Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » FIATAL ANYUKÁK! Ti már tudtok...

FIATAL ANYUKÁK! Ti már tudtok főzni? Nem ciki, h csak pár dolgot tudok csinálni? Nem féltek attól, h nem tudtok majd mit adni a babátoknak? .

Figyelt kérdés
sokszor elgondolkodom,h 25 éves vagyok és még nem nagyon tudok főzni,sűtni meg aztán pláne. jó azért levest megtudok csinálni,egy kis pörit is,de a főzelékekkel bajban vagyok. nemrég anya lettem,és lassan már adnom kell majd mást is a picimnek,de nincs itt velem anyukám aki segitene,mert távol vagyok tőle. másokra meg itt nem számithatok. a párom mondjuk nem panaszkodott még a főztyeimre. :) de mi lesz,tudok majd enni adnom a babámnak? megtanulok majd gyorsan főzőcskézni? más hogy van ezzel?
2010. szept. 4. 20:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Keress egy jó szakácskönyvet, anyukád vagy nagymamád tuti tud egyet.

Innen is leshetsz recepteket.

[link]

Gyakorolj bátran, eleinte nem kell komoly dolgokat készítened úgysem a gyereknek.

Ebben is vannak ötletek:

[link]

Ja, ha készítesz valamit és eltérsz a szakácskönyvtől, írd majd oda mellé, különben máskor nem fogod tudni, mit csináltál másképp.

Jó főzőcskézést!!!

2010. szept. 5. 09:45
 22/25 anonim ***** válasza:

32 éves vagyok nem tudok főzni (igazából nem is nagyon érdekel), a páromnak viszont ez a hobbija.

De! anyuka lettem és meg fogok tanulni főzni! (mégsem maradhat éhen a babám,amíg a férjem dolgozik:)

2010. szept. 5. 10:05
 23/25 anonim ***** válasza:
Én 23 éves vagyok, majdnem minden nap főtt étel van az asztalon, de legalábbis hétvégén biztosan. Kb. 15 lehettem, amikor először elkezdtem komolyabb ételeket főzni (előtte pl. rántotta, tejbegríz, leves). Azóta a mindennapjaim része, el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha nem tudnék főzni. :) Szerintem könnyű belerázódni, pláne ha jól leírt receptekből próbálod először. Februárra várom a babámat, de a Kismama és hasonló újságokból már most teszem el a recepteket, mert könnyűek, gyorsan elkészíthetőek, szerintem még főzni nem tudóknak is. Egyébként ha meg már belerázódtál, még a recepteket sem úgy fogod használni, max. útmutatónak, és inkább a saját ízlésed szerint fogd készíteni.
2010. szept. 5. 10:31
 24/25 anonim ***** válasza:
25 éves vagytok,régtől főzőcskézek mindenfélét.De a főzelékek nekem is gondot okoznak a mai napig:-)Vegyél egy jó alap szakácskonyvet,ahol részletesen le van irva az alapoktól(rántás,habarás,pörköltek,stb minden) sokat fog segiteni.Nem nagy ördöngősség hidd el,csak neki kell állni,lehetőleg ugy van is hozzá kedved.Nagyon hasznosnak tartom pl. a Maggis sütőzacskós füszerkeveréket,meg hasonló dolgokat,veszel csirkecombot,belerakod,be tolod a sütőbe,és senki meg nem mondja hogy nem a nagyanyád sütötte aki 50 éve ezt csinálja. :-) főzelék nyitjára csak egyszer kell rájönni,aztán menni fog.Egyébként babának egyenlőre rá érsz olyanokat főzni hogy mindenféle zöldséget amit találsz(krumpli,répa,zeller,tök stb) levágsz egy darabot,egybe megfőzöd,dobsz hozzá egy kis főtt husit,leturmixolod,és szuper...
2010. szept. 5. 10:55
 25/25 anonim ***** válasza:
Baj, ha a férfi főz a háznál? :) Ők az igazi szakácsok!! :D
2014. dec. 4. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!