FIATAL ANYUKÁK! Ti már tudtok főzni? Nem ciki, h csak pár dolgot tudok csinálni? Nem féltek attól, h nem tudtok majd mit adni a babátoknak? .
én 33 vagyok, de még most sem mondhatom hogy tudok főzni :)
14 hónapos a babám, de nem éhezik ennek ellenére, az ő főzelékeivel kezdtem a főzést, én előtte szó szerint semmit nem tudtam főzni. Majd belejössz, ne aggódj ezen!
28 éves vagyok, régóta tudok főzni, de tizenéves korom óta egy kiselejtezett határidőnaplóba írom a tapasztalataimat, bevált recepteket: mamáét, dédiét, sajátot, másokét. Netről, ismerősöktől és mindenhonnan gyűjtöm.
A mai napig felütöm, néha még egy egyszerű étel kedvéért is.
Itt egy példa: a paradicsomos gombóc nem egy nehéz étel. Mivel ritkán esszük, és én speckó dolgokat is szoktam bele tenni, így minden egyes alkalommal felütöm a könyvecskémet, és megnézem, hogy mit is szoktam pluszban beletenni. Apróságokon múlik a jó íz.
Főzelékekkel mai napig úgy vagyok, hogy néha kétszer rántom/habarom, mert előfordul, hogy híg lesz. Na és?
Mondhatni, nem profi szinten, de háziasszonyi szinten jól főzök.
Egyszerű ételekkel kezdd!
Itt egy másik példa: frankfurti levest nem szoktam csinálni, mi nem szeretjük. A párom imádja. Leültem a gép elé, átnéztem vagy 10 receptet. Egyik azt írta, hogy kömény kell bele. Másik babért is. Harmadik majorannát. Leírtam mindent egy papírra.
Aztán raktam bele egy kis ezt is, azt is. Mert ugyan mi történhet, ha még ezt is belerakom? Semmi. Beleraktam én mindent, amit a sok-sok recept írt. Tudod mit? Jó lett, az utolsó cseppig elfogyott még aznap estig! :D
Senki sem egy két lábon járó lexikon, tapasztalt háziasszonyok is kinyitják a szakácskönyvet!
Szóval nosza rajta, tessék próbálkozni!
A babának meg első körben úgyis csak megfőzöd a zöldségeket, és összeturmixolod. Mire rendes főzeléket ehet, majd belejössz!
Ja, egy tipp: ha répát + krumplit főzöl a kicsinek, uborka szeletelőn vágd vékony karikákra a répát, és akkor megfő addigra, mire a krumpli is! (ugyanez minden fással, például karalábé, fehérrépa,...)
Sok sikert!
Vigasztaljon a tudat én 27 éves vagyok és nem tudok jól főzni. hiába nem nekem lett kitalálva. velem egy idős barátnőm jól főz és tud is.
Van kettő lányom az első 5 éves,a kisebbik 6,5 hónapos, és nem halnak éhen,mert nem vagyok egy konyhatündér. ha szereted csinálni és akarod is akkor előbb utóbb belejössz.
A kisebbik lányomnak még nem főztem, csak bébi ételt kap. magam úgy sem tudnék minden nap olyan változatosan főzni, mint amilyen választék van a bébiételek között.
nekem is van egy ajánlásom :) a pici babának úgy kell főzeléket csinálni, hogy sima vízben megfőzöd a zöldséget, (később a husit) és kész. kezdetben krumplival kell sűríteni, de a krumplit ne turixold, mert olyan lesz mint a gumi, azt törd össze villával, és úgy keverd a zöldségek közé
Én ezt nem tudtam annó, és olyan főzelékeket csináltam, hogy olyan volt mint a csiriz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!