Miért nem alszik a két hetes baba?
Az első itthon töltött hét után csak 70g-ot hízott, ezért kaptunk tápszert kiegészítésnek. Azért nem értem, hogy miért csak ennyit hízott, mert amúgy van tejem. Sajnos csak kézi fejőm van, ahhoz meg nincs lelkierőm.
Ma is egész nap rajtam volt, mert csak így alszik. Viszont én így nem tudok tőle semmit csinálni, aludni se...Ha már azt hiszem hogy mélyen alszik és berakom a kiságyba kB 10 perc múlva kinyílik a szeme és ki kell vennem.
Nem tudom mit csinálok rosszul. Nem etetem elég sűrűn azért nem gyarapodott eleget? Az altatást se értem....nem akarom elkapatni, nyilván nekem se jó hogy egész nap rajtam van.
Most evett, kB fél órát szopizott összesen. Mind a két mellemből szokott enni a doktornő javaslatára. Utána kínáltam tápszerrel de nem kérte, alszik de nem mélyen.
Már nagyon fáradt vagyok, állandóan fáj a fejem. Kérlek ne bántsatok. :(
Köszönöm utána fogok olvasni.
Az a baj, hogyha rajtam van félek elaludni. Félek hogy leesik vagy nem vesz levegőt és nem veszem észre.
Ha àgyban szoptatod, próbàld meg magad mellè fektetni, ès ùgy etetni. Ìgy egtszerre el tudtok aludni. Vagy ha ölben szoptatod, akkor magad mellè tedd le, ès aludjatok ùgy. Tedd a babàt a fal felè, arra vigyàzz, hogy ne legyen akkora rès, ahova beszorulhat.
Ha van elèg tejed, akkor ne tàpszerzd.
El fog múlni ez az állapot, ne izgulj.
Az első hetekben rajtam aludt a baba, vagy én is oldalt fekve etettem és egyszercsak mind a ketten bealudtunk.
Egy ekkora gyereket nem tudsz elkapatni, ne félj.
Gondoljunk bele, eddig bent volt, melegen, nem volt éhes, nem fázott, nem volt pisis pelus miatti diszkomfort, most meg kikerült, fények, hangok, hideg, stb. Most csak rád van szüksége, de néhány hét alatt ez elmúlik.
Ahogy előttem is írták, nagyon pici még a baba és sokáig te fogod neki jelenteni a világot 😊
Adj időt magadnak, magatoknak! Hat hét a gyerekágyi időszak, a testnek meg még hónapok fognak kelleni helyrerázódni. Igen, kell 3 hónap nagyjából, hogy összeszokjatok. Feküdjetek be az ágyba, ahogy fentebb is írták.
Elkényeztetni...ohh az nem itt kezdődik, hidd el 😊 vedd ölbe amikor csak igényli.
Esetleg hordozást próbáltál?
Barátnőm első babája sokáig szó szerint csak karban/hordozza aludt. Amint megérezte, hogy lerakják, felébredt.
Esetleg szoptatási tanácsadó megkeresése, ha izgulsz e miatt?
Nekünk orvos azt mondta, amíg gyarapszik, nincs gond.
Tényleg csak idő kell. Rengeteget változnak, ahogy kezdik a világot megismerni.
A 9. hétben (de lehet előtte is), 3. hónapban van pl növekedési ugrás. 4. hónapban pedig az alvásuk változik meg.
Mi az első pár hétben éjszakára bekapcsoltuk neki spotify-on a méh hangjait (sound of whomb), 10 órás "mix" 🤣.
Próbáljátok ki, hátha nekem mem kel fel 10 perc múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!