Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » FIATAL ANYUKÁK! Ti már tudtok...

FIATAL ANYUKÁK! Ti már tudtok főzni? Nem ciki, h csak pár dolgot tudok csinálni? Nem féltek attól, h nem tudtok majd mit adni a babátoknak? .

Figyelt kérdés
sokszor elgondolkodom,h 25 éves vagyok és még nem nagyon tudok főzni,sűtni meg aztán pláne. jó azért levest megtudok csinálni,egy kis pörit is,de a főzelékekkel bajban vagyok. nemrég anya lettem,és lassan már adnom kell majd mást is a picimnek,de nincs itt velem anyukám aki segitene,mert távol vagyok tőle. másokra meg itt nem számithatok. a párom mondjuk nem panaszkodott még a főztyeimre. :) de mi lesz,tudok majd enni adnom a babámnak? megtanulok majd gyorsan főzőcskézni? más hogy van ezzel?
2010. szept. 4. 20:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nyugi, a babának a főzeléket simán meg tudod csinálni, semmi extra, megfőzöd turmixolod és kész. Nem kell különösebb művészet és ízesítés. Én nem igazán szeretek főzni, ha főzök, akkor inkább valami különlegeset csinálok, nekem sem a főzés állt eddig az első helyen. Ráadásul gyakran volt olyan, hogy a férjemmel csak este találkoztunk, örültem, ha leülhettem. A babának pedig adok üvegeset és saját gyártmányt is, így nincs gond azzal, hogy csak az én főztömet eszi meg. Én ezt direkt így is akartam, mert elég sokat visszük ide-oda és nem mindig megoldható, hogy az én főztömet egye.
2010. szept. 4. 21:19
 12/25 anonim ***** válasza:

én 33 vagyok, de még most sem mondhatom hogy tudok főzni :)

14 hónapos a babám, de nem éhezik ennek ellenére, az ő főzelékeivel kezdtem a főzést, én előtte szó szerint semmit nem tudtam főzni. Majd belejössz, ne aggódj ezen!

2010. szept. 4. 21:19
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

28 éves vagyok, régóta tudok főzni, de tizenéves korom óta egy kiselejtezett határidőnaplóba írom a tapasztalataimat, bevált recepteket: mamáét, dédiét, sajátot, másokét. Netről, ismerősöktől és mindenhonnan gyűjtöm.

A mai napig felütöm, néha még egy egyszerű étel kedvéért is.

Itt egy példa: a paradicsomos gombóc nem egy nehéz étel. Mivel ritkán esszük, és én speckó dolgokat is szoktam bele tenni, így minden egyes alkalommal felütöm a könyvecskémet, és megnézem, hogy mit is szoktam pluszban beletenni. Apróságokon múlik a jó íz.

Főzelékekkel mai napig úgy vagyok, hogy néha kétszer rántom/habarom, mert előfordul, hogy híg lesz. Na és?

Mondhatni, nem profi szinten, de háziasszonyi szinten jól főzök.

Egyszerű ételekkel kezdd!

Itt egy másik példa: frankfurti levest nem szoktam csinálni, mi nem szeretjük. A párom imádja. Leültem a gép elé, átnéztem vagy 10 receptet. Egyik azt írta, hogy kömény kell bele. Másik babért is. Harmadik majorannát. Leírtam mindent egy papírra.

Aztán raktam bele egy kis ezt is, azt is. Mert ugyan mi történhet, ha még ezt is belerakom? Semmi. Beleraktam én mindent, amit a sok-sok recept írt. Tudod mit? Jó lett, az utolsó cseppig elfogyott még aznap estig! :D

Senki sem egy két lábon járó lexikon, tapasztalt háziasszonyok is kinyitják a szakácskönyvet!

Szóval nosza rajta, tessék próbálkozni!

A babának meg első körben úgyis csak megfőzöd a zöldségeket, és összeturmixolod. Mire rendes főzeléket ehet, majd belejössz!

Ja, egy tipp: ha répát + krumplit főzöl a kicsinek, uborka szeletelőn vágd vékony karikákra a répát, és akkor megfő addigra, mire a krumpli is! (ugyanez minden fással, például karalábé, fehérrépa,...)

Sok sikert!

2010. szept. 4. 21:40
 14/25 anonim ***** válasza:

Vigasztaljon a tudat én 27 éves vagyok és nem tudok jól főzni. hiába nem nekem lett kitalálva. velem egy idős barátnőm jól főz és tud is.

Van kettő lányom az első 5 éves,a kisebbik 6,5 hónapos, és nem halnak éhen,mert nem vagyok egy konyhatündér. ha szereted csinálni és akarod is akkor előbb utóbb belejössz.

A kisebbik lányomnak még nem főztem, csak bébi ételt kap. magam úgy sem tudnék minden nap olyan változatosan főzni, mint amilyen választék van a bébiételek között.

2010. szept. 4. 21:43
 15/25 anonim ***** válasza:
20:58-as által ajánlott Horváth Ilona könyv alapmű, érdemes beszerezni, az összes hétköznapi magyar kaja benne van tök jó és érthető leírással, minden egyszerűbb tőle. Simán megtanulhatsz belőle főzni egyedül is, ha nincs melletted senki, aki segítsen, én is belekukkantok még néha...És ne keseredj el, gyakorlat teszi a mestert, belejössz majd te is!
2010. szept. 4. 21:49
 16/25 anonim ***** válasza:
A Horváth Ilona Szakácskönyvét én is ajánlom, én abból tanultam meg főzni, nagyon jól le van írva. Szerintem jól főzök. :)
2010. szept. 4. 22:12
 17/25 anonim ***** válasza:

nekem is van egy ajánlásom :) a pici babának úgy kell főzeléket csinálni, hogy sima vízben megfőzöd a zöldséget, (később a husit) és kész. kezdetben krumplival kell sűríteni, de a krumplit ne turixold, mert olyan lesz mint a gumi, azt törd össze villával, és úgy keverd a zöldségek közé

Én ezt nem tudtam annó, és olyan főzelékeket csináltam, hogy olyan volt mint a csiriz :)

2010. szept. 4. 22:41
 18/25 anonim ***** válasza:
turixold = turmixold
2010. szept. 4. 22:41
 19/25 anonim ***** válasza:
szia, dehogy baj, en 26 evesen kezdtem el fozocskezni mikor terhes lettem....jokor...mindenkitol hallottam,, de le szrtam...hogy finom legyek, most 33 evesen sutok is... es szerintem konnyebb mint fozni....ohhh pedig en aki fozni se tudtam, azt hittem sutni nehezebb, probald ki eloszor ezt nagyon egyxu es fini....mindegy mi a bogre meret, az a lenyeg vegig u.azt hasznald; 1 bogre kefir, 1bogre cukor, 3/4 bogre olaj,2 bogre liszt, 1csomag sutopor negyed citrom reszelt heja...ezt keverd osse, suru palacsitateszta felet kell kapnod, aztan tepsibe bele amit vajazz ki es zs.morzsaval hintsd + mindenhol meggyet szord + (en jo surun szoktam) vigyazz a tepsinel, a magasabb falut probald felig tolteni, mert fel jon magasabbra mint mmikor bele ontotted nyersen.... 180 fokra melegitsd elo a sutot, es kb 30 perc de 15 p nel forditsd meg a sutobe kozepre tedd be sulni, kessel ellenorizzd kozepen meg sult e mar? ha nem marad rajta massza ,akkor tutti....ja es kicsit elfog vallni a tapsi falatol..az egesz pite...imadjuk, es tok egyszeru nem tudtam sutni, es sikerult elsore!!!! ja kefires-meggyes pite sok sikert,es ha nagyon akarsz ugyis fogsz tudni... good luck :)
2010. szept. 4. 23:52
 20/25 anonim ***** válasza:
szia!én is akkor kezdtem el fözni amikor anya lettem,azaz egy éve!most vagyok 24éves és nekem a net sokat segített!annyi recept van fönt a neten,h bele gebec,ott aztán válogathatsz és szép lassan ráérzel!jöhet majd a nehezebb étel egy idö után és a végén azt veszed észre,h már bármit el tudsz készíteni és tisztában leszel az alap dolgokkal és akkor már nincs akadály
2010. szept. 5. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!