. Masnap este bementunk a korhazba, mar 5 centire kitagultam, kaptam gas and air-t, meg morfint ugy elviselheto volt, meg aludtam is, aztan masnap hajnalban jottek a tolofajasok, na azt szivesen elfelejtenem. :) Borzasztoan faradt voltam, de nem tudom honnan, osszekapartam a maradek energiamat es bo egy ora alatt meglett a fiam. Gatmetszes nem volt, hal istennek csak egy kicsit repedtem. Szoval mindent osszevetve, szep elmenykent eltem meg a 30 oras vajudasomat. :) Sokat segitett hogy parom vegig bent volt velem, premier planban vegignezte az egeszet. :)

Hogy hivjak a picurt? Minden oke nalatok? Hasfajas?

2009. jan. 12. 00:51
 20/23 A kérdező kommentje:

Itt is vagyok.

Kipróbáltam az ASDA-s pelust. Tényleg jó, minőségileg és nedvszívásra minden rendben vele, viszont mi mégsem fogjuk tudni használni hosszabb távon. Kicsit szorítja a fiam combját, már elkezdte kidörzsölni a bőrét. Úgyhogy ezt a csomagot még elhasználjuk és talán majd ha belenövünk, akkor a 4-es méretet megpróbálom. Sajnálom, mert tényleg semmi gond nem volt vele, sőt, a héten volt olyan, hogy nyolc órát aludt a baba egyhuzamban benne, konkrétan olyan nehéz pisis pelust szedtem ki utána, amilyet még nem is láttam és mégsem folyt ki.

Most ismét Huggiest vettem, az asdaban van akció, két nagy dobozzal, tehát összesen 208 db kerül 18 fontba.

Kristófnak hívják a babánkat. A te babádat?

Minden rendben van vele szerencsére, szépen fejlődik, egyre éberebb és egyre többet mosolyog, bár ő szerintem a komoly babák közé tartozik. Tegnap voltunk a havi mérésen, most 5860 gramm hat és fél hetesen. Szóval erre sincs panasz, ahogyan az étvágyára sincs.

Szerencsére nem hasfájós, remélem, hogy már nem is lesz az. Születése óta összesen annyi "probléma" volt, hogy besárgult a második napon, de már az első hét végére le is ment róla.

Most ez a hét egy kicsit nehéz nekem, ugyanis két hétig itt volt anyukám, sokat segített, főleg a babára vigyázott, én pedig a szülés óta végre tudtam mást is csinálni a ringatáson kívül, sőt, még a lakást is elhagyhattam rövidebb időkre. Felemelő volt. Az egyetlen negatívum az, hogy ez alatt a két hét alatt a gyermekem elfelejtette, hogy milyen is a kiságyban lenni nyűglődés nélkül, szóval most az egész napomat leköti, mert ha ébren van szórakoztatnom kell. A férjem anyukája még a héten érkezik szintén két hétre, van egy olyan érzésem, hogy mire lezajlik a második nagyis látogatás kezdhetem átnevelni a fiamat. :-D

Ti készültök hazalátogatni? Mikor? Útlevél van már?

2009. jan. 13. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!